Reklama

Reklama

Co se stalo 11. září

(TV film)
  • USA What Happened on September 11
USA, 2019, 60 min

Režie:

Amy Schatz

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument připomíná tragické události z 11. září 2001, aby tento historický útok přiblížil mladším generacím. Režisérka a producentka Amy Schatzová přináší osobní příběhy přeživších a rodinných příslušníků, rozhovory s pedagogy i archivní zpravodajské záběry a silné fotografie. (HBO Europe)

Recenze (9)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Deti nám vysvetľujú, čo je to 11. september a čo sa v skutočnosti stalo. No zbohom. Úcta k bolesti pozostalých, úcta k obetiam, to jediné si 11. september zasluhuje. Ale ako je možné, že dve lietadlá do budovy naviedol muž z jaskyne, že sa oceľovobetónová stavba zrútila len tak ako domček z karát, že tajné služby nemali ani šajnu o nejakom nebezpečenstve, či že sa len tak nájde pas teroristu v horiacich troskách, to nám už dokument nevysvetľuje. Ide o detinsko-patriotistický natlačený pohľad. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pididokument od stejné režisérky,která přinesla pohled studentů Stuyvesantské střední a tentokrát ještě o něco slabší.Navíc mi úplně nesedí,že by se věci okolo událostí 11/9 měly hustit do takhle malých dětí.Zapadnout by určitě neměly a jednou je to součást historie,ale děti v první-druhé třídě z toho asi nebudou úplně moudré…40% ()

Reklama

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Krátký dokument, který je pravděpodobně určený dětem hlavně těm americký, ale pro dospělého člověka nic nového ani zajímavého. Jak říkám pustit tohle dětem na americké škole, všichni budou spokojení. Kouká se tam na vše jen z jedné stránky a vysvětluje hrozně jednoduše. Když vám o 11. zářím mluví především děti přestane vás to po chvilce bavit. Řeší se tam pouze náraz letadel do dvojčat, další dvě letadla byli jen okrajově zmíněné. To pak název tedy moc nevystihuje děj dokumentu. Čeho si jde ale všimnout v dokumentu, je výchova dětí. V evropě je tak odlišná, kór v česku. Abych to shrnul tenhle dokument vůbec nenaplňuje svůj název. Pokuď si ho chcete pustit jako dospělý jedinec, radši se na to vykašlete vůbec to nemá cenu, pokuď to chcete pustit svým dětem protože jste líní jim vysvětlit co se skutečně stalo, asi bych vám to za zlý neměl. Ale já bych tohle nepustil ani svým dvoum dcerám. ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Nebýt Sovětského svazu a jeho vpádu do Afghánistánu, věže by s největší pravděpodobností stály a Usáma by štrikoval fusekle kdesi uprostřed písečných plání Saúdské Arábie. Přeživší fragment stromu a jeho návrat vyvolal upřímně dojemnou reakci, ale jinak jde, pominu-li začátkem komentáře zmíněný, hodně svérázný výklad jakési učitelky ze střední, o zkratkovitou reminiscenci bez hlubšího zásahu. Především děti by měly dostat ráznější, syrovější a komplexnější výpověď. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mini-dokument na půli cesty, který je sice ucházející edukativní připomínkou toho, CO se stalo, ale už zase tak moc do detailů neřeší, JAK se to stalo. Jako pomník naděje a krátká exkurze do nedávné minulosti ale dobrý. Pro děti asi ideální. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama