Reklama

Reklama

Misery nechce zemřít

  • USA Misery (více)
Trailer

Po autonehodě zachrání zraněnému spisovateli život jeho velká obdivovatelka. Z nadšené čtenářky a pečovatelky se však zakrátko stává brutální tyran a věznitel... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (709)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Není nad to mít svoji fanynku numero uno a smět u ní strávit příjemnou dovolenou. Ono když se řekne horor, spousta lidí by ráda viděla zmalované bubáky, peřeje krve a mrtvoly, kam oko dohlédne. Pro mě je nejděsivější takový film, kterému se podaří vtáhnout mě do svojí atmosféry natolik, abych cítil, jaký horor si musela prožít hlavní postava. A tady jsem toho cítil tolik, že zavařená lampa mojí promítačky hrála až třetí housle. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kathy Bates mám moc rád. Ačkoliv asi nejoblíbenější film s ní jsou Smažená zelná rajčata, přesto kdykoliv si ji představím vidím ji s kladivem jako šílenou Annie Wilkisovou :-) ! A tak to už asi zůstane. Tenhle film je dalším z mých oblíbených a rád se na něj klidně kouknu vícekrát. King napsal tak dokonalou předlohu, že tady asi nic moc co vymýšlet navíc. A tak i když knihu jsem nečetl, rád jsem se nechal vtáhnout do až hororového děje (pro Sheldona). Občas zkrátka mít nějakého toho fandu toho co děláte nemusí být notně výhoda i když je to ten největší srdcař ! :-) . Za mně je to za 4 díly Misery (kde ji samozřejmě nenechám zemřít!) ! * * * * ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Výborný psychothriller, v nespočetné plejádě filmových adaptací literárních děl Stephena Kinga patrně 4. nejlepší ( po Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míly a Osvícení ). V našich podmínkách poměrně nedoceňovaný film, který v kinech jen tak prošuměl. Přitom tak pečlivě budovaná atmosféra se často nevidí. Životní role Kathy Bates. Věta: "Jsem vaše velká obdivovatelka" , mi na dlouho utkvěla v paměti...Celkový dojem 90 %. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paul je úspešným spisovateľom, ktorý je tvorcom niekoľkých bestsellerov o hlavnej hrdinke s menom Misery. Po dohovore s vydavateľstvom opätovne vycestuje do odľahlej časti hôr Silver Creek, kde napísal všetky predchádzajúce diela, aby v kľude dokončil svoj posledný rukopis. Popíjanie alkoholu a nečakane nastolená snehová búrka zapríčinia vážnu haváriu pri ktorej si Paul spôsobí mnohopočetné zranenia. Šťastie v nešťastí v podobe záchrankyne, ktorá budí dojem milej ženy sa však čoskoro pominie. Annie totiž nie je len tak obyčajnou ženou v strednom veku, ktorá sa považuje za Paulovu fanúšičku číslo jedna. Výborný psychologický thriller v ktorom jednoznačne "prvými husľami" zaujme herecký výkon Kathy Bates. Niet veľmi čo "komentovať". Skrátka, jeden z mála filmov, ktorý si svoje vysoké hodnotenie plne zaslúži. Škoda len, že hororová zostala zachovaná akurát myšlienka - 80%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Spíše drama než horor, ale velice vydařené drama s několika opravdu pikantními momenty. Film skvěle navozuje pocit beznaděje a úzkosti. Napětí je hodně dobré a ústřední dvojice to zahrála velmi přesvědčivě. Na nejvyšší hodnocení to ovšem není, film mě nedokázal nějak extra zaujmout. 70% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (42)

  • Annie v knižní předloze spisovateli nohy amputuje, což mělo potkat i filmového hrdinu. Nakonec se od toho k nelibosti scenáristy upustilo a ve výsledku se filmová Annie (Kathy Bates) na dolních končetinách svého zajatce "vyřádí" pouze kladivem. Scenárista William Goldman po zhlédnutí filmu nakonec uznal, že tato varianta je pro celkové vyznění snímku lepší. (Landauer)
  • Režisér Rob Reiner ve snímku ztvárnil roli pilota v letadle. (Dlee)
  • Scenárista filmu William Goldman měl za to, že většina slavných herců odmítla roli Paula Sheldona (James Caan), protože by ústřední ženská postava příliš zastínila tu jejich, takřka vedlejší mužskou. (kenny.h)

Související novinky

Zemřel herec James Caan

Zemřel herec James Caan

07.07.2022

Z amerického Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve středu večer opustil filmový svět americký herec James Caan, jehož si diváci mohou vybavit ze snímků jako Příliš… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Reklama

Reklama