Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

kubilov 

všechny recenze uživatele

Michael Douglas ve svých nejlepších hereckých letech jako poměrně čerstvě ovdovělý prezident USA? Proč ne! Povedlo se ho totiž během Clintonovvy prezidentské éry vykreslit tak nějak správně proamericky, že s tím určitě v zámoří museli být navýsost spokojeni. Evropského (nebo jakéhokoliv jiného) diváka však může odradit ten přílišný patriotismus, jenže s tím by se asi mělo při sledování filmu o té lidštější prezidentské stránce počítat. Na rozdíl od drtivé většiny ostatních, já při pohledu nad Annette Bening neslintám a upřímně řečeno se mi vůbec nelíbí a ani herecky nijak neoslňuje, takže na čtvrtou hvězdu mi tam tak trochu chyběl faktor uvěřitelnosti, protože tohle vážně není žena, která by klofla nejmocnějšího muže světa, to se na mě nezlobte. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Douglas jako prezident hýří vtipnými narážkami na svou funkci a milostná zápletka nám osvěžuje nudné diskuse o politice......určeno pro ženy středního a vyššího věku (které sní o románku s prezidentem), ale i všichni ostatní si přijdou na své, je to inteligentní film, který však nepřekvapí a sází na jistotu. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápletkou filmu je románek mezi prezidentem a obyčejnou úspěšnou ženou a to vše na pozadí prezidentských voleb. Celým snímkem jakoby vyvstává otázka zda se prezident může z ničeho nic zamilovat aniž by mu neklesly volební preference. Příběh vyžaduje velké a osobité hlavní představitele, a to Michael Gougles a Anette Bening bezpochyby jsou. Ale přesto to nestačí. Hodně tomu chybí, scénář má jisté mezery a nedostatky. Na mě celý film působil poněkud stroze a nepřirozeně. Závěr mě vůbec neuspokojil. Takové nemastné, neslané. Ale přesto má snímek své klady: prostředí a program Bílého domu vypadal poměrně věrohodně a autenticky. A velkolepá hudba do tohoto prostředí výborně zapadá. Nicméně vystihl bych to asi takhle: jednou a dost... ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Americký prezident (American President, The) - tak toto je opravdu perfektní odpočinkový film. Nejedná se určitě o nijak "náročný" film se spletitým dějem, nečekanými zvraty nebo nějakou hlubokou myšlenkou. Jednoduchý děj se točí vlastně jen okolo toho jaké nástrahy může každému okolí nastražit když vaší známostí je zrovna nejmocnější muž světa. Film, v němž nehraje moc herců a odehrává se celý jen na několika místech... Film nemá v sobě nic mimořádného, ani nějakou mimořednou zápletku a nepětí, ale přesto je velice zajímavý a divák se nenudí... ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

AMERICKÝ PREZIDENT mi trochu pripomenul kvalitný seriál Západné krídlo, ktorých spája nielen meno scenáristu Aarona Sorkina, ale aj herec Martin Sheen a tak som sa veľakrát pýtal: "Kto tu je vlastne prezident ?". Michael Douglas je ale samozrejme v úlohe prezidenta vynikajúci a spolu s rovnako dobrou Annette Bening tvoria dvojicu, ktorej nechýba potrebná chémia a aj preto pôsobí film príjemným dojmom. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Číslo, ktoré Shepherd dáva v jednej scéne Sydney, je skutočne číslo do Bieleho domu. (rador)
  • Natáčanie v bielom dome bolo povolené samotným Billom Clintonom. Pre lepšie pochopenie diania v Bielom dome sprevádzal režisér Reiner vtedajšieho prezidenta Clintona a pozoroval jeho prácu. (rador)
  • Camp David je absolútne zakázaný pre verejnosť a médiá. Scénografi pri navrhovaní scenérie tohto miesta využili fantáziu a súkromné ​​fotografie z éry Richarda Nixona. (Arsenal83)

Reklama

Reklama