Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Paul_cz

Paul_cz (hodnocení, recenze)

"There is a shortage of perfect breasts in this world. It would be a pity to damage yours."

Tak při týhle scéně jsem udělal double take xD 

Super pohádka.

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Přiznám se, že nechápu to vysoké hodnocení. Už jsem pár špatných filmů viděl, ale tohle je jasný vítěz.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mezi dnešními filmy se to už asi ztratí, ale když tomu promineme některé nedokonalosti, je to skvělá pohádka. :)

marrjaana

marrjaana (hodnocení, recenze)

četl jste někdo knížku? film je sice o chlup lepší ale aspon sem se dozvěděla podrobnosti o fezikovi a inigovi....

Clear

Clear (hodnocení, recenze)

Tak nějak tajně jsem doufala, že se bude vysílat na Velikonoce v televizi, ale bohužel... Už ani nevím, kdy jsem to viděla naposledy. Škoda, že stanice letos vysílají skoro stejný program jako na Vánoce. A na tuto skoro až kultovní pohádku zapomínají... Je to snad tím, že by neměla u českých diváků úspěch? Já jsem se s ní seznámila ve školní družině. Množství VHS kazet bylo limitované, tak se pořád pouštělo dokola pár kousků. A Princezna Nevěsta byla snad neoblíbenější. :) 

jaryn.

jaryn. (hodnocení, recenze)

GigaPudding: ne tak vzdyt je to strasne, Columbo donese knizku v ktere beha Zorro tajemna tvar, naka babka tam buci, spekoun tam je jako obr...

jaryn.

jaryn. (hodnocení, recenze)

Jejda nekdy fakt nechapu, co se na tom lidem muze libit. Vetsi pohadkovou kravinku sem snad nevidel, bylo mi u toho trapne, vubec mi tu nesedi tak vysoke hodnoceni...

Filli

Filli (hodnocení, recenze)

Film je to krásný, vtipný, nadčasový (pro ty co v něm vidí víc než jen pohádku a špatné kostýmy a kulisy), ale s knihou se srovnávat nedá. Její propracovanost, všudypřítomná mystifikace, tolik krásných hlášek chybí. Samozřejmě hodnotím zaujatě, film nikdy nebude tak dobrý jako předloha, za shlédnutí rozhodně stojí. Chce to kapku nadhledu a ochotu přehlídnout nějteré nedostatky, abyste si tuto klasiku pořádně užili.

Elwin

Elwin (hodnocení, recenze)

krásný film, co ho u mě sráží o hvězdičku dolů na 3, je to, že nebyly schopni v českém dabingu aspoň přeložit jméno Buttercup - v tom filmu to fakt zní hnusně

DellEthing

DellEthing (hodnocení, recenze)

Určitě zajímavý počin. Pohádka která vytváří klišé které následně paroduje. Vystoupení Billyho Crystala už je čirou komedií. Možná by to chtělo větší výpravu.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Apropó, jsem netušil, že Princezna Nevěsta je za velkou louží takovým kultem. Google přeplněn různými odkazy, imdb hlásí 156. místo, vychází 20. výroční DVD, rajčata spokojeně pobrukují u 95% a film si v USA vydělal dvojnásobek (nepočítaje prodej DVD). Moc milé překvapení.

Iguaner

Iguaner (hodnocení, recenze)

Neviděl jste to někdo dabovaný v TV/DVD? Zajímalo by mě, jak je tam přeloženo princeznino jméno. V knize je to "Beruška", ale v neoficiálních titulcích trapně "Buttercup".

pakobylka

pakobylka (hodnocení, recenze)

Lehké zklamání. Možná jsem neměla tu správnou náladu, ale samotný děj nebo možná styl jeho zpracování mě nijak neoslnil a vtipné hlášky všechno nezachránily, i když musím uznat, že některé byly hodně dobré.

LasVegas

LasVegas (hodnocení, recenze)

Kraaaaaaaaaaaaasna pohadka proste ji zboznuju uz od mala jak jsem si ji poprve pustila tak jsem se do ni zamilovala!Moooc doporucuji

Reklama

Reklama