Reklama

Reklama

Sanditon

(seriál)

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

První polovina 19. století. Sanditon se rychle mění. Tato kdysi ospalá rybářská vesnice se proměňuje v módní přímořské letovisko. A spolu se Sanditonem se mění i impulzivní a nekonvenční Charlotte Heywoodová, která vyměnila svůj klidný venkovský domov za rušný společenský život přímořského městečka, plný intrik a nevyřčených přání a tužeb. Děj postupně odhaluje skryté motivace postav, jejichž osud závisí na finančním úspěchu Sanditonu. Lidí jako je vizionářský podnikatel Tom Parker, exotická dědička slečna Lambeová či charismatický, ale komplikovaný Sidney Parker. Sledujte Charlottinu cestu za poznáním sebe sama a nalezením lásky podle vlastních představ... Dramatický seriál, který pro britskou ITV natočila produkční společnost Red Planet Pictures, vznikl na motivy posledního, nedokončeného románu Jane Austenové. Předlohu adaptoval a rozpracoval uznávaný a zkušený autor Andrew Davies, jehož jméno nalezneme například pod seriály Pýcha a předsudek, Pan Selfridge, Jarmark marnosti, Vojna a mír a dalšími úspěšnými televizními projekty. Hlavní hrdinku ztvárnila Rose Williamsová, známá ze seriálů Království a Medicejové. V dalších rolích se objevují známé britské tváře: Theo James, Kris Marshall, Kate Ashfieldová, Anne Reidová a další. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele VenDulin85 k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2019) (S01) 

Vlastně mi to přišlo zábavné... většinou se mezi postavami v romantické sérii stihne takový ten twist ala "je to nesnesitelný pitomec >>> miluju ho a nemůžu bez něj žít" pouze JEDNOU, ale v Sanditonu to zvládli otočit hned NĚKOLIKRÁT (jak říká Sherlock u 'zloděje' vypadlého z okna "I lost count"). Oproti knižní předloze je to moderní, odvážné, líbivé a závěrečný tah na branku je drtivě totožný s jinými sériemi (chybí, protože to je teprve 1. řada). Váhám, co dál napsat, abych nespoilerovala... Asi takto: jako romantická série z regentské éry to není vůbec špatné, protože Britové UMÍ (detaily, dialogy, scenérie). Jenom asi člověk musí zapomenout na knihu a její jemné, vtipné, ironické a zároveň laskavé narážky spisovatelky, která ze svých postav nedělala blbce. ___ Edit_2023: jako úvodní řada to nemohlo být lepší. ()

Série 2 (2022) (S02) 

Myslím, že (minimálně po prvním díle) to výstižně pokryl TroiMae. Otázka zní, chci se na to dívat? Scénáristi mě opět vytočili a to už vůbec nemluvím o tom, co řekne nějaká ta sněhová vločka, až se nadšeně vrhne po zkouknutí tohoto seriálu na knihu Sanditon od Jane Austen... ta bude čučet minimálně hodinu do prázdna, možná týden bude knihu namátkově otvírat na různých kapitolách... a stále nechápajíc, nastreamuje nám svůj názor, bez kterého netuším, jak doteď můžeme existovat. ___ Edit: bohužel se zdá, že ráda zaujmu stanovisko, jen abych ho o krátkou chvíli později vyvrátila. Tím nemyslím, že bych se sekla v tom odhadu na mladou dámu, která se teď pustí do čtení skutečného Sanditonu, ale sekla jsem se v sobě. Nicméně mě utěšuje to, že i hlavní postavy spolu s vedlejšími se tu sekly ve svých pocitech, udělaly splašená rozhodnutí a pěkně se v tom vymáchaly, než přišel THE END. ()

Série 3 (2023) (S03) 

Třetí řada není dokonalá, ale protože završí vše z předchozích dílů a téměř každý se dočká svého rozhřešení, je DOST dobrá. Závěrečný sprint hlavní dvojice mi lehce připomněl svízele Anne Elliot, kde se také nastřádala taková kupa nedorozumění a ztraceno v překladu, že se zdálo být téměř nemožné, aby mohli dojít svého štěstí. ()

Reklama

Reklama