Reklama

Reklama

Ella Fitzgerald, první dáma jazzu

  • Velká Británie Ella Fitzgerald: Just One of Those Things (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Životní příběh fenomenální zpěvačky, která se z problémové dívky vypracovala až na světově uznávanou umělkyni... Když se v roce 1934 v divadle Apollo v Harlemu konala soutěž talentů, málokdo z přítomných tušil, že se stává účastníkem magické chvíle začátku neuvěřitelné kariéry úžasné zpěvačky. Dnes už je trochu s podivem, že se původně Ella Fitzgeraldová chtěla prosadit jako tanečnice. Dokument sleduje mimořádnou kariéru zpěvačky, když současně přibližuje vášně a problémy doby v její hudbě a jejím životě. Skvělou atmosféru dokumentu dokreslují nejen osobní výpovědi samotné Elly Fitzgeraldové, ale i exkluzivní rozhovory s hvězdami showbyznysu. Své postřehy k hudbě velké zpěvačky nám přiblíží Smokey Robinson, Jamie Cullum, Tony Bennett nebo Norma Miller. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Je to na 4,5*. Zaokrouhluju nahoru nejen za podrobně podané informace ze života Elly Fitzgeraldové, ale hlavně díky mimomořádným pasážím filmu, jako je třeba zajímavá analýza live verze písně How High The Moon (ze slavného alba Mack The Knife. Ella In Berlin z roku 1960), která snad nejlépe dokládá neskutečné improvizační schopnosti zpěvačky, která nejen že do sedmiminutové skladby ústrojně včlení různě dlouhé (rozuměj: od krátkých po velmi krátké) motivy z jiných svých písní, ale zároveň se neuvěřitelně přirozeně pohybuje mezi zpívaným textem a scatem. -------- V titulcích filmu uvedeno: originální název Ella. Just one of those things. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Dokument o fenomenálnej umelkyni s podmanivým, nezameniteľným hlasom, ktorý dáva celkom dobrý prehľad o jej živote, pričom sa nevyhýba ani pálčivým témam, ako je téma rasovej segregácie. Ako predstavenie osobnosti Elly Fitzgerald film určite spĺňa účel, aj keď má pár nedostatkov, ktoré by som chcel vytknúť. Po prvé, ukážky piesni sú príliš krátke, neustále prerušované komentárom. Po druhé, vyskytuje sa tam pár kreatúr, ktoré sa silou mocou chcú vyjadriť k téme, ale nemajú veľmi čo povedať, hlavne tí mladí hudobníci, ako umelohmotná Laura Mvula, či strapatý Jamie Cullum. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama