Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Americká nakládačka je inspirován povídkou spisovatele Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Seth Rogen se představuje v hlavní roli živořícího dělníka Herschela Greenbauma, který ve dvacátých letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že své milované rodině zajistí lepší život. Jednoho dne se mu však během pracovní směny v okurkárně stane nehoda, při níž spadne do kádě, která ho uvězní na 100 let. Lák ho dokonale zakonzervuje a když se pak znenadání probudí v současném Brooklynu, zjistí, že nezestárnul o jediný den. Vydá se hledat svou rodinu, ale brzy se zarmoucením zjistí, že jediným žijícím příbuzným je jeho pravnuk Ben Greenbaum (také v podání Rogena), vlídný a mírumilovný programátor, který s Herschelem nikdy nemůže najít společnou řeč. (HBO Europe)

(více)

Recenze (93)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Miluju všechno židovské a miluju nakládané okurky, takže jediná otázka byla, jak moc se mi film bude líbit. A i když po parádním úvodu vzalo trochu jiný směr, než bych si přál, bavil jsem se výborně. Trochu jsem se bál, že se Rogen i tentokráte omezí na různé stupně vulgarit a laciné sexuální narážky, ale tyhle obavy se ukázaly jako liché. Film si bere na paškál neduhy současné společnosti, které vtipně glosuje a v některých momentech dokáže být i nečekaně citlivý. Je sice pravda, že co se satiry týče, mohli tvůrci šlápnout do pedálů podstatně víc, ale celkem chápu, že v současné době je to ve Státech o hubu. herecky to sice žádný dramatický koncert nebyl, ale to asi ani nikdo nečekal a Rogen svou dvojroli zvládl dobře. Nenápadná záležitost, která potěší a zahřeje u srdce. 80% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen v dvoj úlohe v pohode. Inak je to film, ktorý je tak strašne jednoduchý až to bolí. Nie je na ňom nič zaujímavé, pôvodné a invenčné. Prehliadka zaužívaných klišé bez nápaditosti a s toľkým zbytočným hašterením, až mám pocit, že tvorcovia zaspali dobu. Toto nie sú 90 roky. Ale rok 2020. Možno mi pri tom utiekla nejaká významová črta, ktorá by to všetko uviedla do správnej perspektívy. Ale nemyslím si to. Film nie je úplne komédia a nie je ani úplne dráma. Hudba hoci príjemná, nezodpovedá obrazu a atmosfére snímku. Rušila ma neuveriteľne. Som prekvapený, že som to vôbec dopozeral. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dle výrazu nakládačka jsem očekávala něco jiného. No, na pěsti taky došlo. Seth Rogen neměl chybu. Já mu toho židovského chlapíka z minulosti sežrala. Dokonce mi ho bylo i líto. Je to jednohubka, která se přesně hodí do dnešní bláznivé doby. Občas je prostě takový úlet potřeba. Tohle teda úlet je. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Veľmi nevyrovnaný film, ktorý si robí srandu bez bázne a hany úplne zo všetkého, občas až veľmi drzo. Ale ten záver je tak tuctový, až mám podozrenie, že Americká nakládačka sama nevie, čo a či vôbec niečo, má divákovi povedať. Som rád, že v TV to šlo dabované, ale prekvapil ma 2 mesačný odstup medzi CZ titulkami na HBO GO a dabingom na Cinemaxe. Dúfam, že to neznamená, že HBO prestane dabovať filmy. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tragikomedie,která nesjpíš měla vést k zamyšlení nad tím jak je dnešní doba (oproti době před 100 lety) extrémně pohodlná,plná těžké pozéřiny,přičemž nějaké hodnoty jako víra číi rodina jsou spoustě lidem cizí.Stejně jako,že tehdejší hodnoty a názory jsou už na dnešní dobu těžko aplikovatelné a přesto by si z nich měl být schopen člověk něco vzít za své.Potud je to v pořádku a v jednotlivých záblescích a scénách to i funguje.Bohužel v jiných momentech - a není jich málo - je všechno extrémně shazováno tím,že se oba hlavní hrdinové Rogen a Rogen chovají buď jako debilové,nebo jako extrémní zmrdi.Jako jedno hubka - jedna nakládačka - budiž,ale nic víc...60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Výborne! Seth Rogen je pravidelne zárukou kvality (až na zopár výnimiek), a tento uhorkový film bol skutočne vydarený. Samozrejme, v prvom rade je v popredí prevažne tá komediálna esencia, no popri tom je tu prítomný aj akýsi rodinný rozmer, ktorý pôsobí rozhodne priaznivo. Seth zvládol dvojrolu výborne, páčil sa mi ten kontrast maniérov v rozmedzí 100 rokov, ktoré tvorili jadro väčšiny dôvtipných scénok a rozhovorov. Tie naschvály boli občas trochu zbytočne prehnané a za hranicou, ale na druhú stranu chápem, že jedine takto sa dal dej držať v nejakom poriadnom spáde. Takže v celkovom merítku viacmenej spokojnosť. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Moje představy, jak se po stovce let v sudu s lákem bude Rogen chovat, a jak se bude vyvíjet děj filmu,naprosto neshodly se skutečností.Vlastně vůbec nevim, co nám autor chtěl říct.Blbost, která má sice do klišé dost daleko, ale nuda je to obrovitá.Tohle je na současnejch 55 procent dost málo film.20%. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen a jeho filmy, mne svedčia. Dobre som sa pobavil. V príbehu, keď hral historickú postavu ma bavil viac ako súčasnú. Ale celku je to dobré praštené. 6/10 ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Seth... x 2... Ja som jednoduchý chlapec, mne to stačilo... Ono je to objektívne samozrejme niekde ťažko hlboko pod tri, ale príjemno na duši dokáže urobiť film akokoľvek zlý. Som veľmi potešený. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl snad nejslabší film se Sethem Rogen co jsem viděl.. námět dobrej, ale zpracování slabý, nemastný a neslaný nebo nevim co je vtipnýho na tom, když Ben představoval pradědovi vymoženosti moderní doby a tvářil se u toho tak důležitě, první půlka byla dobrá, ale druhá už slabší.. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Úvod z fiktivních dob minulých správně střelenej, ba co víc, i vtipnej. Dalo by se ale říct, že pointou - pádem do láku od okurek, končí veškerá zábava. Přitom potenciál v podobě střetu 130 let starého žida s dnešní vega/homo/ublíženou kulturou by byl. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nakládaný Seth Rogen v dvojroli postav dělící celé století. Z hodnocení jsem měl celkem obavy, které se ale naštěstí až tak nevyplnily. Ve schopnějších a odvážnějších rukách mohl být film klidně o půl hodinu delší a věnovat se více do hloubky rozdílům v chování a obou hrdinů. Takto se jen tak klouže po tématech, aby se došlo v ději dost daleko. Dost věcí není vysvětleno, ani si tvůrci nelámou hlavu s obhajobou některých zvratů. Prostě šup šup, aby se naši hrdinové posunuly o značný kus cesty dál. Ale ve výsledku to není tak špatné, párkrát jsem se zasmál a sblížil jsem se lehce s oběma hrdiny. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"KOZÁKU! BUĎ SUNDÁTE VANILKOVOU VODKU, NEBO BUDE MRZENÍ." Nástup je ďábelský, židé to v minulosti na východě Evropy neměli jednoduché, ovšem v podání Setha Rogena jde o pole vyloženě komediálně neorané :-) I dál bych řekl, že to jde dobře, Herschel je super nekorektní, ale dokázal bych si představit, že do toho šlápne ještě trošku víc. Ta potřeba vyloženě kompromisního, šťastného konce tomu ani moc nesluší. Super překlad titulu! 65% ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Joo, ten tlustej žid jde zase točit fekální a nevtipné komedie. To sice pro tentokrát neplatí, ale pořád nejde o žádnou nakládačku. Krásný český dvojsysl. K rutinný tvorbě Rogena jde o pohodovou a celkem stravitelnou komedii. Nebyla tu žádná anekdota o masturbaci, sraní hoven ani hulení z vodní dýmky, jak má hodně zvykem tady pan "umělec". Nepřisral se k tomu žádný sympatický Franco a ani (bohužel) hubený Hill, takže asi to tady někdo myslel vážně? Cením že si to utahuje z nových politických a meinstream stereotypů, a narážek na moderní dobu, kde jsou samé gender a směsné páry, kde jsou dva teplouši, jeden z nich je čmoud a druhý Mexikánec, pijou Bubbletea čaj z mořských řaz, volí Bidena a jsou aktivisté pro záchranu zapadlých velryb z dna oceánu, nebo pupíku Plejtváka Obrovského, a nejlépe aby byly ještě ultra vegani a jediná jejich lidská interrakce je, že si napíšouna Fuckbook a Twitter. Brrr, nikdy fakt lituju, že žiju v dnešní hnusné době. Měla by se ta mladá cházka znovu vyhnat na vojnu, aby z nich udělali chlapy, a ne LBTQ transgender mužatky a babochlapy, kteří se bojí sáhnout na normální práci. Nazdvednu to o jednu hvězdu, abych tímhle tím ukázal svoji nasranost a pořád opakujícím problémem dnešní kovid zasmraděné doby! Aha, a úplně jsem vynechal okurky. Těm vůbec, o celkový dojem, ani nešlo ;) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen je skvělý komik a jeho styl humoru mě ve filmech, na kterých se podílel, v naprosté většině bavil, nicméně s tímto počinem tedy šlápl pořádně vedle a vlastně alespoň v rámci toho, co jsem s ním viděl, se jedná o jednoznačně nejslabší komedii. Přitom je to ale docela škoda, neboť vytěžit z dané zápletky šla podle mě skutečně parádní zábava, nebo alespoň minimálně pořádný úlet, celé se to ale na Rogena drží až nevídaně při zdi, a to ať už co se humoru, tak postav týče. Za celý film se tak v podstatě neobjeví jediná scéna, která by působila vyloženě opravdu vtipně, a těch pár úsměvných momentů to rozhodně v tomto ohledu nezachránilo a ani z oné dvojrole nedokázal Seth využít nějaké povedené gagy, které by film osvěžily, nehledě na to, že v druhé polovině to téměř sklouzlo až do dramatických vod, samozřejmě ale též zcela nefunkčních. Zápletka pak sice disponuje svižností a při troše divácké vůle dokáže udržet pozornost, ovšem ve výsledku ji i tak nelze označit jinak, než jako nezáživná ptákovina, kde nezabrali ani provokativní vložky a chvílemi téměř až parodický tón, takže prostě to vyznívá jako podivnost, ovšem naprosto bez odvahy a bez koulí. ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který se v nastupující době streamovacích služeb nemá šanci dostat do kin a půjde rovnou na VOD. Jinak je to naprosto klasická filmová jednohubka, která i přes pár povedených vtípků nemá nějaký zapamatovatelný moment a za týden si na film nevzpomenete. ()

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama