Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americké základně na Kubě dojde k napadení a následné smrti vojína Santiaga. O případ se vážně zajímá kapitánka JoAnne Gallowayová, vojenská prokuratura však obhajobou obviněných pověří mladého ambiciózního právníka,  poručíka Kaffeeho. Gallowayová je pověřena alespoň dohledem nad celým případem a je také Kaffeeho nadřízenou.Danielovi Kaffeemu se zdá případ obviněných vojáků Downeyho a Dawsona naprosto jasný a nehodlá se jím podrobněji zabývat – chce svým klientům doporučit, aby se přiznali, a vymoci jim co nejnižší trest. Svým přístupem ovšem vzbudí silnou nelibost Gallowayové, která má na celou tragickou událost jiný názor. Domnívá se, že oba obvinění pouze provedli rozkaz svého velícího důstojníka a že za tím je skrytá šikana, kterou nazývají „rudý zákon“… Gallowayové se nakonec podaří přesvědčit Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné – dokázat nevinu obžalovaných. Společně a ještě s asistentem Samem Weinbergem začnou shánět potřebné důkazy. Je to ovšem velice nesnadný úkol, zvlášť když časem zjistí, že stopy vedou do vyšších míst, než si původně mysleli… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (313)

higuain 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mi to až tak sedne. Přitom je to celkem jednoduchá rovnice. Kvalitně zpracovaný soudní drama mám všeobecně v oblibě a zde je Sorkinův scénář (jeho filmový debut), kvalitní režisér se slušným resumé, další velké jméno Richardson za kamerou, výborné obsazení a to ani nemluvím o soundtracku, který byl rovněž super, ačkoliv jméno Marc Shaiman jsem dodnes neslyšel. Cruise i mimo akční žánr podává velmi dobrý výkon a Nicholson se zde sice objeví jen na pár scén, ale ano, každou z nich si krade pro sebe neskutečným způsobem. Uvažoval jsem i o pěti, nakonec "jen" velmi silné 4*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicka sudnicka drama netradicne z vojenskeho prostredia. Jej prevedenie mi pripada slabsie. Je tu kopa znamych tvárí, ale jediny kto naozaj exceluje je Jack Nicholson. Lenze je tam prilis kratko. Ostatni si odohraju len svoj standard. Bohuzial aj Cruise, ktory tu hra toho svojho typickeho namachrovaneho fracka, cim mi neskutocne liezol na nervy. A moja oblubena Demi Moore tu zase hra dost chladnu zensku vdaka comu mi tiez nesadla. Takze kedze ma hned dve hlavne postavy riadne stvali, tak to dost poznacilo môj vysledny dojem z filmu. Davam tomu mierne nadpriemerne 3* a viackrat to uz vidiet nechcem. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Pár správných chlapů je skutečně film, který dostojí svému názvu a není to jen díky vynikajícím hercům, ale také díky dobře napsaným charakterům. I na takových vedlejších postavičkách, jako jsou dva obžalování, je pěkně vykresleno, co to znamená plnit rozkazy a jakou ctí je býti "americkým" vojákem. :) Právo v soudní síni i nepsané rudé právo (a tím nemyslím vaše oblíbené noviny) rozpracováno do kvalitního scénáře se postará o skvělý filmový zážitek ze staré školy. 8/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem dvacátého století se se soudními dramaty roztrhl pytel, snad každá větší hvězda si na svoje konto jeden podobný kousek připsala. Zřetelně si vybavím, jak jsem žánrem až trochu pohrdal jako něčím, od čeho stačí vidět jen to nejočividnější, protože zbytek už bude pouhá variace toho samého. Ale zaprvé to není pravda a zadruhé se žánr z filmové pozice vytratil do seriálových vod a pořádné velkorozpočtové drama s emocionálně zařvaným "Námitka!" aby divák pohledal. A právě Sorkinova vojenská odbočka je pozapomenutým šperkem, na jehož průměrném hodnocení je vidět, že vzpomínky na něj jsou relativně pozitivní, ale že si ho divácká obec tehdy nevážila, protože něco podobného přece přijde za chvíli znovu. Pár správných chlapů je ale jak napínavá kombinace všech myslitelných žánrů, tak sedánek brilantních herců, kde se devadesátková síla v podobě Toma Cruise a Demi Moore protla s Jackem Nicholsonem ve snad životní formě, rozvážně přežvykujícím každou svoji repliku a kdy může nestřežený moment přejít v nejmrazivější výjev. Poklad, který otevřel dveře novým televiizním fenoménům typu JAG nebo NCIS, jejichž odkaz pokračuje i o desítky let později. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vtipná historka: Potřeboval jsem aby se dcerka nudila tak až u televize usne a zkusil tuhle právnickou legendu co jsem si dlouho šetřil a trefa do černého. V obou směrech. Dokonalý Nicholson, energický Cruise který za mlada válel v dialozích stejně jako teď když skáče z letadel a z útesu na motorce. Prvotřídní soudní drama, s parádními Sorkinovými dialogy, které rozjelo mnoho následovníků JAGem počínaje a NCIS konče. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (22)

  • Autor původní předlohy Aaron Sorkin se nechal inspirovat příběhem jeho sestry, která mu vyprávěla o podobném incidentu na Guantanamo. Při něm však došlo pouze k vážnému zranění a nebyla vyšetřována vražda. (don corleone)
  • Ve filmu se měla odehrát i milostná scéna mezi Cruisem a Demi Moore, ale nakonec od ní režisér upustil, protože by neseděla do celkové atmosféry. (don corleone)

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

24.11.2013

Kdysi jim to spolu parádně šlapalo v klasice Pár správných chlapů. Proto si je umíme představit i v hlavních rolích akční komedie studia Warner bros. El Presidente. Projekt se vyvíjel několik let s… (více)

Reklama

Reklama