Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (426)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Opravdovou lásku smrt nezastaví, může ji jen trochu pozdržet. Která žena by nechtěla od partnera slyšet něco takového? Neznám takovou. Princezna nevěsta je klasická pohádka smíchaná s prvky fantasy, normálního světa, kde marodí malý kluk a dědeček mu čte pohádku, k tomu jsou přimíchané parodické prvky na klasické pohádky, fantasy a vlastně i na ten náš skutečný svět. I když jako důvod ke sledování téhle pohádky by mi stačil i skvělý Mandy Patinkin bez nadstavby dobrého děje. Co dobrého, bez nadstavby jakéhokoliv děje. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pohádka z jiné, anglosaské kultury. Boj s příšerným velkým hlodavcem nebo poměrně vědecký mučící stroj z toho dělají spíše moderní fantasy, ale naštěstí film si vůbec na nic nehraje a svůj pohádkový status a jasnou cílovou skupinu dává po celý čas od začátku najevo. Nejvíc se mi stejně líbily dialogy mezi dědečkem v podání Petera Falka a vnoučkem, který od prvotního opovrhování najde ve vyprávění pohádky nakonec zalíbení. Když se místy schyluje k trochu kýčovitému líbání nebo jiným podobným scénám, reakce malého nemocného klučiny posloužily coby úsměvné odbourání atmosféry pohádkového děje (ať už romantického nebo jindy strašidelného) mě vždycky pobavily a dodaly na chvíli filmu jiný rozměr. Milé, i když jsem asi na pohádky trochu moc dospělý a zábava se u mne v druhé polovině pravidelně střídala s vyčkávaním konce. 60% (Filmová výzva 2019: Snorlax) ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Strašlivá, strašlivá věc. Při sledování týhle sračky mi bylo fakt nehorázně trapně. Kromě toho španěla jsou tam samý nesympatický postavy, navíc naprosto amatérsky zahraný. Hlavní hrdina by obstál leda tak v telenovele pro homosexuály a ten debilní obr ani nejde popsat. Dialogy by při dobrém zpracování mohly být i vtipné, ale při tom všem papundeklu kolem jsou jen ubohým a neskutečně trapným pokusem o humor. Usmál jsem se dvakrát za film. Nechápu zdejší hodnocení, protože větší divácký zážitek mám kolikrát i u porna. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Princezna nevěsta je trošku podobnej film jako Bláznivý příběh Robina Hooda a to nejen díky Cary Elweosvi, je to takovej dost podobnej styl vtipných scén, jenže Princezna nevěsta je mnohonásobně lepší, většina vtipů nejsou trapný a jsou většinou nečekaný a co víc, jsou fakt dobrý. K tomu se přidaj opravdu dobře vybraný herci a pěkně vtipně propracovaný filmový postavy a je to opravdu nadprůměrná fantasy pohádka ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO Poslechněte pohádku z neobyčejné knížky, plné příšer, pomsty a dobrodružství …. Ano, tato pohádka není obyčejná. Je POTRHLÁ !!! Místo dialogů spíš takové veselé průpovídky a spousta šílených nápadů. Je až neskutečné, že od té doby, kdy jsem ji viděl poprvé, neztratila nic ze své ,,praštěnosti“. Jistým oceněním může také být synova věta: ,, Tu knížku by jsem chtěl!!“ A víte co? Já vlastně taky !! PŘÍBĚH**** HUMOR**** AKCE*** NAPĚTÍ *** ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Ve filmu vyjde najevo, že takzvaný „obávaný pirát Roberts“ je Westley (Cary Elwes) a že jméno Roberts se už dávno předávalo z jednoho nositele na druhého. V reálném světě pod přezdívkou „Dread pirate Roberts“ vystupoval i Ross Ulbricht, administrátor kontroverzního dark marketu Silk Road, na kterém se prodávaly převážně drogy. Byl zatčen v roce 2013 a v roce 2015 odsouzen na doživotí. Ovšem vzhledem k charakteru jeho používané přezdívky je možné, že v budoucnu objeví nový „Dread pirate Roberts“. (Nick321)
  • Dědeček (Peter Falk) na začátku filmu sice řekne, že knihu „Princezna nevěsta“ napsal Simon Morgenstern, ten je ale fiktivní. Skutečným autorem knihy je William Goldman. (Nick321)
  • Film se měl původně točit již 70. letech a Fezzika měl hrát Arnold Schwarzenegger. Když došlo k natáčení o 12 let později, byl Arnold již takovou hvězdou, že si jej studio nemohlo dovolit zaplatit. (Kulmon)

Reklama

Reklama