Reklama

Reklama

Sanditon

(seriál)

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

První polovina 19. století. Sanditon se rychle mění. Tato kdysi ospalá rybářská vesnice se proměňuje v módní přímořské letovisko. A spolu se Sanditonem se mění i impulzivní a nekonvenční Charlotte Heywoodová, která vyměnila svůj klidný venkovský domov za rušný společenský život přímořského městečka, plný intrik a nevyřčených přání a tužeb. Děj postupně odhaluje skryté motivace postav, jejichž osud závisí na finančním úspěchu Sanditonu. Lidí jako je vizionářský podnikatel Tom Parker, exotická dědička slečna Lambeová či charismatický, ale komplikovaný Sidney Parker. Sledujte Charlottinu cestu za poznáním sebe sama a nalezením lásky podle vlastních představ... Dramatický seriál, který pro britskou ITV natočila produkční společnost Red Planet Pictures, vznikl na motivy posledního, nedokončeného románu Jane Austenové. Předlohu adaptoval a rozpracoval uznávaný a zkušený autor Andrew Davies, jehož jméno nalezneme například pod seriály Pýcha a předsudek, Pan Selfridge, Jarmark marnosti, Vojna a mír a dalšími úspěšnými televizními projekty. Hlavní hrdinku ztvárnila Rose Williamsová, známá ze seriálů Království a Medicejové. V dalších rolích se objevují známé britské tváře: Theo James, Kris Marshall, Kate Ashfieldová, Anne Reidová a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Příjemný vizuál, příjemní herci, diskutabilní scénář. 1) Zpočátku austenoidní společenský román se někde kolem šestého dílu změnil v červenou knihovnu. Konečný switch poněkud zamíchal kartami a z knihovny červené udělal knihovnu karmínovou. Těžko říci, co by na dílo řekla Jane Austenová, jejíž nedokončenou práci pokrývá film jen zhruba v první půlhodině._____ 2) 84letá Anne Reidová si střihla nejzábavnější postavu - lady Denhamovou._____ Přitažlivé muže zastupovali lehce uhrančivý afektovaný 35letý Sidney Parker (Theo James), 26letý Leo Suter (stavbyvedoucí James Stringer) a 34letý Jack Fox (Sir Edward Denham, uchazeč o tetino dědictví)._____ 3) Navzdory oficiálnímu oznámení producentů z podzimu 2019, že další řada se točit nebude, tlak fanoušků dal vzniknout úvahám o tom, že možná svůj názor producenti změní. K tomu ještě coronavirus. No, pokud vím, zatím se tak nestalo. Uvidíme. ()

DrifterSoul 

všechny recenze uživatele

Romantická, naivní, červená knihovna. Ale dalo se na to koukat. Přitažlivé postavy (tedy zejména příjemný pohled na ženské protagonistky), atraktivní prostředí outside & inside, kostýmy, hudba. A jako třešnička na dortu -  parádní originální soundtrack s very British English. Co chtít víc k dobré pozdně večerní náladě. A po shlédnutí kompletních Seasons 2 & 3 v XI/2023 nemohu jinak, než přidat i tu pátou hvězdičku, ač to ve všech směrech skončilo kýčovitým happy ending. ()

Reklama

lemonova 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia zjavne ponechali záver nedokončený, tak, ako bola reálne nedokončená kniha. Moju mamu to veľmi sklamalo, lebo pri Jane Austen s pravidelnosťou očakávame stopercentný happy end. To spracovanie bolo štandardne pekné, ako sme pri anglických produkciách zvyknutí. Možno v niektorých momentoch odvážnejšie, vzhľadom na fakt, že v niektorých starších filmoch bol aj dotyk ruky pri vystupovaní z koča veľkou, takmer erotickou udalosťou. Navyše v Austenovej románoch sa hlavné postavy väčšinou pohybujú v prostredí strednej a vysokej šľachty, obvykle na vidieckych sídlach. Umiestniť príbeh do modernejšieho mesta bolo osviežujúce. :)) Celkom sa mi páčil casting - chvíľu som si na niektoré postavy zvykala, ale napokon ma dosť bavilo sledovať ich. Mám veľmi rada Krisa Marshalla a Kate Ashfield. Ale najmilším prekvapením bola pre mňa Charlotte Spencer. Jej postava bola zábavná, dojímavá a dosť som jej fandila. Som rada, že sa dočkala svojho "happy endu". ()

Pampa 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Oba hlavní hrdinové byli sympatičtí ale až do šestého dílu z osmi to byla velká nuda. Hlavně se mi nelíbilo, že jsou v seriálu scény, které by cudná Austenová rozhodně nenapsala. Takové nechutnosti se do adaptace jejích děl rozhodně nehodí. I ten konec mě překvapil. Budu si muset přečíst knihu. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

trošku mi to připomíná Downton.Atmosférou ,kostýmy.Jen pochybuji že naditý výstřih herečky Spencer(asi) je či není silikonový.V té době to neexistovalo.Velmi dobrá kamera,výběr exteriérů a i interiérů.Kostýmy nejsou nijak okázalé přesně odpovídají majetkovým poměrům rodin o kterých píše scénář.Herečka Ane Reid(?) v roli staré, lišácké tety mi připomíná paní Mary Smith z Downtonu.Výborný překlad který si pohrál s dialogy. ()

Galerie (463)

Zajímavosti (1)

  • Seriál je inspirovaný romantickým románem Jane Austen, který již spisovatelka nestihla dokončit (byl psaný od ledna 1817 do března 1817). V témže roce, jen o necelé čtyři měsíce později, proslulá anglická autorka zemřela. Dílo se původně jmenovalo „Brothers“, až později bylo přejmenované právě na „Sanditon“, nazvané po obchodním městě, kam hlavní hrdinka Charlotte přijela jako letní host. (Sidonka)

Reklama

Reklama