Reklama

Reklama

11. září: Nebe pod kontrolou

(TV film)
  • Kanada 9/11: Control The Skies
všechny plakáty
Kanada, 2019, 44 min

Obsahy(1)

11. září 2001 se ve vzdušném prostoru nad Severní Amerikou pohybovalo na 4500 letadel. Po čtyřech tragických nárazech si nikdo nebyl jistý, zda nebude uneseno další letadlo. Lze všem umožnit bezpečné přistání? Některá letadla se vrací na původní letiště, jiná jsou odkloněna na západní pobřeží USA, ale 167 letadel již nemá kam se uchýlit. Životy desetitisíců lidí jsou v rukou pracovníků řízení letové kontroly ve venkovském Ganderu na Newfoundlandu. Dosáhnou nemožného a podaří se jim synchronizovat přistání 167 letadel během pouhých tří hodin, aniž by došlo ke srážce? (National Geographic)

(více)

Recenze (3)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Byl jsem v domnění, že se podívám na rekonstrukci jednoho z nejděsivějších teroristických útoků v historii a že mi bude za záběrů lézt mráz po zádech. Bohužel jsem kliknul na trochu jiný dokument, který mi sice ukázal pohled na zcela odlišné hrdiny onoho dne, hodinový záběr z dispečinkových křesel je ale asi pro jiné publikum. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Rozhodne takto ma vypadať dokumentárny film. Stručne, jasne podané s perfektným výkladom o udalosti, ktorú ma divák pochopiť. K tomu dokonalá autenticita, žiadne prehnané chválospevy a záverečná myšlienka, keď sa ľudia spoja v jeden celok, dochádza aj k pozemským zázrakom. Veľmi pôsobivý pohľad do útrob leteckého navigačného centra, letiskovej obsluhy s vysokým intelektom. ()

Reklama

Reklama