Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Americká nakládačka je inspirován povídkou spisovatele Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Seth Rogen se představuje v hlavní roli živořícího dělníka Herschela Greenbauma, který ve dvacátých letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že své milované rodině zajistí lepší život. Jednoho dne se mu však během pracovní směny v okurkárně stane nehoda, při níž spadne do kádě, která ho uvězní na 100 let. Lák ho dokonale zakonzervuje a když se pak znenadání probudí v současném Brooklynu, zjistí, že nezestárnul o jediný den. Vydá se hledat svou rodinu, ale brzy se zarmoucením zjistí, že jediným žijícím příbuzným je jeho pravnuk Ben Greenbaum (také v podání Rogena), vlídný a mírumilovný programátor, který s Herschelem nikdy nemůže najít společnou řeč. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen je na mňa aj v jednom kuse priveľa. A tu ho máme dvakrát a predsa sa to dalo. Príbehovo nápadité, využitie potenciálu také polovičné, ale nenudilo skoro vôbec. A nakoniec mi ani ten Rogen neprišiel taký hrozný, vlastne na danú úlohu až priam stvorený. Vážna linka a odkaz zafungovali, dalo sa tu dokonca zamyslieť - ako moderný svet bude nahliadať na niekoho z inej doby, rozumej inej kultúry, názoru. Nie je to demonštrovanie za každých okolností a skrývanie sa za nejaké super pravidlá či práva už nejak nad hlavu? Rešpektujem však, že na film sú rôzne názory - napríklad užívateľ kockodan nemá problém film odsúdiť, pretože je to film pre ľudí z IQ pod 75. A v tejto komunite sa on dobre vyzná. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"KOZÁKU! BUĎ SUNDÁTE VANILKOVOU VODKU, NEBO BUDE MRZENÍ." Nástup je ďábelský, židé to v minulosti na východě Evropy neměli jednoduché, ovšem v podání Setha Rogena jde o pole vyloženě komediálně neorané :-) I dál bych řekl, že to jde dobře, Herschel je super nekorektní, ale dokázal bych si představit, že do toho šlápne ještě trošku víc. Ta potřeba vyloženě kompromisního, šťastného konce tomu ani moc nesluší. Super překlad titulu! 65% ()

Reklama

Henry007 

všechny recenze uživatele

Tohle zkrátka není plnohodnotný film, není dobrý ani v rámci měřítek streamovacích služeb. Scénáristu napadlo skeč vhodný tak do SNL roztáhnout na hodinu a půl. Jenže zřejmě není tak zdatný scénárista, aby hodinu a půl kvalitně naplnil. V klasické zápletce "fish-out-of-water" vidíme dělníka z počátku 20. století, který se náhle ocitne v současnosti. Je jakousi variací na Borata a vztah s jeho pravnukem je naprosto příšerně napsaný. Oba si úplně bezdůvodně hází klacky pod nohy. Není to ničím motivované, většinou to není vtipné ani přesto, že to má strukturu krátkých oddělených skečů. Zbytek vyplňují podivné vtipy o dnešních trendech (elektrické koloběžky, Twitter, veganství) a tragické výkony herců v epizodních rolích. Nevím, proč do toho Rogen šel, ale bez něj film vůbec nefungoval. Je dostatečně sympatický a vtipný v obou svých rolích a s lepším scénářem, který by si přepsal spolu s jeho kámošem Evanem Goldbergem, to mohla být opravdu fajn komedie. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl tuto HBO satirickou okurkomedii přenést na statistický koláč, tak by to viděl asi nějak takto: Woody Allen 20%, Kohn s Roubíčkem 20%, Louis de Funès 10% , Wes Anderson 10%, Seth Rogen 5%, Borat 2%, Michel Gondry 10%, Jason Reitman 8%, středeční trhy 5% a Miloš Macourek 10%. A jelikož ani jeden z dílů tohoto koláče neshledávám vyloženě závadným…………tak proč ne? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Od Setha Rogena som už videl všelijaké bláznivé podivnosti, no to nie je tento príklad. Pri tomto snímku akoby sa unormálnil a snažil sa prísť s niečím vážnejším, dumavejším, no zároveň i zábavným. A myslím, že sa mu to celkom podarilo. Na pozadí humorných postavičiek a vtipných scénok beží medzi riadkami niečo oveľa hlbšie. Ako napríklad hľadanie svojich koreňov, úcta k svojim predkom, rodina ako základ všetkého, priateľstvo a nezištná pomoc druhému.... Veľmi príjemné spojenie vážnejších tém s funkčnou zábavou. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • V scéne na začiatku filmu, kedy sa dostávame do prítomnosti, je v pozadí vidieť, ako sú na krátku chvíľu postavené dvojičky (WTC) a následne nato tam už nie sú. (MovieCup)
  • Uprostřed závěrečných titulků je možné vidět krátkou scénu, kde Hershel a Ben sledují film s Barbarou Streisand. Jedná se o film Jentl (1983). (MTHRFCKR)
  • Velká část filmu se natáčela v Pittsburghu v Pensylvánii. (SONY_)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama