Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Recenze (709)

ZinedineCR7 

všechny recenze uživatele

Prečo dostala Kathy Bates Oscara? Za tie návaly hnevu striedané s milým úsmevom? Prečo to má v popise slovíčko ,,horor"? Bál som sa maximálne toho, že ten film nie a nie skončiť...Prečo sa tu striedajú štyri hviezdičky s piatimi? Nejaký boom? Toto nebol žiadny koncert a ako som sa tešil, tak mi to prišla ako stupidita s pomerne smiešnymi dialógmi a očakávaným dejom, ktorý bol predtým aj potom použitý mnohokrát... ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Předvídatelná rutinní nuda, ne tohle prostě ve filmu nefunguje. Knihu jsem nečet (a nebudu) a i tak - ani jednou jsem necítil napětí (jen jednou jsem se prohnul při přeražení kotníků přes špalek) a od druhý scény jsem věděl nejen jak to dopadne, ale i co se bude do tý doby dít. A asi jsem jedinej, ale mně přišlo přehrávání Kathy Bates akorát tak k smíchu. (45%) ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Kathy Bates naprosto skvěle vybraná zahrála jeden ze svých nejlepších životních výkonů. Napínavé, atmosférické. Hodně solidní thriller. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Co vše znamená strach, napětí a tuhá a hustá atmosféra dokázal Reiner přenést na filmové plátno. Prvotřídní podívaná z excelentní Kathy Batesovou a Jamesem Caanem. Vřele doporučuji na pozdní večer, aby jste již tak dusnou atmosféru ještě vylepšili. ()

JanCarlos 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvý, tak mi bylo asi 11 a měl jsem u toho fakt husí kůži a mrazení. Napodruhý nebo napotřetí už to nemá tu pravou atmosféru, ale stále je to vynikající thriller. A to vůbec nejsem fanoušek Stephena Kinga. Kathy Bates je fakt ďábelská... ()

mozkomor 

všechny recenze uživatele

Společně se Shawshankem, Zelenou mílí a Osvícením nejlepší kingovská adaptace. U některých scén jsem napětím skoro nedýchal. Kathy Bates hraje sjednu z největších svinií, jaké jsem kdy ve filmu viděl a ten pocit zadostiučení, když to na konci schytá stojí za to. ()

lewwin 

všechny recenze uživatele

Film natočený na motivy díla Stephena Kinga proslavil představitelku Misery, Kathy Batesovou, které dokonce vynesl Oskara. Snímek dokonale navozuje hrůzný pocit muže upoutaného na lůžko bez možnosti utéci... protože ho hlídá 'příliš hodná ošetřovatelka'. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Pacino si dovede film ukradnout pro sebe, Kathy Bates uzmula tento atmosférický, psychologický horror. Je fascinující pozorovat její mimiku( změny tak přátelské ženy, že bych jí půjčil dítě na hlídání vs. že bych strachy trousil Maggi v kostkách ) její pohyby ( cákání na postel - žádný dvojsmysl prasáci !). Atmosféra houstne každou minutou, škoda jen finále v chatě, kde dle mého prasečí šoška byla přeci jen nadbytečná. To tu 12ku zředilo na 11ku (pivo). Konec v restauraci ukázal, že prohlášení faninky "Jsem Vaše největší fanynka" už NIKDY nebude vnímáno jako dřív. A to jsem myslel, že se nikdy žádné ženy nebudu bát. Děkuji Kathy, že jsi to změnila. ()

femme fatale 

všechny recenze uživatele

Kathy Bates působí jako z jiného světa a nevzpomínám si na děsivější vyznání lásky - při jejích slovech "Miluji tě" se mi opravdu zatajil dech, ale z opačného důvodu než obvykle.Tento film si stále drží svojí nadčasovost a nestárne a pokaždé, když se dostanu ke scéně s kladivem, doufám že mu ty nohy nepřerazí. Zbytečně. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Nevím proč jsem byla při sledování Misery tak vystrašená, no možná proto,...... že to není až tak nemožné a něco podobného se může stát komukoliv. Nepříjemný pocit. Herecký koncert Jamese a Kathy stojí za vidění. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký Kingův fanda, ale kniha mě vážně bavila. S filmem je to trošku horší. Dvě postavy v jednom domě, žádný velký příběh a režisér se drží při zdi. Nudný večer to zalepí, ale že bych to vyhledával... 60% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Sólo (nebo duet?) pro Jamese Caana a Kathy Bates. Další ze skvělých adaptací Stephena Kinga a jeden z nejzaslouženějších Oscarů za herecký výkon v celé historii. Nedivím se, že spousta velkých herců nevzala roli spisovatele Paula Sheldona, asi vycítili, že by byli zastíněni postavou Annie (k čemuž nepochybně došlo i v případě Jamese Caana). Některé scény jsou skvělé a vskutku téměř hororové, některé však trošku předvídatelné. Celkový verdikt: silné 4 hvězdičky. (HDrip, orig.) ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála klasických hororov, ktoré si pamätám ešte z útleho detstva. Páčil sa mi vtedy a páči sa mi aj teraz. A možno ešte o niečo viac. Najmä scéna s nohami je zrejme jedna z najpamätnejších scén v histórii hororového filmu. Knihu som nečítal, ale tá atmosféra, ktorú dokázal Rob Reiner vybudovať v tejto adaptácii mi to dokonale vynahradila. Budem sa opakovať po ostatných ale nejde nespomenúť Kathy Bates, ktorá bola úžasná a maximálne nesympatická, presne taká aká mala byť. Film ako celok je takmer dokonalý. Neviem si predstaviť, že by niekto natočil niečo podobné v dnešnej dobe. Celé s troma hercami a jedným domom, z ktorého nebude tak ľahké sa dostať. Jeden z filmov, ktoré môžem vidieť veľmi veľakrát. 95 %! ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Poriadne psycho, ktoré si vybralo dokonalú lokalitu v podobe odľahlého domu v zasneženej krajine. K tomu ešte bezmocnosť pána spisovateľa, ktorý nemá inú možnosť, ako ostať s psycho-človekom. Výborná atmosféra silne pripomenajúca tú z Shiningu. Až po zhliadnutí mi došlo, ako moc je Annie desivá postava. Film, ktorý v niektorých momentoch zamrazí a silno pripúta k obrazovke. Len nechápem, na čo tu bolo použitých tých 20 miliónov. 9/10  ()

Fish 

všechny recenze uživatele

Další film podle předlohy Stephena Kinga od Roba Reinera (po "Stand by me"). Když jsem četl knihu, tak mi úplně běhal mráz po zádech z postavy Annie Wilkisové. Nečekal jsem, že Kathy Bates se povede to samé... Herecký výkon, který předvedla, si toho Oscara opravdu zasloužil. Jinak je vidět, že Reinerovi Kingovy předlohy opravdu sedí a je škoda, že se jim nevěnuje dál... Ale třeba ještě bude... ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Neodiskutovatelnych 5 hvezd.Moc pekny pribeh.Jenom si dovolim 2 pripominky.Prvni se mi zdalo trochu vice nez do filmu nepatrici jak Kathy chrochtala na to male prase,zpripadalo mi to trochu mimo jeji roli a charakter ktery ve filmu hrala.Dalsi potom tesne pred urazenim kotniku zustal hlavni hradina neuveritelne klidny a to presto ,ze to ocekaval a vedel ze to kladivo na nej dopada -prichazi.Knihu jsem necetl takze nevim jestli to tak bylo i tam.Hlavni hrdina byl neuveritelne klidny a misto toho aby kricel tak uplne klidnym a ledovym hlasem povidal "at chces udelat cokoliv, prosim nedelej to".Mam rad chladnokrevne hrdiny,ale toto se mi zdalo prilis.Presto suprovy pribeh, fantasticke herecke vykony. ()

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama