Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Recenze (131)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na ten obsah zvolená tak akorát forma krátkého seriálu, co se týče stopáže i počtu dílů. Vše působí přirozeně, moderně i dostatečně zamotaně a nesklouzává do rádoby "cool" podoby či vlastní parodie. 70%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si dohnal tenhle chválený Thriller od jednoho z našich nejlepších režisérů Pavla Soukupa, jehož nedávná Annaismissing mě slušně namlsala a tohle je tedy obdobná pecka. Po jeho kraťasech Lesapán a Domovoj doufám, že jeho další počin bude Horor! Úvod filmu začíná okamžitě šokantně, kde řidič kamionu srazí 15 letého chlapce Martyho, který na místě zemře. Deprese a beznaděj rodičů je doprovázena od úvodu filmu a atmosféra je rozhodně nepříjemná a nezáviděnihodná. Ovšem zajímavé to začné být jakmile otec otevře počítač svého syna, kde se postupně začne dozvídat čím dál děsivější tajemství, které syn skrýval. Byl totiž nucen plnit mrazivé úkoly, kolikrát na hraně zákona. Pavel Sokup rozhodně umí udržet divákovou pozornost a divákům předkládá trendy námět sociálních sítí a tedy i nebezpečí, které tam může číhat. Film tedy rozhodně nemá daleko k americkým příbuzným Searching a Missing a kdo podobné filmy může, nebude zklamán ani zde. Annaismissing byl více promyšlenější Thriller, kde divák mohl hádat vraha, zde jsem neměl tip žádný, jelikož indicie jsou nulové, samotné odhalení je však rozhodně nečekané a super. Je to hezky natočené, dobře zahrané s parádní atmosférou a s velkým poselstvím. Kdo neviděl okamžitě dohnat !   8/10. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Kdyby to jen trochu ubralo z návodné hudby, cool montáží a vůbec snahy vypadat jak trendy video a jen trochu to důvěřovalo síle námětu ("vypůjčenému" od 13 Reasons Why) a vytříbilo se to, mohlo to být opravdu dobré. Možná by to působilo méně chtěně. Byť se dá debatovat o tom, jestli je to námět dost nosný na celý internetový seriál - ono vlastně stačí vidět první a poslední díl. Taky se to bohužel nezbavuje určitého osvětového odéru - nemíněno tentokrát v dobrém. Prostě to působí míň jako drama a víc jako varovné video pro děcka - a na tohle mají děcka cit. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Modrá velryba byla cool tak před třemi lety, ale jako doprovodné video k souběžně vypadné Klusákovině ideální. V rámci lokální žumpy je to samozřejmě bomba, ale Emmy je už docela úlet. Oceňování moralitek začíná být fakt nuda. S1: 50% ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Pěstírně a Semestru další solidní webseroš. Napínavý a atmosférický, se silným aktuálním sdělením. Scénář by se mi líbil ještě trochu zamotanější a tempo trochu popohnanější, ale jak to je, to funguje slušně. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Se Soukupovou především krátkometrážní tvorbou mám zkušenosti takže vím, že je schopnej tvůrce. Tomuhle jeho počinu jsem zatím odolával. Ale teď když je v kinech #annaismissing což by mělo být volný filmový pokračování tohoto seriálu tak jsem si řekl, že už nastala ta správná doba. Většinou u minisérie hodnotím každej díl zvlášť tady to ale dělat nebudu. Vesměs všechny díly se pohybovaly na hraně 3-4hvězd. Důležitej je přece celkovej výsledek a ten je pozitivní. Sice asi nejde o nic co by nebylo k vidění někde jinde, protože téma kyberšikany je v dnešní internetové době poměrně aktuální ale je to made in CZ a to se musí ocenit. Protože většina novodobé CZ tvorby je prostě zoufalá. Soukup a jeho tým se s tématem kyberšikany a vydírání vypořádal velmi slušně. Víc bych to asi nerozebíral. Možná jen pár takových dodatků. Ve 4díle #firstkiss - řekla ředitelka otci(Martyho), že je děsivé jak jedno video dokáže člověku změnit život. K tomu jen dodám. Kdyby to bylo jen jednomu člověku. Myslím, že to ovlivnilo životy daleko víc lidem. Naopak se mi líbilo třeba to co bylo řečeno v díle6 #recovery - v lidech se probudí něco zlýho když si myslej, že jsou neviditelní a všechno jim projde. Pocit moci je pro ně přitažlivej, návykovej. Nepřestanou dokud jim někdo nepřeláme prsty. K tomu jen dodám, že za monitorem a klávesnicí dokáže být KING každej. A dnešní doba tomu jen nahrává. Moje hodnocení 4hvězdy. