Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emma Woodhouseová (Anya Taylor-Joy) je hezká, chytrá, bohatá a na svou dobu notně emancipovaná. Navíc disponuje velmi zvláštním talentem, schopností svádět dohromady jedince opačného pohlaví a dopravovat je až před oltář. Tedy alespoň si to o sobě začne myslet, když několika mistrovskými tahy provdá svou vychovatelku za bohatého vdovce. Jejím dalším projektem se stane plánované spojení mladičké a naivní Harriet s místním farářem. Přestože Emmin otec (Bill Nighy) ji varuje, aby si nezahrávala, a její přítel z dětství George Knightley se jí snaží vysvětlit, že lásce se poručit nedá, dohazovačka Emma tlačí Harriet do sňatku s knězem silou umanutého Amora. Vše bohužel skončí nezdarem, katastrofou a spoustou prolitých slz, citovým uragánem, v jehož epicentru se ocitne právě Emma, které nezdar rozmetá všechny životní jistoty. Až potom pochopí, že toho pravého si každý musí najít sám a že to hledání paradoxně nemusí být až tak těžké, protože někdy ho můžete mít celý život přímo před očima. Jen nesmíte být slepí. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (133)

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Kvůli zdejšímu hodnocení, jsem čekal nudný propadák, který nezachrání ani krásná Anya, možná i díky tak nízkému hodnocení jsem ti to užil o to více (nečekal jsem nic velkého). A musím říci, že mě to bavilo více než Little Women, i přestože je Emma(.) vůči konkurenci v nevýhodě, jelikož proti ní stojí kvanta o dost zkušenějších hereček (Pugh, Emma Watson, Ronan). Musím také říct, že jsem dlouho neviděl tak skvělou love story, ta chemie mezi ústřední dvojicí je nádherná až k prasknutí. Co film vystihl dost dobře je tato šlechtická doba (19. Století), kdy byl daný vzorec chování pro slečny a gentlemany, každopádně jsem o dost rád za dobu současnou, protože to neustálé přetvařování a manýry, ať už u mužů či u žen, bych nevydržel. Navíc to nepohodlné ''načančané'' oblečení a korzety… prostě hrůza. To je negativita té doby, ale pozitivní stránka filmu, prostě vizáž a předepsané styly chování té doby, si díky tomuto filmu dokážu představit lépe. Opravdu musím pochválit lidi, co měli na starost kostýmy a kulisy, to celkem navodilo dost pěknou atmosféru. Za pochvalu také stojí barevná paleta, kdy některé scénické výjevy jsou velmi úchvatné. Celý film by samozřejmě zchudl, kdyby zde nebyla Anya Taylor-Joy – taková Rising Star, tolik velkých filmových rolí teprve ve 24 letech se u někoho jen tak nevidí. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Za mne ve stínu starších filmových bratříčků propadák. Nehodnotím námět ani předlohu, ale zpracování a to je prachbídné. Velmi nešťastně obsazeno. tupě vyhlížející Emma, naprosto nesympatický slovansky vypadající Knightley, kněz co vypadá jako bukev, jeho manželka jako pavlačová drbna, naprosto tuctová Jenne a další. Snad jedině Harriet ušla. Prostě oproti verzi s Gwyneth ubohé. Vlastně bych ani nevěřila, že lze jeden z nejlepších příběhů od Jane Austen tak zprznit. Toto provedení bylo nudnější, než přenos z poslanecké sněmovny. Za mne jedna hvězda za kostýmy a výpravu. Jsem zklamaná až na půdu. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Svižné, krásně nasnímané kostýmní romantické melodrama snobskou "austenovskou" dobu i mravy bezmála karikuje (viz třeba pohrdavé, otrávené služebnictvo), ovšem v těch důležitých emocích a vztazích je přesvědčivě pevné v kramflecích (krásná scéna na bálu). Na čemž má zásadní podíl výborná Anya Taylor-Joy v titulní roli, které to nejenom hodně sluší, ale svou roztomilou a temperamentní, leč marnivou až manipulativní slečnu z vyšší společnosti obdařuje srdcem i životem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ako priaznivec filmových adaptácií románov Jane Austen, pričom tie sa mi čítať nechce, som dostal presne to, čo som očakával. Teda skôr som možno očakával nejakú implicitnú modernizáciu, ale toto je Emma a Austen presne tak, ako podľa mňa má vyzerať. Prehliadka kostýmov, prvotriedni herci, kvalitné dialógy a samozrejme happy end a pred ním množstvo peripetií. Bál som sa, že mi Anya v hlavnej úlohe nesadne, podľa fotogalérie ma nepresvedčila, ale akonáhle sa hýbe, rozpráva a predvádza gestá, stáva sa z nej Emma. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Potěšbůh! Na Romolu Garai (Emma,2009) jsem si musela dlouho zvykat, ale zvykla, a nejen to - lepší Emmu si od té doby nedovedu představit a to platí i o všech dalších postavách toho seriálu, který je nejen vtipný a barvitý, ale zachovává si i klasickou nenásilnou romantiku...Zato tahle přemodernizovaná anglo-americká produkce je další zpotvořeninou, patřící do škatulky "úpadková americká romantická komedie" (= průmyslový brak/zboží, zaplavující dnes téměř celý svět) a zneuctívající klasickou anglickou předviktoriánskou literaturu. Úděsné herecké obsazení v čele s hlavní představitelkou, připomínající mongoloida kříženého s králíkem , rafinovaná, ale přitom průhledně strojená a vlastně laciná výprava, místy uhozený scénář, neatraktivně zpracovaný děj/námět atd. Zatímco Emmu (2009) jsem si doslova zamilovala a omílám ji minimálně 1x týdně, tohle veledílo z US-kino-septiku mi už nesmí na oči! ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Všechna zpívaná vystoupení ve filmu jsou skutečná a účinkujícími byli opravdu herci. (TaNya_)
  • Hartfield, dům, ve kterém žije Emma (Anya Taylor-Joy) se svým otcem panem Woodhousem (Bill Nighy), je ve skutečnosti Firle Place v oblasti národního parku South Downs v anglickém Sussexu. (J.F.B.)
  • Název filmu má nezvykle na konci tečku. Podle režiséra to má symbolizovat, že se jedná o „dobový“ kousek, který je zasazen do své éry. (TaNya_)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

Reklama

Reklama