Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Recenze (704)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv (nebo snad právě proto) kamera téměř neopustí pokoj, atmosféra tuhne s každou minutou a přetlak zoufalství a beznaděje je patrný z každičkého Caanova obličejového svalu. Lehké zjemnění vůči původní knižní předloze jsem rozhodně uvítal (operaci nohy jsem Misery, resp. Kingovi nikdy neodpustil a myslím, že ve filmu je to řešeno výrazněji lépe). Kathy Bates po dvaceti letech své filmové herecké kariéry definitivně podává svůj životní výkon (těžko si v její roli představit někoho lepšího) a Rob Reiner si připisuje na triko jednu z nejlepších Kingových adaptací všech dob! ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála povedených adaptací knížky od Stephena Kinga. Film si dokázal z velké části udržet atmosféru knížky (měl to možná snažší oproti jiným díky tomu, že v této knížce se neobjevuje nic nadpřirozeného a hrůzu tu nahání skutečná osoba), je napínavý a Kathy Bates hraje naprosto famózně osamělou ženu Annie Wilkisovou, jejíž jediným smyslem života jsou knížky o Misery spisovatele Paula Sheldona. Ten náhodou v zimě sjede autem ze silnice kousek od Annina domu... Annie ho sice zachrání, ale má v plánu zachránit i někoho jiného - Misery, kterou Paul ve své poslední knize nechal zemřít... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný horor a jedna z těch lepších adaptací Stephena Kinga. Kathy Batesová ztvárnila svou psychopatickou opatrovatelku vskutku „oscarovým“ způsobem. A já už nikdy nebudu snít o tom, že se jednou stanu uznávaným spisovatelem. :-) 75% Zajímavé komentáře: Le_Chuck, anais ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ono těch dobrých adaptací Stephena Kinga zas tak málo není, tato patří vůbec k těm nejlepším. Atmosféra je hustá počas celého snímku, ke konci napětí ukázkově graduje a Kathy Bates vytvořila jednu z nejděsivějších filmových postav psychopatů historie. 90% Horror movie of the year ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní psychothriller s excelentní Kathy Batesovou v jedné z hlavních rolí, vlastně by se dalo říct v hlavní roli, jelikož Jamese Caana tato špičková herečka zcela zastiňuje. Bravurně gradovaná atmosféra nenechá diváka vydechnout a je opravdu zážitek sledovat charakterovou proměnu nenápadné pečovatelky v rozlícenou saň. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Misery nechce zemřít jsem viděl už hodně, hodně dávno předtím. Dokonce jsem ho viděl i s českým dabingem a právě český dabing byl to, co mě na filmu zaujalo nejvíc. Tu šílenou fúrii Annie totiž nadabovala Gábina Osvaldová, takže to ve výsledku vyznělo, že celý ten film tomu spisovateli chce jen udělat dobře, uvařit čaj, dát nohy do tepla a celkově mu zpříjemnit pobyt v přírodě, než mu dát kudlu pod krk s tím, že jeho nový román bude přesně podle její představy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Režisér Rob Reiner natočil jeden z mála najvydarenejších filmov podľa poviedky s pera Stephena Kinga. Príbeh je vystužení s prvkami mierneho horroru vďaka miestamy temnej Kathy Bates tá hra prvotriedne rolu Annie, obdivovateľky spisovateľa Paula Sheldona v nemenej dobrom podaní Jamesa Caana pre neho to bol asi najlepší životný počin z toho čo som mal možnosť vidieť. Takmer po celý čas sa dej odohráva v jedinej izbe kde je spisovateľ uväznení a vďaka vžitým výkonom hlavných predstaviteľov sa máme aj na čo pozerať, v celku to vyznie ako hra na mačku a myš, ktorá sa musí podriadiť nepekným hrátkam chorej mysle. ║Rozpočet $20miliónovTržby USA $61,276,872Tržby Celosvetovo $64,700,000 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Osobně mě tento film ničím zvlášt nedostal a jeho sledování se mi chvílemi zdálo zbytečné. Mnoho zbytečností, které nezachrání ani atmosféra jedoucí po sinusojdě nahoru a dolu. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Moj dnesny "double impact" od Stephena Kinga dopadol najlepsie ako mohol. Dva vynikajuce filmy, dva vynikajuce koncerty roznych hercov, roznych vekovych kategorii, dva rozlicne zanre. Annie Wilkisová sa dnesnym dnom zaraduje do poprednych linii mojej oblubenej kategorie "best villain" vo filmovej historii. Jej fraza "number one fan" je urcite jedno z najcreepiest slovnych spojeni, ktorych som mala tu cest byt svedkom :) A scena s lamanim noh... No dakujem pekne, ze s nimi mozem hybat. Ako by povedal moj priatel po dobrom obede: "Bylo to vynikajici" :D ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Vedle Shawshanku nejlepší adaptace Stephena Kinga. Mistrovský thriller, který se opírá o skvělé výkony Jamese Caana a především Kathy Batesové - získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon roku 1990, ale pro mě je to asi nejlepší ženský herecký výkon všech dob. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Již během čtení předlohy jsem si říkal jak by bylo bezva mít v baráku obrovskou ložnici (aka továrnu na psané slovo) s dvanáckou svých nejoblíbenějších spisovatelů, kteří by mi každý den servírovali své čerstvé výtvory. No dost snění a vstříc kruté filmové realitě. Předem upozorňuji, že ač budu převážně kritizovat, tak Misery doporučuji. Zvláště díky sluníčku Kathy Batesové v roli jedné dobré duše, která hledá v lidech jen to dobré. Jenže couvnutí předtím jít jako v knize až na kost "problému" se ukazuje být spíše kontraproduktivní. Ve výsledku je totiž díky tomu Reinerův snímek až příliš uhlazený. Že pohyblivá sestřička originálu není tak působivá, je z velké části dáno nepřítomností paralelního děje románu o zmrtvýchstání Misery Chastainové. Chápu, že by to ve filmu nefungovalo (i když s dobrým režisérem, kdo ví) a je jen logické, že tato linie byla vyškrtnuta jako první, ale bez ní prostě Misery nikdy nemůže být nic víc než pouhým kastrátem. Ač na Kingovu adaptaci až nebývale zdařilým. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dokonalá hrůza, za kterou by se ani takový Hitchcock určitě nestyděl. Kathy Bates pro mě byla naprostým ztělesněním mých nočních můr, naprostá psychopatka vypadající na první pohled neškodně a oproti ní James Caan neschopný pohybu, ale s vědomím komu se to dostal do rukou. Celé je to skvěle natočené a chvílema jsem fakt nedutal a při pár lekačkách jsem se málem posral strachy. Výborný film, na který se ale jen tak zase nepodívám. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Koncert pro Kathy Batesovou a Jamese Caana. Skvělá režie. To napětí, když se Caan nestíhá s vozíčkem schovat. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::: Přesně tak. Tenhle film se řadí k těm nejlepším filmům podle předloh Stephena Kinga. Nedivím se, že Kathy Bates dostala za svůj výkon Oscara. To, co předvedla v tomto filmu je naprosto něco famózního. Bydlet s takovou osobou v jednom domě, tak brzy využiji svůj zbrojní pas ! :::::::::::::::::::::: ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film! Kathy Bates je jedna z nejlepších ženských psychoušů, co jsem doposud viděl. Hororová stránka se objevila až bohužél ke konci, což mě mírně zamrzelo, ale thrillerovskou atmosféru po celý film,si to udrželo. 80% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Smůla je, že pár hodin před tím, než jsem se podíval na Misery, jsem dočetl Fowlessova Sběratele. Podobné (téměř stejné) téma, propastný rozdíl. Za vcelku solidně natočený thriller, který je povětšinou předvídatelný, což IMHO u tohoto žánru vadí, nedám víc jak tři. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Som váš fanúšik číslo jedna." Spolu so Scorseseho Mysom hrôzy a Demmeho  Mlčaním jahniat jeden z najstrhujúcejších amerických psychologických terorov 90. rokov. Napínavá atmosféra je miestami taká dokonalá, až je nepríjemná. Komorný príbeh je plný neodhadnuteľnej oscarovej Kathy Bates a až príliš nenápadnej zasneženej horskej chalúpky, za ktorej múrmi sa odohrávajú šialené veci. Výborné herecké obsadenie (ďalej napr. skvelý Richard Farnsworth ako šerif), výborné dialógy, výborný scenár, výborné postavy, výborné scény. Vydarená knižná predloha Stephena Kinga (vyšla ako "Mizéria" aj v slovenčine) je EŠTE drsnejšia a „neznesiteľnejšia“ (Sheldonove nohy to v nej schytajú oveľa brutálnejšie a Annie naštartuje kosačku). ()

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama