Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Na poměry české tvorby skvělý, napínavý seriál, který se rozjíždí pomalu, ale zhruba v polovině graduje a přináší dost uspokojivý závěr - aneb koloběh pokračuje. Jen si trochu říkám, zda s tou svou kontroverzí a poselstvím, že je lepší jednat na vlastní pěst, než se obracet na policii, trochu nehazarduje. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, mohli bychom žehrat (a někteří žehrají) na přílišnou (a nemístnou) atmosféričnost počinu, ale za mne smysl díla jednoznačně převažuje. Naproti počinům, které mohou být po profesionální stránce bez chyby, ale nerozumím, co se divákovi snaží sdělit, popř. sdělují nesmysly. Moje dětsví naštěstí nebylo takovýmito "věcmi" poznamenané a lituji po mně následující generace, že se s něčím takovým musejí vypořádávat... 80% ()

Reklama

Teg 

všechny recenze uživatele

Je to fakt bomba, ale tím, že se bavíme o díle jiného formátu, než ochotnické seriály, musíme již srovnat s plnohodnotnou světovou tvorbou a tam to na plný počet není. Přesto dávám pátou hvězdu za sociální přesah. Pokud mohu svůj názor, nastávající generace teenagerů už bude fígle pedofilů dobře znát a jen tak jim nenaletí. Budou ale daleko víc nebezpeční sami sobě a typická dětská krutost v tom hraje velkou roli. Myslím, že je fajn na to poukazovat a Pavlovi Soukupovi děkuji. Chtělo by to více propagace. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nebudu psát komentáře k jednotlivým epizodám, zhlédl jsem to všechno najednou. Z čehož logicky vyplývá, že mě to zaujalo a připadalo mi to napínavé jak sviňa. Překvapivě jsem v tom pokračoval i po tom špatně natočeném bezemočním pilotu, tak ještě že se to pak tak rozjelo. Každopádně špatné to nebylo, atmosféru to má určitě (no jo, Pavel Soukup, není se čemu divit) a kromě dvou slabých epizod to pořád mělo něco do sebe. I tak se tam ale většina zvratů dá odhadnout, místy mi připadalo, že je to zbytečně vyhnané do nějaké větší akce a na konci mě zklamalo, že se to neukončilo úplně a nejspíš bude druhá série. Na tu bych ale kouknul taky. Jinak to celkově působí jako česká verze Disconnect se špetkou z Dark. Špatné to rozhodně nebylo, napínavé to bylo jak sviňa, ale víc jak lepší 3* si podle mě ten seriál nezaslouží. ()

Alfréda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suma sumárum: Ten klučina v hlavní roli je naprosto boží a přála bych si vidět ho víc. Herecky mu po kotníky nesahá nikdo z dalších obsazených (pominu-li postavu ajťáka z jedné z posledních epizod, který byl aspoň sympatický). Dívat se na některé další herce a dramatické situace mne doslova bolelo. Rozuzlení a odhalení pachatele, i jeho motivace, byli krutě předvídatelné. Nachytání s telefonním číslem propojeným s facebookovým účtem nesmírně naivní. Desetiminutová stopáž víc ke škodě než k užitku. Onen nápad s Modrou velrybou by měl, dle mého názoru, větší potenciál, i delší životnost, než je případ šikany mezi dvěma puberťáky (kde některé jejich kroky byly už krajně nelogické nebo absurdní). Nicméně děkuji, fandím. 70% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Pavel Soukup uvedl, že se inspiroval kauzou Modrá velryba z roku 2017. (SONY_)
  • Tvůrci seriálu se nechali slyšet, že jedním z důvodů, proč seriál vznikl, bylo i to, že každý rok kvůli kyberšikaně spáchá sebevraždu v Česku přes deset dětí. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „You Drive Me Crazy“ od Erica Starczana a když si Marty (Jakub Nemčok) dopisuje s holkami, hraje „One For The Money“ od Jasona Greenhalgha a Junkieho Dreda. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama