Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Recenze (709)

Velislav 

všechny recenze uživatele

Náhoda je blbec, hovorí si slávny spisovateľ Paul Sheldon po nehode, keď ho zachráni pred istou smrťou „ctiteľka číslo 1“. V nádherne zasneženej coloradskej prírode si po dopísaní románu neplánovane predĺži dovolenku all inclusive, ktorú by neskôr chcel zrejme reklamovať. Skvele natočená mrazivá psychodráma s prvkami kingovského hororu s bravúrnym, psychopatickým a oceneným vkladom Kathy Bates a s imobilným sekundantom Jamesom Caanom pod taktovkou režiséra Stand by me. 10/10 ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Bates motel :-))) Ona je úplně neskutečná, člověk má chuť jí rozflákat hubu už po třech minutách. Excelentní výkon Džim i Káťa. Už od puberty můžu tento štyk vidět kdykoliv znova. AJ verze je bezva, ale ta česká taky. Pekelnej taneček, Konvalinková se pěkně vyřádila, věřím, že tohle si vážně užila, protože tohle je jak dát hlas Mefisce na amfetaminech ... a Caan je Kája Fousek ()

Skylwalker42 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený filmový King. Kathy Bates prostě válí a je dokonalá v roli, který jí naprosto sedí. Ale James Caan nezůstává pozadu. Tahle se točí podle předlohy! Po The Mist velmi dobré zpracování od Kinga.. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Skvelá psychologická dráma. Produkcia skvele buduje atmosféru a skladá obrázky úzkosti a strachu spisovateľa uzavretého šialenou ošetrovateľkou. Stephen King má na tom zrejme dosť veľkú zásluhu. 90% ()

Sebule 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní gradace napětí a herecké výkony. Z Kathy Bates šel opravdu strach, k tomu ta kamera a hudba, skvělé. Už ani nepamatuju, kdy jsem viděl tak napínavý film. Hodnocení: 9/10 ()

MasterFil 

všechny recenze uživatele

Vyborny,nervydrasajici,napínavé psycho a dokonale ztvárněný dílo Stephena Kinga,možná i nejlepší.Kathy Bates předvádí výborný herecký výkon,pro fandy S. Kinga povinost. ()

jcall2bad 

všechny recenze uživatele

Perfektní výkon Kathy Bates a přesvědčivý James Caan dávají dohromady jeden z nejnapínavějších thrillerů, který jsem kdy viděl. Fantastická práce. Nepřišel ani jeden jediný moment nudy. Misery je třetím největším důkazem toho, že Kingovy adaptace nelze házet do jednoho pytle. ()

Adoshek 

všechny recenze uživatele

Fakt kvalitní filmeček s excelentní Kathy Bates v hlavní roli. Jeden z nejlepších filmů poslední doby, co jsem viděl. ()

adamm90 

všechny recenze uživatele

Další film podle předlohy jedno z nejčtenějších knižních autorů dnešní doby. Bohužel musím pouze mávnout rukou a dát 3*, protože tento film byl pro mě velkým zklamáním. Je to zřejmě tím, že jsem již před zhlédnutí filmu četl stejnojmennou knihu od Stephena Kinga, která mě nadchla a atmosféra zachycena v tomto filmu se ani v nejmenším nedá srovnávat s dílem Stephena Kinga. Nebyli vůbec vystiženy pocity, které kniha zanechala a ani charaktery hlavních postav, jenž z knihy vyplývaly. 3* jsou ještě dost..... ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Pokud bych nečetl knihu, tak by hodnocení bylo klidně 5*. Jenže Annie zde prostě není tak šílená, jak v knize a přece jen ve filmu je kladen větší důraz např. na samotné hledání, policajta, atd., ale samotná atmosféra bezmocnosti v pokoji se šílenou fanynkou tak, jak je popsána v knize, se snad ani nedá nafilmovat.. Ale nic to nemění na tom, že je to kvalitní film.. ()

naytsirk 

všechny recenze uživatele

Vždycky když jí vidím, tak z ní mám husí kůži... Parádní film natočený podle ještě parádnější knihy... ()

montel 

všechny recenze uživatele

Spisovatel Paul Sheldon (James Caan) právě dokončuje v horách další knihu o dívce Misery. Ve sněhové vánici havaruje a před umrznutí jej zachrání bývalá zdravotní sestra Annie (Kathy Bates), která jej uloží ve svém domě a pečuje o něj, než se silnice zprovozní. Také se mu svěří, že je jeho obrovskou fanynnkou a knihy o Misery miluje. Paul ji za záchranu života dá přečíst svou doposud nevydanou knihu ve které dívka Misery zemře, což je ale Annie proti srsti. Rozhodne se tedy, že Paul musí svou knihu předělat. I kdyby ho to mělo stát život...Opravdové překvapení se přede mnou schovávalo v tomto filmu. Herecké výkony vyníkající a film je navíc opravdu napínavý. 75% ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Pred 20ti lety by to bylo na 4* a mozna i vic. Napinavy a dramaticky to urcite je, ale dal bych tomu nejvic 3,44*, takze Lepsi 3* ;-). ()

lapatata 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý psychothriller. Nejde mi sice do hlavy, jak ho mohla unést při záchraně z auta na zádech, ale jinak to bylo maximálně působivé a strašidelné. Líp natočit to mohl snad jen Kubrick, jehož Shining je v této oblasti přece jen ještě o trochu výš. ()

Mr.Hackels 

všechny recenze uživatele

Kathy Bates je zřejmě v nějakém příbuzenském vztahu s Normanem Batesem :) Jinak si její psycho chování nedovedu vysvětlit. Velmi dobře strávených 107 minut. ()

Glowlady 

všechny recenze uživatele

Drama ano, horor vůbec, spíš bych tento film žánrově zařadila do psychothrillerů. Výborně se na něj kouká, zejména díky Kathy Bates, která si za tuto roli opravdu oskara zasloužila! Vynikající skoky mezi milující ošetrovatelkou a psychicky labilní a nepředvídatelnou saní. Jamese Caana bych zase ocenila, za jeho skvělou mimiku - výborně to na Annie (Kathy) hrál. Film vinikajícím způsobem gradoval a konec byl opravdu chvílemi až hororový. Dávám 85%. ()

Bouffon 

všechny recenze uživatele

Mám Kinga rád. Bohužel, jak sám napsal, se stal postrachem režisérů. Tohle je jedna z mála podařených adaptací. Povětšinu filmu „komorní koncert“ Jamese Caana a Kathy Batesové, která v tomto filmu odehrála svoji životní roli, konečně prolomil ledy. Obě postavy jsou navíc umocněny českým dabingem – Jiří Bartoška a hlavně postava „Ený“, která kupodivu nemluví drsným hlasem jak rybářka z Portsmouthu ale půvabným, něžným, zvonivým, děsivým a ječivým…dle korouhvičkové nálady…hlasem Naďy Konvalinkové, ze kterého jsem měl tik v oku, ještě dlouho po endu…než jsem usnul (ve tři ráno). I když se jedná o ořezanou verzi výborné knihy, dávám tomuto dílu hodnocení nejvyšší, protože je dle mého názoru bezesporu nejlepší filmové zpracování knihy od „Štefana Krále“. ()

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama