Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Výborná příležitost nahlédnout do možného zákulisí života v bílém domě.Slušný výkon M.Douglase a vynikajicí herecké ztvárnění role v podání A.Benning.Po dlouhé době mě tento druh amerického filmu mile překvapil.Pro všechny klasická ukázka či názorný příklad toho jak může pohodový život skončit v propadlišti. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

První muž Spojených států se zamiluje do ochránkyně životního prostředí. Prezident USA se seznámí s přímočarou ženou, jež pracuje pro ekologickou lobby. Energická Sydney se chce zasadit o to, aby přišel s přísnější verzí zákona pro energii. Profesní kontakt brzy přeroste v intimní pouto. Ovdovělý prezident je sice šťastný, jeho popularita ale kvůli Sydney začne klesat. Sice námět, kdyby se zpracoval jinak, než jako sladký a nic neříkající romantický film, skýtal jistý potenciál, ale takhle z toho vzešel dost nepravděpodobný film. Michael Douglas je jako prezident zosobněním ideálů a to taky na výsledku moc nepřidává. 20% ()

Reklama

jatamansi 

všechny recenze uživatele

Překvapivě civilní Michael Douglas, charismatický prezident vdovec. A Annette Bening, zajímavá, netuctová žena. Love story po americku, na pozadí politické zápletky, ale vše je vkusné, pravděpodobné. Navíc vtipné. Douglas je sexy jako Bill Clinton a dokonale okoukal jeho gesta v tom nejlepším slova smyslu. Při pohledu na oválnou pracovnu mne vždycky napadne Vrtěti psem, ale to sem teď nepatří. Happy end nemůže chybět, ale stejně „Chtěl jsem ti něco dát… tu má“. Kytkou nikdo nic nezkazí, ani americký prezident. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Průměrný film. Takový romantický oddechový snímek po obědě. Snaží se vykreslit státníka, který není ve skutečnosti jen povrchní politik, ale také muž se srdcem a lidskými touhami. A musím říct, že Douglas mi na tuto roli sedne jako ušitý. On the other hand, ani on se svým hereckým talentem to nezvedne z průměru. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

toto je můj oblíbený film, viděno mockrát. Jak čtu ty vaše komentáře, tak vy byste mu tam do pelechu dali nějakou sex bombu. Divím se že většina z vás nepracuje ve filmovém průmyslu, to by to vypadalo . Což mu tam dát Halinu nebo Bohdalku ty by to určitě zvládly suveréně :-) Po 4 letech stále prima 10.4.2019 v té košili je úžasná:-) Annette Bening prostě miluji deda:-) i dnes 9.3.2o2o:-) 18.12.2o2o:-) 13.6.2o21:-) 20.3.2022:-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Lewis (Michael J. Fox) hovorí, že nechce skončiť vo väznici Danbury, väznica Danbury je však väzenie len pre ženy. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v týchto mestách: Washington (District of Columbia, USA), Culver City, Los Angeles a Arcadia (Kalifornia, USA), ako aj na jazerách: Big Bear, Arrowhead a Tahoe (Kalifornia, USA) od 17. januára do 19. apríla 1995. (Arsenal83)
  • Camp David je absolútne zakázaný pre verejnosť a médiá. Scénografi pri navrhovaní scenérie tohto miesta využili fantáziu a súkromné ​​fotografie z éry Richarda Nixona. (Arsenal83)

Reklama

Reklama