Reklama

Reklama

Ve stínu věží: Stuyvesantská střední 11. září

(TV film)
  • Česko Ve stínu věží: Stuyvesantova střední 11. září (více)
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2019, 30 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Když byla 11. září 2001 napadena Dvojčata, studentům pár bloků vzdálené střední školy Stuyvesant High School zrovna začínala výuka. Dokument, který je založen na blízkém kontaktu s osmi mladými očitými svědky, nabízí jedinečný pohled na tento tragický den. Prolínají se v něm záběry útoku s působivými rozhovory s někdejšími středoškoláky, kteří se coby mladí teenageři ocitli v centru nebezpečné zóny a mezi troskami si zoufale klestili cestu domů. Nyní již dospělí lidé, mnozí pocházející z rodin přistěhovalců, s hlubokým pohnutím hovoří o vlně odporu vůči menšinám, jež se po útoku vzedmula, a nezlomném přátelství se spolužáky, díky němuž se jim podařilo tyto těžké časy snáze překonat. Snímek, který vypráví o pocitech mladých lidí v samém epicentru útoků, zkoumá, jak 11. září ovlivnilo životy těchto studentů, a jak i nadále utváří náš svět. (HBO Europe)

(více)

Recenze (9)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ide o netradičný uhoľ pohľadu na známu tragédiu, ale nie príliš zaujímavý. Krátka stopáž však z In the Shadow of the Towers robí celkom pozerateľnú jednohubku. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Trošku jiný pohled na události než je většinou prezentovaný,ale nic úplně nového a objevného nepřinese…60% ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

11. září očima studentů nedaleké střední školy. Několik spolužáků záměrně vybraných z rodin, které se do Ameriky přistěhovaly z různých koutů světa vypráví nejen události toho osudného dne, ale i to, jak je to ovlivnilo a jak se změnily U.S.A. ()

Cartmof 

všechny recenze uživatele

Když si většinou pustíte dokument o 11. září, dočkáte se hromady dat, časů a jmen, které si většinou nezapamatujete. Tenhle dokument na HBO je ale jiný. Ukazuje, jak teroristický útok vnímali teenageři, kteří v tu dobu chodili právě do titulní Stuyvesantské střední školy. Jak fungovala evakuace a vnitřní pocity, které v sobě lidi měli. Tohle se opravdu povedlo a dalo mi to, co jsem od toho chtěl. Dalo mi to něco nového. ()

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Jak vypadalo 11.září z pohledu několika studentů blízké střední školy. Nic zajímavého. Takhle by mohlo vzniknout x dalších dokumentů od lidí, co pracovali poblíž ale poznatky by to nepřineslo žádné. Štěstí že to byla pouze půlhodina. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Škoda, že bol film taký krátky a nešiel ešte viac do hĺbky. Ale jeho perspektíva bola pre mňa veľmi zaujímavá, lebo vychádzala z osobnej skúsenosti mladých ľudí, ktorí videli na vlastné oči strašné divadlo odohrávajúce sa pár blokov od nich. Tá spolupatričnosť, ktorá sa zrodila medzi nimi po 11. septembri, by mala byť pre nás veľkým príkladom. Odporúčam tento film najmä mladým. ()

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepřemýšlel o útoku na dvojčata z toho pohledu který je ukázán v dokumentu.To že byla poblíž škola a že jsou v nebezpečí i děti jsem si tak nějak vždy dokázal domyslet. Když tehdejší studenti vyprávějí o té události, je to samozřejmě smutné, ale opravdu se nejedná o nic nového. Rozhodně jsem si znovu a znovu říkal jak je to vůbec možné a že to byla otřesná událost. Ale nikdy mě nenapadlo nad touhle věcí uvažovat z pohledu imigrantů. Všichni byli v tu chvíli naštváni na muslimy a na ty co to způsobily i přesto že imigranti v usa za nic nemohli lidé si na nich vybíjeli zlost a v tom je tento dokument originální, ukazuje dopady toho strašného činu z jiné perspektivy. ()

motyka52 

všechny recenze uživatele

Je pochopitelně těžké o nejmedializovanější události 21. století přinést něco nového. Tomuhle dokumentu se to spíš nepovedlo. ()

Kabir 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zajímavý dokument. Viděl jsem ho na půl oka, dívala se na něj manželka. Nejsem odborník na 9/11, něco nového mi ukázal, ale nejde o žádnou dokumentární perlu. Takové nijaké. Co je zajímavé je, že jeden ze studentů je bývalý člen hudební skupiny Dáš Racist resp. Hemms, což jsem se dozvěděl až na konci. ()

Reklama

Reklama