Reklama

Reklama

Stůj při mně

  • USA Stand by Me (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (494)

Legas 

všechny recenze uživatele

Nevím jak vy, ale já jsem mrtvoly v mládí nevyhledával a i když to chápu jako záminku dobrodružné cesty, kde se kluci lépe poznají, určitě si dovedu představit závižnější příběh, než cesta po kolejích s jednou trochu dramatičtější scénou s vlakem na mostě. Neustálé mávání bouchačkou, kterou v dětských rukách vidím opravdu nerad, mi také nepřišlo zrovna rozumné. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Cesta za pokladem. Pořád mě to dojímá. Jeden ze zástupců kategorie uměleckých děl, která ve mně vzbuzují touhu být chlapcem ve starém světě. Představuji si, že všechny filmy s dětmi jsou plné takhle dobrých dětských herců. Historka o soutěži v jezení koláčů, ach. Vern přinesl hřeben. A čím jsem starší, tím mi to přijde lepší. ♥♥♥ -"I knew the $64,000 question was fixed. There's no way anybody could know that much about opera! (...) Wagon Train's a really cool show, but did you notice they never get anywhere? They just keep wagon training." ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Upřímně, tomuhle filmu jsem nevěřil. Nevím proč, ale nečekal jsem od něj bůhví co. A teď mi nezbývá než smutně konstatovat, že jsem byl hlupák… Stand by Me je překrásný film o jednom přátelství. Je to film o tom, že bychom neměli soudit lidi jen podle jejich pověsti, ale měli bychom je poznat (to je krásně poznat na konci, kdy nám vypravěč řekne, co se s kterým klukem stalo). A ta herecká jména! Mladí herci Sutherland a Cusack, do toho Dreyfuss a jako bonus je zde i Sheldonova nemesis - Will Wheaton! :-) Ne, teď vážně. Je to opravdu skvělý film, který jsem rozhodně neviděl naposledy. A je to taky jeden z mála filmů, u kterého jsem dokoukal i závěrečné titulky - kvůli skvělé písničce, která se jmenuje stejně jako film. Náhoda? Ani náhodou! 100 %. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Boli sme preč len dva dni. Ale mesto nám zrazu pripadalo menšie.“ Strhujúca adaptácia skvelej novely Stephena Kinga. Silný, krásny film o tom, čo so sebou prináša dospievanie. Disciplinované herecké detské a mládežnícke výkony (predovšetkým River Phoenix a Kiefer Sutherland), pôsobivý monológ dospelého rozprávača (Richard Dreyfuss z Čeľustí) a nádherná príroda zaspatého amerického vidieka z dôb, keď ešte niektoré domácnosti nemali ani pevnú linku a lesy boli tajomné. Nechýbajú atmosférické dobové songy („Lolipop“) a nezabudnuteľné scény (vlak, pes, nočný les, srna). Jeden z mojich najobľúbenejších filmov. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Nedávno zpěvák Seal přezpíval starý hit Stand By Me a já si při poslechu nové verze vzpomněl na tenhle film, který se mi napoprvé moc nelíbil, ale druhá šance se vyplatila a já se ponořil do dobrodružného příběhu. Na konci nechyběly ani emoce ani pár slziček. Příběh plný dobrodružství, přírody, přátelství a věrnosti se mi opravdu líbil, vynikající stopáž, vynikající muzika a vynikající River Phoenix, který to mohl dotáhnout opravdu daleko. __ A když jsem u toho Seala, tenhle film by se dal taky vystihnout názvem písničky Its A Mans Mans Mans World, kterou taky přezpíval. Prostě chlapská záležitost! ()

Galerie (156)

Zajímavosti (57)

  • Postava jménem Milo Pressman se také objeví v seriálu 24 hodin, v níž je hlavní hvězdou Kiefer Sutherland. (HellFire)
  • Cigarety byly vyrobeny z listů hlávkového zelí. (HellFire)
  • „Spisovatele“ si měli mezi jinými zahrát David Dukes nebo Michael McKean, nakonec se režisér rozhodl pro svého kamaráda ze školy Richarda Dreyfusse. (HellFire)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Friedman prekročí tmavú čiaru

Friedman prekročí tmavú čiaru

17.08.2005

V produkcii a réžii Adama Friedmana vznikne adaptácia knihy A FINE DARK LINE od Joea R. Lansdalea, ktorého Friedman dokonca ukecal, aby k filmu napísal scenár. Hlavnou postavou príbehu o dospievaní… (více)

Reklama

Reklama