Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (426)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nepočítáme-li animáky od Disneyho, Princezna nevěsta je zřejmě nejpohádkovější americkou pohádkou. A to i navzdory tomu, že scénář je často ironicky podvratný a komunikuje s divakem, aby si některá klišé explicitně obhájil. Škoda, že film občas hyzdí rutinní televizní look, protože Reiner se jinak nebojí vytasit odvážný nápad (záměna hlavního hrdiny, nečekaná obměna prostředí a atmosféry) a vyprávění plynule odsýpá. Robin Wright to navíc moc sluší a Mandy Patinkin servíruje jednu z nejlepších pohádkových postav, jejíž cesta za pomstou je perfektně znázorněná a podpořená vyloženě kultovním monologem. Moc příjemný snímek. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Poslechněte pohádku z neobyčejné knížky, plné příšer, pomsty a dobrodružství …. Ano, tato pohádka není obyčejná. Je POTRHLÁ !!! Místo dialogů spíš takové veselé průpovídky a spousta šílených nápadů. Je až neskutečné, že od té doby, kdy jsem ji viděl poprvé, neztratila nic ze své ,,praštěnosti“. Jistým oceněním může také být synova věta: ,, Tu knížku by jsem chtěl!!“ A víte co? Já vlastně taky !! PŘÍBĚH**** HUMOR**** AKCE*** NAPĚTÍ *** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Film působí i přes slušné gagy a celkovou atmosféru utahaně a sic sám sebe rozkošně shazuje, tak nemá takovou údernost, aby si zasloužil divákovu pozornost celých 98 minut. Celé je to příjemně laciné (potěší humorně přerostlí hlodavci), herecky vděčné, komediálně nadsazené, zahalené do předčítání děduly „Columba“ svému vnukovi „Kevinovi“.. ale podruhé to vidět nechci!! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Kulisy 9/10/// +pořád stejně krásné, neškodné, zábavné, hezké, dobré postavy, příběh -o něco mohla být výraznější hudba, přeci jen občas trošku dětinské/// Název mi nic neříkal, ale jakmile začali běžet první vteřiny filmu, hned jsem si uvědomil, že tohle už jsem kdysi viděl. A ať následovala jakákoliv scéna, zdála se mi povědomá, nebo dokonce hodně známá a vždy jsem byl o pár minut napřed před dějem. To je další důkaz toho, že když je kvalitní pohádka, tak i v malém věku si ji díte zapamatuje. Určitě mi tehdy nebylo ještě ani deset, když jsem to viděl prvně. Teď už jsem z toho trošku odrostl, to ale nic nemění na tom, že to stojí za vidění./// Celkem 78%/// ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Snažím si představit, že jsem americký teenager, který vyrostl s Princeznou Nevěstou jako kultovní srdcovkou, a vidím poprvé nějakou českou pohádku. Byly by mé pocity podobné, jako když jsem český (ex)teenager, který vyrostl s českými pohádkami jako se srdcovými kultovkami, a vidím poprvé Princeznu Nevěstu? Protože mé pocity z Princezny Nevěsty jsou tak trochu "bože, osmdesátky musely být strašná doba" a "dost toho násilí je zároveň neškodné a samoúčelné" a nejvíce "všichni ti lidé na internetu, jejichž nebetyčnou chválu na Princeznu nevěstu jsem všude možně slyšela, ve mě vytvořili nesplnitelné očekávání"? Nebo jsou možná moje národnost a ostatní filmy vcelku irelevantní, ale je důležité, že už nejsem ani dítě, ani puberťák, a tak se zasměji několika povedeným vtipům, položím si filosofickou otázku, jestli mi přijde atraktivnější Robin Wright nebo Cary Elwes, protože jsou oba fakt až neuvěřitelně krásní, ale jinak zůstávám vůči magii tohoto filmu zcela imunní? ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Ve filmu vyjde najevo, že takzvaný „obávaný pirát Roberts“ je Westley (Cary Elwes) a že jméno Roberts se už dávno předávalo z jednoho nositele na druhého. V reálném světě pod přezdívkou „Dread pirate Roberts“ vystupoval i Ross Ulbricht, administrátor kontroverzního dark marketu Silk Road, na kterém se prodávaly převážně drogy. Byl zatčen v roce 2013 a v roce 2015 odsouzen na doživotí. Ovšem vzhledem k charakteru jeho používané přezdívky je možné, že v budoucnu objeví nový „Dread pirate Roberts“. (Nick321)
  • Celý natáčecí den štáb stála výzva Caryho Elwese, aby ho herec, představující princova "muže na špinavou práci", nešetřil a doopravdy uhodil. Udělal to a Elwes strávil zbytek dne v nemocnici. (Epistemolog)
  • Většina filmu se odehrává v Anglii. Historie hradu užitého ve filmu sahá až do roku 1065. (Kulmon)

Reklama

Reklama