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý internetový počin Mall.tv. Je to hezká ukázka internetové šikana a toho, kam až člověka může taková nepříjemná situace dostat. Martinovi rodiče až po smrti svého syna zjišťují, jaké měl problémy a co všechno k této tragické události vedlo. Nehrají tam moc známé osobnosti. Postupně odhalujeme střípky z Martyho života s zjišťujeme, proč dělal, co dělal. Postupně nás překvapí pár zajímavých zvratů. Za jakých okolností Marty umřel a kdo v tom měl všechno prsty? To vše se postupně dozvíme. "Uděláš všechno, co ti řeknu." ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, mohli bychom žehrat (a někteří žehrají) na přílišnou (a nemístnou) atmosféričnost počinu, ale za mne smysl díla jednoznačně převažuje. Naproti počinům, které mohou být po profesionální stránce bez chyby, ale nerozumím, co se divákovi snaží sdělit, popř. sdělují nesmysly. Moje dětsví naštěstí nebylo takovýmito "věcmi" poznamenané a lituji po mně následující generace, že se s něčím takovým musejí vypořádávat... 80% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře odvedená filmařská práce. Ta propracovanost a spletitost jednotlivých sekvencí, které postupem dávají dohromady celistvý příběh je obdivuhodná. Ta krátká minutáž dává samozřejmě smysl v rámci napjatosti do další epizody, ale mě osobně by se možná líbil jako takový kratší celovečerák. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Rozhodně doporučuji nejen pro perfektní herce v hlavních rolích, vhodně zvolenému formátu, decentní míře dávkování, délce a tématu, ale především proto, že je toto ožehavé téma víc než aktuální. Přesto o něm skoro nikdo nemluví, ačkoliv si v jistých formách procházíme tím vším každý, jen co rozklikneme nějakou diskusi na libovolné doméně. Je v tom skryta hlubší myšlenka a odkaz. Nikdy nepodceňujte, jakým způsobem působíte na lidi na druhé straně a jaký to pro vás, nebo pro ně, může mít dopad. Seriál, který rozhodně stojí za to zhlédnout, ačkoliv má pár chyb, ale ta hlavní myšlenka je tam snad jasná. Určitě svěží vítr a čerstvá voda v tom našem českém rybníčku, která rozčeřila hladinu a snad i pár jedinců přinutila zamyslet se. Těším se na druhou sérii, která snad nepodkopne nohy té první. 85% ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál s tématem kyberšikany v koprodukci Bionautu a Mall.tv obdržel cenu Emmy , na Austin Film Festivalu v Texasu získal cenu pro nejlepší digitální sérii , na Marseille Web Festu cenu za režii a scénář , na Finále Plzeň byl nejlepším televizním a internetovým seriálem na Finále Plzeň, z festivalu Serial Killer si loni odnesl cenu za nejlepší webseriál. Připravuje se pokračování s názvem #annaismissing. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako aktuálna vec #annaismissing. Reálnejšie, napínavejšie, niektoré scény fakt so zatajeným dychom, ako tá so psom, rozuzlenie nie je také ľahké odhadnúť, a myšlienka cyber priestoru, v ktorom už nikto neostáva v anonymite, je veľmi silná. A možno ma aj prekvapilo konanie hlavnej postavy, pretože kvôli takému videu urobiť takéto veci - no neviem, niektorí sa ešte honením na internete dokonca chvália... Treba ale uznať, že takto krátkymi časťami sa podarilo naservírovať výborné konce, ktoré lákali pozerať ďalej a som rád, že tu okrem pána učiteľa bozkávajúceho chlapečka na hajzloch nič extra progresívne nebolo. Aj keď stále nerozumiem, ako takého človeka by mohli vôbec ešte niekde zamestnať, najmä keď Jáchymovské doly sú už dávno zavreté. 😕 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vynikající projekt krátkých epizod, které fungují jako detektivka i upozornění na nebezpečí číhající na internetu. V rámci napětí i inteligentního scénáře naprostá rarita české produkce, kterou korunují přirozené herecké výkony. Překvapení a jeden z nejlepších českých projektů, které jsem za dlouhou dobu viděl. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Plný počet, protože názorné, poučné, aktualní a důležité. Řekla bych, že především pro rodiče, protože omladina už kolikrát poučena je. Gratuluji k nominaci na Emmy! Po dokumentu V síti další práce, která může lidem otevřít oči. Pěkně natočeno, sympatická stopáž, dobře obsazeno. Odbočka k jiné věci: nedávno jsem četla nový český román Soběstačný. Pojednával o čemsi jiném, ale v určité etapě se jedenáctiletý chlapec dostal do situace, kdy ho obtěžoval dospělý chlap přes mobil. Spisovatelka velmi dobře vystihla nesnadnou situaci vystresovaného kluka, který dobře ví, že je to špatně, že o tom musí říct dospělým, je poučen jak ze školy, tak z domu, přesto je tato cesta neschůdná. Například dveře ke školní psycholožce v místech, kam každý vidí a on se tam stydí vejít, třídní učitelka, která se mu líbí a hanba nepustí, vážně nemocná máma, kterou zatěžovat nemůže nebo dědeček, který je moc starý... A predátor stále vypisuje, stále naléhá. Situace, kterou jedenáctileté dítě řešit chce, ale kvůli všelijakým okolnostem neví jak. Tato dějová linie mě zaujala a seriál ji teď doplnil. Obojí doporučuji rodičům, ačkoli jak zmiňuji výše, v knize jde o něco jiného, setkání s predátorem je jen epizodou, přesto jsem u ní trnula hrůzou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Převážně edukativní, ale velmi snesitelnou formou. Výkony, a to hlavně mladých herců, byly poněkud nejisté, až tápavé. Příběh je klišovitý, leč maskuje to vcelku zdatně formou využívající sítě. SHRNUTÍ: Probohy, nikdy neposílejte nikomu své nahé fotky nebo videa! A když už, tak bez obličeje a viditelných známek, dle kterých byste mohli být identifikováni. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Trefa do černého a za mě ještě o chlup lepší než #annaismissing. Nesází se zde totiž tak na herce, ale spíše na tvrdý příběh kyberšikany a vyhrožování ve formě poutavého zážitku skrze natočená videa, facebook, konverzace a 90minutové odhalování vraha. Má to fajn atmosféru, dětské herce, celé vyústění původních nevinných konverzací a v závěru šokující odhalení i finální point. Zas a znova absolutně nevěřím, že jde o Česko a jestli to takhle půjde dál, tak i přestože domácí tvorbu vyloženě nesnáším, sebevědomě bych vsadil na Soukupa jako režiséra číslo 1 do budoucna, protože tohle je zcela očividně talentovaný chlápek, který má v ruce řemeslo, cit pro tvorbu i dobré oko na trendy náměty. Šílenost. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nedivím se tomu, že Marty sklidil úspěchy v zahraničí, protože tenhle český seriál je moderní, úderný, vykazuje evropské parametry a má neskutečný tah na branku. To vše se povedlo s většinou neznámých herců, z nichž někteří se pak elegantně přesunuli do Sex O´clock. Tleskám a mám radost z takové české produkce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na děti to nejspíš tolik působit nebude, protože 99% puberťáků vám řekne "Nejsem debil! Mě by se nic podobnýho nestalo.". Nicméně můžu potvrdit, že coby strašák pro rodiče to funguje takřka dokonale a generace podobnými věcmi nepolíbená musí zákonitě tápat, když se jejich potomek dostane do podobné spirály. Vtáhlo mě to takřka okamžitě. Má to autentický formát, dostatečné tempo, návodnou hudbu, která ovšem dokonale funguje a přikládá důraz tam, kde je potřeba a dostatečně podporuje napětí a konečně jsou tu i herci, kteří sice nepatří k první lize, ale o to víc mě bavili. Představitel Martyho byl perfektní. Soukup tady potvrzuje, že vysoká kvalita jeho kraťasů není náhodná a pevně doufám, že jeho celovečerní debut tu bude co nevidět. Třesu se na druhou řadu. 100% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Díkybohu že nepatřím do cílový skupiny, aspoň doufám. Jako osvěta nevím nakolik to zafunguje, ale natočený je to náramně dobře. Korunováno skvostným závěrem ve stylu všechno je jinak. ()

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama