Reklama

Reklama

Bývalí agenti státní bezpečnosti berou spravedlnost do svých rukou poté, co se dozvědí, že policisté unesli syna jednoho z nich... (TV Prima)

Recenze (41)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Władysław Pasikowski je s Patrykem Vegou největší hvězdou na režisérském křesle v Polsku. Vega mi sedí víc kvůli přehnanému násilí a humoru, za to Pasikowski natáčí vyzrálejší filmařinu Evropského rázu s výborným Boguslawem Lindou. Je spíš Thriller/Krimi o korupci mezi policisty a osobní pomstě, ale finální taktická půl hodinová přestřelka rozhodně potěšila. Natočeno i zahráno skvěle. Má to spád i slušnou akci. Bavilo mě to. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Chaf, cholera, ja pierdole! Po vynikajícím čtvrtém Pitbullovi zůstal Pasikowski u kynologie, prokázal, že i staří psi se klidně naučí novým kouskům, navázal přesně tam, kde naposledy chcípl pes, a opět posmerfoval moderní a svižné agility výkonnostní kategorie A3, v nichž penzionovaní estébáčtí hafani elegantně strhnou a pohryžou nejen různé FCI mafie, ale také zkorumpované psovody. Na stříbrném scénáři znovu famózními Lindou, Pazurou a Dorotou naservírovaná šťavnatá porce Pedigree, po které zase nezbývá, než se jen stočit na gauči a labužnicky si olízat koule. Nebo si na to ještě lépe přitáhnout z útulku nějakou fenu. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dát si to v těsném závěsi za druhým dílem, je tak trošku šok, protože těch lety mezi dvěma díly uplynulo opravdu velmi mnoho a hlavní hrdinové už nejsou mladíci, ale to nic nemění na tom, že se nám dostane, drsnýho příběhu a já smekám před Polákama v jedný věci, viděl jsem jak Władysław Pasikowski natočil akční scény v 90 letech, působilo to amatérsky a směšně, no ale co předved tady, to je první liga. Je to jasně nejdrsnější díl celé série, postavy, kterým prostě nemůžeš fandit i když samozřejmě hlavní hrdinové by tu šanci měli, ale oni zrovna nekonaj dobrý skutky. Herec ky je to polský čili bezchybný. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spravodlivosť po “poľsky”, respektíve ako sa podsvetie v dôchodcovskom veku vysporiadava s partiou skorumpovaných policajtov. Prvá hodinka aj dačo je doslova scenáristický unikát. Dialógy, reálnosť, proste všetko čo sa má napriek žánru “akčný” zachovať, aby samotný film nevyznel ako reklama na “kokockosť”. Potom sa ale objaví niekoľko pasáži či konaní postáv, ktoré nie sú úplne kóšer, no a v tom prípade u mňa nastáva akýsi zlom v podobe intolerancie. Film ako taký baví. Má rýchly spád i pútavý dej. Je to taká typická “Poľská robota”, akurát strašná škoda, že sa “Pes trojka” v závere nevyhla určitým nezmyslom. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Novodobý návrat k syrovému psímu masu mi zaváněl velkým průšvihem a tak jsem ke třetímu dílu přistupoval bez větších očekávání.  Vypořádání se s uzavřeným příběhem druhé části hned v samém počátku, pohled na sešlého Franze Maurera a chvíli to vypadalo na úplně jiný film.  Pak však přijde vyhrůžka od ruského mafiána, zkorumpovaní policajti a trápení posledního kamaráda našeho hrdiny "Nového" a schyluje se k další nekompromisní jízdě na střele.  Sám Maurer už tu není středobodem veškerého dění a je vidět, že jeho postava v dramatické rovině už vlastně nemá moc co nabídnout, byť lehce sladkobolná etuda s "první" láskou Angelou pamětníky asi vezme/vzala za srdce. Na druhou stranu Linda ani s věkem neztratil na charismatu a tuto svou výhodu opět dokázal zužitkovat.  Třetí díl pak nabízí asi nejakčnější a nejbombastičtější finále ze všech, na druhou stranu je překvapivě morálně nejzkaženější, odstřelování  nevinných řadových policistů v  akci  je přece jen něco jiného než palba do zkažených gaunerů.  Chtěl-li tím Pasikowski přirovnat  (polskou) policii k zločinným skupinám, kde není třeba jednotlivé členy gangů litovat, tak za mě tahle konstrukce (zatím) rozhodně neobstojí a při sledování jsem se pochopitelně nesouhlasně mračil. Tento fakt však nic nemění na tom, že i třetí psi štěkají jazykem, kterému jako divák dobře rozumím a celou tuhle zábavnou taškařici s varovně vztyčeným prostředníčkem jsem si užil.  A nelze odolat, kam se hrabe Jákl s naším Kájínkem, ach jo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Atmosferu minuleho dilu si to zachovalo, ale je to natvrdo uvareny noir.Trilogie je uz klasika polskeho kina.Moderni polsky film. Lidem v anglosaskych zemich se to muze zdat sexisticke. Na me to byl jen mensi chaos s antihrdinou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Já mám s těma Polákama asi nějaký problém. Ať se snažím sebevíc, jejich filmy mě nudí a postavy neskutečně serou. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tyhle polské hafany já miluju! Kam se hrabou skandinávské krimi. Obsazení luxusní, od radosti hodnotím známkou nejvyšší, Linda je špica a pro Marcinka mám prachsprostou ženskou slabost. Polská kinematografie mě málokdy zklame, polští herci jsou lepší, zajímavější, živočišnější, větší ;) , než ti naši Hrzánové, Brodští, Hanzlíci, lišky a Taclíci ..., ženské zase mnohem pěknější a šarmantnější, čili není o čem. Ne teď vážně, pojetí těchto jejich akčních krimi je vážně senzační a nesmírně zábavné. Scénář je brilantní, parádní hudba, evidentně se nešetřilo na ničem, fajn. Moc fajn. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film zpočátku vypadal jako videozáznam ze setkání polských policejních penzistů, aby se krátce nato transformoval v nejdrsnější část celé trilogie. U předchozího dílu jsem si stěžoval na těžko uvěřitelný příběh, to tentokrát nehrozilo, celý snímek byl, bohužel, naprosto realistický. Stará garda sehrála svůj part parádně, mladá krev se nedala zahanbit, pan Pasikowski měl všechno plně pod kontrolou, takže mou povinností už bylo jen to, abych se dobře bavil. Hrdě hlásím, že jsem tuto povinnost splnil. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Občas mi připadalo, že se tu střihač utrhl ze řetězu, protože místo mi to moc nedávalo smysl. Ale tohle je jeden z těch filmů, kde to zase tolik nevadí. Linda společně s dalšími starými estébáckými psy dokáže mladým zkorumpovaným policajtům pořádně zatopit, Dorociński coby jediný spravedlivý působí dostatečně důvěryhodně a Dominice Walo stačí, že je krásná. není to sice to nejlepší, co Pasikowski natočil, ale pořád je to víc než jen dobré. 75% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Mezi dva hlavní hrdiny v podání Boguslawa Lindy a Cezaryho Pazury přibyla další hvězda polské kinematografie, Marcin Dorociński. Hraje jediného nezkorumpovaného policistu v celé sérii. Franz Maurer se vrací po 25 letech z vězení a hledá svého přítele z dávných dob, Noweho. Ten zase hledá syna, který zmizel a nikomu se neozývá. To oba přátele spojí a o pomoc požádají právě onoho jediného nezkorumpovaného policistu. Jenže tak trochu už tvůrci vaří z vody a přestože je i v tomto díle hodně akce i násilí, myslím si, že už stačilo a Psů bylo dost. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Morálně nejednobarevnej film, opět spokojenost s polskou kinematografií... Shlédnu i předešlé díly... ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....neviem kedy som videl naposledy poľský film, ale.......prekvapil .....slušný "akčňák" v postsocialistických  reáliách....ozaj pozerateľné.... ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Snaha dostat do závěrečného dílu všechny přeživší postavy z částí předchozích je sice úsměvná, ale jakmile zazněl Lorencův ústřední hudební motiv, Pasikowski mě zase měl přesně tam, kde potřeboval. Franz po čtvrt století opouští vězení a jeho osud se proplétá s osudy rodiny Waldy "Nowého" Morawce (Pazura) a komisaře Witkowského (Dorocinski), který vyšetřuje zkorumpované kolegy. Navíc mu na záda dýchají Rusové, kteří s ním mají nevyřízené účty. Původní film (1992) je nepřekonatelný, ale ve jménu toho, jaký frajer je Linda coby Franz Maurer, nemůžu s hodnocením jinak. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Solidní polská kriminálka, kde kladný charakter aby člověk pohledal, s mrtvými se rozhodně nešetří a člověk si tak nějak pořád nemůže vybrat, komu by měl fandit, přičemž je spousta postav, kterým rozhodně nefandí. Být to trošku kratší, šel bych do plné palby, takhle to místy ztrácelo tempo. 80% ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak koho by napadlo pokracovani po 16-ti letech? Po technicke strance se jedna asi o nejlepsi podivanou z cele trilogie. Urcite je nejakcnejsi. Mozna uz tvurci az moc tlacili na pilu... Ale bez ohledu na prvni dva dily, se urcite jedna o nadstandartni evropsky akcni film. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Keby tam nebola tá hlúpa strieľačka na konci, tak dám aj päť, ale inak fajn. Dorocinskeho čekujem už od Dopravákov, ale tu vidím veľa nových tvárí, všetci boli dobrí, pán Boguslaw Linda tam sadol ako riť na šerbeľ. Dialógy skvostné, najmä v origináli. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Do pjerdole, mám za sebou další polskej kousek. Tentokrát z trilogie, která vznikla už v roce 1992 a já to vzal chronologicky od zadu, aby´to mělo větší přemejšlení :o). Opět ukázka kvalitní filmařiny. Pomsta, o tomhle slovíčku to celý je... Stejně jako v českých filmech se i v tědlech objevujou pořád stejný herci, ale narozdíl od těch našich filmů, tyhle maj tempo napětí a akci... Jop, už sosám 1.díl a esi se povede, tak si nakonec dám 2. :o) ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Po 16 letech přichází (nejspíš) závěrečnej díl této trilogie. B. Linda je pořád sympaťák, ale musíme si přiznat, že to už bylo chvílema na sílu. A především pomalejší tempo s celkem dlouho stopáží je na škodu, poznat je to v poslední třetině filmu. Snaha nacpat tam co nejvíc postav z předchozích dílů byla naprosto zbytečná, klidně by stačila ústřední dvojice. K nim se tady přimotá "hodnej" policajt, kterej ale asi chvílema ani neví, na které straně barikády vlastně stojí. Pak do toho celkem poklidnýho tempa přijde mega přestřelka se zásahovou jednotkou, která jakoby do filmu nepatřila.... no bylo to zvláštní. Ne vyloženě blbý, ale bohužel ani extra dobrý. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

jsem extra spokojená .Povedl se scénář,režie a exteriéry.Výjimečně vysoce hodnotím profesionalitu dabingu.Českého.Děj měl spád a závěrečná přestřelka je na Oscara.Nevím proč evropské tvorby je všude jako šafránu.Neviděla jsem a lituji předešlé díly.Asi byly dva když tohle je trojka.Opravdu lituji.Pokud někde dají něco kloudného ztratí se to v holyvúdském škváru. ()

Reklama

Reklama