Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Recenze (709)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Obstojná knižní předloha, velmi obstojná adaptace. Misery je příjemný thriller, který v sobě mísí místy až horrorovou atmosféru s úsměvnými vsuvkami. Některé scény byly sice zbytečně přepjaté, ale jinak jsou výkony ústřední dvojice téměř dokonalé. A hlavně - Kathy Bates je ďábel. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Atmosféra by se dala krájet. Houstla a houstla. Ta šílená ženská mě nepřestávala překvapovat. Se zatajeným dechem a velkým napětím jsem sledovala s čím zase příjde. Psychopat se nedá dopředu odhadnout. Kathy Bates získala své ocenění po právu. To byl panečku herecký koncert. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších adaptácií majstra spisovateľa Stephena Kinga. Perfektnú atmosféru plnú napätia obstarala Kathy Bates, ktorá podáva prvotriedna herecký výkon. Rovnako tak aj James Caan. 8/10 ()

topi 

všechny recenze uživatele

Velice kvalitní psycho sonda do duše šílené obdivovatelky Annie úspěšného spisovatele Sheldona, které jeho knižní postava Misery snad až moc přirostla k srdci a nehodlá se smířit s tím, že Misery navždy umře...Je to nadupaný příběh od začátku do konce, podpořený bezvadnou kamerou a výtečným hudebním šílenstvím Marca Shaimana, obzvláště když Annie chytne ty svoje psycho záchvaty, tak hudba neuvěřitelně graduje. Ve filmu se párkrát objevuje podobný motiv, jak z Pátku třináctého, ale žřejmě to nebyl záměr. Odlehčenější stránkou jsou postavy Šerifa a jeho ženy, to jsem párkrát s úsměvem na tváři pozoroval, jak se ti dva mezi sebou škádlí, výborný! Stephen King je prostě vypravěčem number one a opět i zde naráží na problematiku křest´anství, Annie je pošahaná bláznivá obdivovatelka boha a je vidět, že jí to vlezlo na mozek, stejně jak třeba v Kingových dalších adaptací Mlha - tam je zas ta na zastřelení šílena zapálená křest´anka v obchodním domě, nebo ve Vykoupení z věznice Shawshank zase ten biblí ohánějící se ředitel věznice. To King prostě popisuje s naprostou přesností, všechny tyhle pošahaný lidi, co se ohání bohem a nedají s tím pokoj ostatním, bych zavřel do blázince někam na samotku, nebo do černé díry, at´ si tam přemýšlejí o tom svém bohovi. Speciální efekty dělali pánové Nicottero / Kurtzman, jejich práce na oteklých nohách spisovatele Sheldona byla dost nechutná, stejně tak kladivová "narovnávačka". Fuj!! Herci byli všichni na jedničku, ovšem nejvíc jsem si zamiloval pigouška Misery, domácího mazlíčka vyšinuté Annie, pojmenovaného podle románové hrdinky Misery. Na dvd jsou vyčerpávající rozhovory s tvůrci filmu a jeden speciální rozhovor s hudebním skladatelem Marcem Shaimanem, dále pak i bohatá fotogalerie. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Minimalisticky natočený, znepokojujúci psychothriller s úchvatne, pomaly vybudovanou atmosférou. Nie je dôležité, že je to trochu predvídateľné, pretože k záverečnej satisfakcii si musí hlavný hrdina (sympaťák James Caan) prejsť terorom pekelnejším než peklo samotné. A to je zosobnené v postave Annie Wilkes v geniálne maniakálnom podaní Kathy Bates. Misery je dôkazom toho, že aj spisovateľské remeslo si nesie svoje riziká. A že King je skutočne king! (8/10) ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Hlubokomyslné asi jako epizoda legendárního západoněmeckého seriálu Derrick. Originální jako... ... jako román Stephena Kinga. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Hlavní a dost podstatná nevýhoda tohoto filmu je taková, že Kingova kniha je daleko strašlivější. Moje "výhoda" je taková, že jsem měl možnost vidět film nejprve a Reinerem navozená atmosféra se stupňujícím napětím mi přišla téměř k zešílení. Byl bych poměrně zklamán, kdybych se připravil "o to nejlepší" co bych se nejprve dočetl v knize. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle typ filmů mám slabost. Perfektní atmosféra, vynikající aktéři a nejistota, co se stane v dalších minutách. Dlouho jsem měl v plánu se na Misery podívat, jsem rád, že jsem si našel čas a podíval se na tenhle skrytý klenot. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlépe zfilmovaných děl podle Stephena Kinga. Některé pasáže jsou oproti knize více „soft“, což jsem paradoxně ocenil, protože když jsem to někdy před 10 lety četl, tak se mi občas dost zvedal kufr. Kathy Bates v roli nejvíc zapálené fanynky jednoho úspěšného spisovatele nemá naprosto žádnou konkurenci a James Caan je se svým racionálním přístupem plným zoufalství naprosto boží. Děsivé, šokující, intenzivní a napínavé až na půdu (nebo spíš teda do sklepa…). [85%] ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Jedna z nej adaptací kingovek, což potěší o to víc, že Misery je jedna z jeho nejlepších knížek. Poměrně věrný přepis je úžasně minimalistický, ale napětí, které tam je, je dokonalé. Atmosféra se dá krájet a scény, kdy ona odjede do města a on se projíždí po bytě s cílem prchnout, patří k nejlepším. Vyzdvihl bych taky skvělou Sonnenfeldovu kameru, která to celé dotváří a zprostředkovává jedinečný zážitek. Co dál? Kathy Bates je prostě neuvěřitelná, jde z ní strach a na druhou stranu jsou chvíle, kdy je vám jí líto. Naprosto dokonalý výkon, já být její dítě/manžel/přítel, po zhlédnutí se jí ukrutně bojím:))). Caan je taky vynikající, sice na Bates nemá, ale odvádí hodně dobrý výkon. Fakt věrná adaptace, která ukazuje, že i s minimem postav se dá natočit napínavý a atmosférický film. Čtyři dávám proto, že linie s šerifem to lehce zpomaluje a je tam pár takových nepravděpodobných momentů. To, že chybí scéna se sekačkou, je škoda, nicméně to nějak zásadně nevadí. Parádní film. 90% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný filmík avšak než som videl a vlastne vedel o filmu prečítal som si knihu , a tá je oveľa lepšia čo sa týka atmosféry vnútorných pochodov chudáka spisovateľa Jednoducho sú veci ktoré sa asi nafilmovať s knižnej predlohy nedajú. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Psychopat jménem Bates je pro mě Norman a i když Kathy byla taky solidně psycho tak celé to její ječení a následné omlouvání se a pak zase ječení...no nevim.... Když vzala do ruky nějakou tu hračku hned se na to dívalo lépe, ale ty její hysteráky mi lezly na nervy. Atmosféra během filmu solidně houstne a dlouho jsem váhal jestli dát tři nebo čtyři hvězdy, ale nebudeme si nic nalhávat já osobně od toho čekal víc, takže i když je to dobrý film, určitě mě neposadil na zadek a nemusím ho pár let zase vidět. Ale i tak doporučuji, myslím že většina bude spokojená problém bude spíše v tom, že fakt nemám rád uřvané, vzteklé ženské :-) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, skvělé provedení, hudba, herecké výkony, napětí. Film bohužel o něco sráží to, že z něj není jasné, že Paulův nejnovější rukopis už není o Misery, ale o něčem úplně jiném. Chvílemi to vypadá, jako by scénář popíral sám sebe (možná jsem ale hloupý já). Jinak jsem si ale běsnění psychopatické Kathy Bates užil. (1 113.) ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Misery jsem kdysi viděla v úžasném provedení Divadla Petra Bezruče. Filmová verze proto dlouho byla v mém hledáčku. V divadle je všechno expresivnější a více se vám to dostane pod kůži, to ale neznamená, že filmová adaptace Kingovy knihy není skvělá. V podstatě můžu říct, že u snímků dle Kinga nelze šlápnout vedle stejně jako u snímků Roba Reinera. Kathy Bates předvádí skvělý výkon, tak šílenou ženskou člověk jen tak nevidí. Snímek má atmosféru, přináší napětí, graduje, jak má. Nevidím příliš chyb. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Kathy Bates, ta zábavná paní z "Titanicu", jednou z nejděsivějších záporaček historie? Jo jo, už je to tak. Neusínalo se mi úplně dobře. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

Misery nechce zemřít je rozhodně jednou z nejpovedenějších adaptací knihy Stephena Kinga. Ne snad že by dosahovala kvalit Osvícení, neřkuli Vykoupení z věznice Shawshank, ale atmosféra, vytříbené postavy a uzavřené prostředí utvářejí z celku velmi povedený psychologický thriller, který v závěru přechází až na hranici hororu. Kathy Bates podává v hlavní roli Annie Wilkesové výkon fascinující, stejně jako děsivý. Svou životní šanci vzala pevně za pačesy a už ji nepustila. Oscar za její výkon byl jednoznačně oprávněný! James Caan v roli spisovatele Paula Sheldona je ovšem také herecky přesný a v závěru se Batesové stává rovnocenným partnerem, byť její vítězství je jasné již od začátku, když si zraněného spisovatele přinese do svého domu. Scenárista Goldman a režisér Reiner odvedli zkrátka dobrou práci a povedlo se jim podle Kingovy předlohy natočit skvělý thriller. ()

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama