Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Pavel Soukup uvedl, že se inspiroval kauzou Modrá velryba z roku 2017. (SONY_)
  • #martyisdead je první český seriál oceněný International Emmy Awards, a to ve 48. ročníku, v kategorii Short-Form Series. (Lijem)
  • „Thriller #martyisdead nedémonizuje prostředí sociálních sítí, ukazuje ho v jeho přirozenosti, ke které patří i kyberšikana a sexting. Jeho smyslem není diváky děsit výstředními scénami, před kterými budou zavírat oči. Naopak, chceme, abychom přestali uhýbat pohledem a připustili si, že uvěřit neskutečnému je v dnešní době mimořádně snadné. Pro každého z nás a pro ty, kteří mají celý život před sebou, obzvlášť. Proto si přejeme, aby si Marty získal pozornost nejen dospělých, ale i dospívajících diváků,“ uvedl Milan Kuchynka jako producent seriálu. (SONY_)
  • Seriál je inspirovaný skutečnými událostmi. (Duoscop)
  • Na brněnském festivalu Serial Killer získal seriál ocenění za nejlepší webseriál střední a východní Evropy. (Duoscop)
  • Tvůrci seriálu se nechali slyšet, že jedním z důvodů, proč seriál vznikl, bylo i to, že každý rok kvůli kyberšikaně spáchá sebevraždu v Česku přes deset dětí. (Duoscop)
  • Na seriálu spolupracovali i odborníci na internetovou bezpečnost. (Duoscop)

#martyisdead - #martyisdead (2019) (epizoda) (E01)

  • Na začátku epizody hraje „You Drive Me Crazy“ od Erica Starczana a když si Marty (Jakub Nemčok) dopisuje s holkami, hraje „One For The Money“ od Jasona Greenhalgha a Junkieho Dreda. (SONY_)

#martyisdead - #confession (2019) (epizoda) (E07)

  • Na začátku epizody hraje „Call Me“ od Sprint Edge a ve 3. minutě hraje „Long Way“ od Sprint Edge. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama