Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americké základně na Kubě dojde k napadení a následné smrti vojína Santiaga. O případ se vážně zajímá kapitánka JoAnne Gallowayová, vojenská prokuratura však obhajobou obviněných pověří mladého ambiciózního právníka,  poručíka Kaffeeho. Gallowayová je pověřena alespoň dohledem nad celým případem a je také Kaffeeho nadřízenou.Danielovi Kaffeemu se zdá případ obviněných vojáků Downeyho a Dawsona naprosto jasný a nehodlá se jím podrobněji zabývat – chce svým klientům doporučit, aby se přiznali, a vymoci jim co nejnižší trest. Svým přístupem ovšem vzbudí silnou nelibost Gallowayové, která má na celou tragickou událost jiný názor. Domnívá se, že oba obvinění pouze provedli rozkaz svého velícího důstojníka a že za tím je skrytá šikana, kterou nazývají „rudý zákon“… Gallowayové se nakonec podaří přesvědčit Kaffeeho, aby se pokusil o nemožné – dokázat nevinu obžalovaných. Společně a ještě s asistentem Samem Weinbergem začnou shánět potřebné důkazy. Je to ovšem velice nesnadný úkol, zvlášť když časem zjistí, že stopy vedou do vyšších míst, než si původně mysleli… (TV Prima)

(více)

Recenze (312)

golfista 

všechny recenze uživatele

Oscar za vedlejší roli v rukou Jacka Nicholsona ve správných rukou správného chlapa. Ale ani ostatní v důležitějších rolích nezůstávají pozadu ! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Zajímavý soudní film s opravdu skvělými hereckými výkony a slušným příběhem. Nicholson září jako vždy, ale Cruise a Bacon se také nenechají zahanbit. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Jestli ti ho nevykouřila nadřízená důstojnice, tak nevíš co je blaho. Výtečná sbírka rutinních postupů a právnických okoukaností. Cruise hraje mladého, ambiciózního a krásného právníka, který si to strašně dává a za sidekicka má totálně devadesátkovou Demi Moore, která vypadá hůř, než oblečení kohokoliv, kdo na sobě zrovna nemá vojenský stejnokroj. Je to takový pel mel ukázkových vyprávěcích zkratek s ne zas tak překvapivým mini twistem a povinnou opileckou scénou. Cruise jede celou dobu a Nicholson má přitom nominaci za čistých patnáct minut. Smůla. Takové filmy se dnes už netočí jako na běžícím pásu a všichni víme, že je to jenom dobře. Kvůli zábavě je totiž lepší u nich vypít alespoň tři piva. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře a velmi nedivadelně zpracované soudní drama z vojenského prostředí, kam se hrabe JAG:) Obsazení je z těch, kterým nelze nic vytknout, pochopitelně vévodí pán a vládce americké části Kuby, Jack Nicholson. Arogance a vědomí vlastní nedotknutelnosti z něj s každým slovem přímo odkapává, obzvlášť když pronáší politicky a genderově nekorektní věty, nad kterými je takřka nemožné, při půvabech Demi Mooreové, se nezamyslet;) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Filmy ze soudního prostředí bývají velmi vydaření díky dvěma faktorům, dokazováním práva u samotnýho soudu a s tím souvisejícím vtažením diváka do souzeného případu nebo patráním po svědcích a postupném odkrývání daného případu a s tím souvisejícím napětím. Tenhle film nemá nějak zvlášť propracovanej ani jeden faktor, za to má Toma Cruise a Jacka Nicholsona a jejich společnou scénu v závěru filmu, která umlčí i chronického kecala, protože tam oba dva současně nechaj půrochod svejm neuvěřitelně velkolepejm hereckejm talentům a když to Tom s Jackem spustěj, tak přestanou štěbetat i vrabci na střeše. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise, Jack Nicholson, Demi Moore, Kevin Bacon, Kiefer Sutherland... Dnes by jste nedali takový herecký ansábl dohromady bez 100 milionů dolarů. Krásná Demi má stále své delší vlásky a Tom Cruise je ještě nábožensky nedotčený, Jack Nicholson ještě neuvadl v komediích a Kiefer ještě ani nedoufal v něco jako je 24... Doba nevinných skončila a celý film využívá herce na maximum. Možná jediná chyba filmu je v průměrném režisérovi. Trochu více brilantnosti a odvahy by filmu jen pomohlo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Standardní čtyřhvězdičkový soudní thriller. Perfektní Cruise, Nicholson a Bacon dodávají filmu správnou šťávu. Až do samotného konce netušíte jak to dopadne, což je velké plus a to mě na soudních thrillerech velmi přitahuje. Nuda nehrozí ani při 131 minutové stopáži. 80% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

S blížícím se koncem dvacátého století se se soudními dramaty roztrhl pytel, snad každá větší hvězda si na svoje konto jeden podobný kousek připsala. Zřetelně si vybavím, jak jsem žánrem až trochu pohrdal jako něčím, od čeho stačí vidět jen to nejočividnější, protože zbytek už bude pouhá variace toho samého. Ale zaprvé to není pravda a zadruhé se žánr z filmové pozice vytratil do seriálových vod a pořádné velkorozpočtové drama s emocionálně zařvaným "Námitka!" aby divák pohledal. A právě Sorkinova vojenská odbočka je pozapomenutým šperkem, na jehož průměrném hodnocení je vidět, že vzpomínky na něj jsou relativně pozitivní, ale že si ho divácká obec tehdy nevážila, protože něco podobného přece přijde za chvíli znovu. Pár správných chlapů je ale jak napínavá kombinace všech myslitelných žánrů, tak sedánek brilantních herců, kde se devadesátková síla v podobě Toma Cruise a Demi Moore protla s Jackem Nicholsonem ve snad životní formě, rozvážně přežvykujícím každou svoji repliku a kdy může nestřežený moment přejít v nejmrazivější výjev. Poklad, který otevřel dveře novým televiizním fenoménům typu JAG nebo NCIS, jejichž odkaz pokračuje i o desítky let později. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Skutočnou hviezdou tohto filmu nie sú Tom Cruise ani Demi Moore, ale démonický Jack Nicholson, ktorému to v maskáčoch prudko pristane. Zvyšok dotvárajú zaujímavé podporné úlohy (hlavne Kevin Bacon mal v prvej polovici 90. rokov fakt skvelé obdobie), pôsobivá atmosféra, dobrá réžia a zaujímavý scenár, ktorý kladie otázky. Je neuveriteľné, že neakčný, dialógový film s rozpočtom 40 miliónov dokázal celosvetovo zarobiť  243. Ale ak je reč o vojenských procedulárkach, radšej mám Generálovu dcéru. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený soudní drama z vojenskýho prostředí, který i 30 let později potěší. Má to ten příjemný romantický opar devadesátek, hřejivý udělej správnou věc poselství, vypjatý finále, drzýho mladýho Cruise a starýho dobrýho Jacka jako stíracího plukovníka (mohl zabrat větší stopáž). Dlouho jsem to oddaloval a vlastně nic nečekal, jsem divácky spokojený. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Vynikající soudní drama Pár správných chlapů s Jackem Nicholsonem v jedné ze svých nejlepších rolí všemocného velitele Guantanáma plukovníka Nathana Jessepa: "Každý den snídám vedle čtyř tisíc Kubánců trénovaných mě zabít. Takže si ani na chvíli nemyslete, že sem naklušete, ukážete odznak a já znervózním. " A taky se schopnými právníky Cruisem, Mooreovou a žalobcem Baconem. Tento film mne vždy dokáže pořádně napnout i vyvolat ve mně silné emoce. Vítězný Tom Cruise v závěru přelíčení: "Neříkejte mi synku. Jsem obhájce a důstojník námořnictva Spojených států. A ty jsi teď v base, ty dobytku." Trailer: http://www.sms.cz/film/par_spravnych_chlapu/ukazka ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Cruise, Nicholson, Moore, Bacon, Sutherland..... výborné obsazení, především Nicholson byl opět skvělý, ale Cruise a Bacon mu velmi zdařile sekundují. Jinak se jedná o velmi povedené drama z prostředí soudní síně, kde stanuli dva vojáci, kteří pouze plnili rozkaz. Jen škoda, že Nicholson nedostal Oscara za vedlejší roli! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pár správných chlapů je skutečně film, který dostojí svému názvu a není to jen díky vynikajícím hercům, ale také díky dobře napsaným charakterům. I na takových vedlejších postavičkách, jako jsou dva obžalování, je pěkně vykresleno, co to znamená plnit rozkazy a jakou ctí je býti "americkým" vojákem. :) Právo v soudní síni i nepsané rudé právo (a tím nemyslím vaše oblíbené noviny) rozpracováno do kvalitního scénáře se postará o skvělý filmový zážitek ze staré školy. 8/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy generálské, leč se sebezapřením... Tento typ "armádních" filmů jeví se mi poněkud nemilým... Ale Nicholson je ve své roli opravdu skvělý arogantní lampasácký hajzl. Byl jsem na vojně. Tak proto... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný soudní drama s nadprůměrnym hereckym obsazenim a pár slušnejma hereckejma výkonama. Ale těžko najít nějakej důvod, proč se na to podívat třeba dvakrát. Stačí vidět jednou... ()

Související novinky

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

Cruise zachraňuje prezidenta Nicholsona

24.11.2013

Kdysi jim to spolu parádně šlapalo v klasice Pár správných chlapů. Proto si je umíme představit i v hlavních rolích akční komedie studia Warner bros. El Presidente. Projekt se vyvíjel několik let s… (více)

Reklama

Reklama