Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Polsku je zvolena nová premiérka, která má na srdci především blaho obyčejných lidí a prospěch svého státu. Někde v pozadí však stojí politické šedé eminence, které s ní úplně spokojené nejsou. A tak začíná kolotoč machinací, skandálů, dosazování svých lidí, korupce, a to vše za spoluúčasti církve, která má samozřejmě v Polsku velký vliv, a jejíž praktiky by se s Božím konáním daly spojit jenom s velkou dávkou fantazie. (C0r0ner)

(více)

Recenze (9)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kvalit dánské Vlády se Vegovi nepodařilo dosáhnout, na druhou stranu je mnohem kritičtější. Kéž by se i u nás jednou našel někdo odvážný, kdo bude tepat do živých politiků! Začínám chápat zoufalství bigotních katolíků z papeže Františka. I ryze klerikální Polsko začíná pomaličku nahlas hovořit o církevních přešlapech, nebo dokonce rovnou svinstvech. Vega se nebojí ukázat odvrácenou tvář politiky, tedy pokud vůbec politika má nějaké en face. Problémem filmu je nevyrovnaná kvalita jednotlivých povídek. Ale i ta nejslabší je lehce nadprůměrná. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľké prekvapenie pre mňa osobne! Očakával som stupídny, buranský humor, kedže tvorbu Patryka Vegu už pomerne dobre poznám, a preto som mal trochu obavy. Navyše ma moji poľskí kolegovia v práci upozorňovali, že nemusím film pochopiť (práve) po tej politickej situácii, ktorá sa momentálne v PL odohráva. Avšak film nie je podľa mňa venovaný výhradne Poliakom. Toto sa odohráva i u nás na Slovensku a všade inde vo svete. Vega perfektne naaranžoval príbehy jednotlivých politikov tak, aby parádne zapadli (i dejovo) do seba ako jednotlivé časti mozaiky. A ak budete považovať hrubiánstvo a vulgarizmus za vtip, tak sa urehocete nahovado, ale ja osobne som skôr pociťoval smútok a miestami i istú bezmocnosť. Ale každý si určite v tomto filme nájde to "svoje". P.S. Podľa mňa zatiaľ najlepší Vega. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Varování! Shlédnutí vzbuzuje silnou nechuť k využití volebního práva a forma zpracování jen utvrdí laskavého voliče, ehm ... diváka, v historicky prověřené jistotě, že k vedení dezorientovaných mas těmi jedinými správnými směry vždy nejlépe poslouží pouze vytypovaní, (všeho)schopní jedinci. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vega nejspíš nechtěl být zaškatulkovaný coby žánrový režisér a rozhodl se pustit do vod politické satiry. A úplně to nevyšlo. V několika kapitolách se snaží podat ucelený obrázek polské politiky, kde ruka ruku myje a manipulace se vším a se všemi je denním chlebem. Problém je, že až příliš často se do toho film bojí šlápnout tak, aby to byla opravdu zžíravá satira, anebo je to celé neskutečně přepálené, přičemž to přehánění funguje lépe, protože je v něm Vega jistější. Mírným handicapem je i to, že film je určený především pro Poláky, ačkoliv své si tu najde našinec i cizinec. Celkově zatím nejslabší Vega. 55% ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Několik drsně satirických povídek, v nichž hlavní role hrají představitelé imaginární polské vlády. Příběhy jsou dramatické, ale i humorné, černě humorné. A jsou univerzální, dají se aplikovat na jakoukoli vládu. Jedná se zde o korupci, sexuální aféry, alkohol, drogy, neschopnost ministrů, církevní intriky atd. Hořké na povídkách je hlavně to, že všechny mohou být pravdivé. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Snažilo se to o jakousi mozaiku typu Crash a podobně, ale zůstalo jen u malinkých náznaků. Snažilo se to napodobit emoční brutalitu a věrohodnost Kléru, ale také zůstalo jen u náznaků. K tomu přehršel postav a minut a jen trochu Vegova stylu, takže za mě zatím nejhorší režisérův počin. 60% ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Prvoplánová hrubozrnná satira na současné polské politiky. Je průhledné, kdo je Kaczyňski, kdo bývalá premiérka, ostatní osoby poznají dobře Poláci. Jen ten čestný Olbrychski na konci je asi vymyšlený... ()

Filumena 

všechny recenze uživatele

Satira která polechtá bránici ale zatne drápek do představ že by mohla existovat morálka v politice.  Polsko to má těžší v tom že je promořeno katolickou bigotností.  Napadá mne že u nás jsme asi tak všichni spokojeni s politickým děním že takovéto projekty nevznikají. A že by tedy bylo o čem točit! ()

Reklama

Reklama