Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po patnáctiletém manželství se Ben a Kattie Jordanovi ocitají před osudovým rozhodnutím. Zdá se, že láska je pryč a každodenní hádky nedávají žádnou naději do budoucna. K rozhodnutí jak chtějí využít toho, že jejich děti, dvanáctiletý syn Josh a desetiletá dcera Erin, odjíždějí na prázdninový letní tábor. Ben, který je spisovatelem, se odstěhuje a pronajme si nový byt, Kattie, která se živí psaním křížovek, se v kursu vaření seznámí se sympatickým rozvedeným zubařem. Oba však na sebe stále myslí a telefonují si pod záminkou různých nedůležitých drobností. Když se však sejdou, skončí společná večeře další hádkou. Během odloučení oba vzpomínají na společně prožité roky. Na to jak se seznámili, na první těžké roky, na vzájemné projevy lásky, ale také na řadu více či méně malicherných sporů a hádek, na různé psychoterapeuty, s jejichž pomocí chtěli řešit prohlubující se krizi manželství, na společnou dovolenou v Evropě, na nemoci dětí. Kattie vyčítá manželovi, že se nestaral o domácnost tak, jak by měl, on se zase zlobí, že se zcela změnila a nedovede se vůbec uvolnit. Při návštěvě dětí v táboře se sice snaží předstírat, že se nic neděje, děti však vycítí, že něco není v pořádku. Každé další setkání manželů končí novou hádkou. Manželům se snaží pomoci jejich nejlepší přátelé. Rachel se snaží přesvědčit Kattie, že i její manžel má občas v něčem pravdu, Stan a jeho žena zase pozvou na večeři Bena. Ten však nedokáže zachovat klid a na řeči o manželství reaguje výbuchem hněvu a odjede za Kattie, aby se s ní usmířil. V domě však najde Martyho a zklamaně odejde. Může jejich vztah dostat i v tomto okamžiku novou šanci? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie obvykle končí tím, že si on a ona (nebo např. on a on) skočí do náruče a budou navěky šťastni. O mnoho let později začíná tento příběh plný slabší filmařiny, ale také životních zkušeností. Žádné navěky totiž netrvá déle než tři roky (nechal jsem tam rezervu) a sílu hledat druhou šanci v sobě nemá každý. Tohle hledání mě asi kvůli oblíbencům v hlavních rolích docela bavilo. ()

iNKa 1104 

všechny recenze uživatele

... překvapilo mě, jak moc psychologicky propracované je dané téma manželského rozchodu... to, že jde v důsledku o la holy-wood classic entertainment, je vedlejší ... Bruce i Michelle rozehrávají zajímavé manželské etudy a moc jim to spolu sluší ... a vedle Války Roseových jde o další příspěvek do "diskuze" o partnerství-manželství-mužstvoženství ... Takže jak to tedy vlastně je? Jsme v posteli v podstatě čtyři? A je p.del jen zakončení nohy? :) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Hořká podívaná se sladkou polevou... Retrospektivní pohled na historii manželství, které se po 15 letech ocitá před rozpadem... Ocení zejména ti (ale snad nejen oni), kdo už za sebou mají desáté výročí... všechno je ze života (byť upraveno klasickou hollywoodskou optikou)... v mnohém se člověk pozná... mnohé mu přijde až podezřele povědomé... nabízí humor i v situacích, kterí si pamatujete jako nepříliš humorné, momenty k zamyšlení i šťastný konec, který by se mohl stát mottem pro všechny podobné krize... jen ten pláč by měli Willis i Pfeifferová trochu trénovat... moc jim to nešlo... :-)) ()

meave 

všechny recenze uživatele

Manželia rozprávajúci svoj príbeh - podľa mňa nereálny. Takto to proste nechodí. Humor tiež veľmi nevyšiel. Bol pomerne kŕčovitý. Parodovať psychoanalytikov tak, ako v scéne „v posteli ste vždy šiesti; vy dvaja a vaši rodičia“ bolo trapné. Stále mi unikalo, čo chcel scenárista povedať a či ma chcel zabaviť, alebo zabiť. Žena, ktorá sa s chlapom, ktorý jej vliezol do postele /nie na gauč/ v topánkach!!!, debatuje o tom, čo bolo v ich živote zabavné??? To sa dá vidieť iba tu. Takže dve ** za Brucea a Michelle a odporučenie – pozor na Rachel a manželov Kirbyových /-*/. Vysledný dojem: keď už skutočne nič nejde a máte radi hlavných predstaviteľov, tak sa to dá prežiť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zlatým písmem se to do romantického žánru nezapíše, ale zase to berme tak, že se podíváme pod pokličku tehdy, kdy už manželství po letech nemá co nabídnout. Žádná limonáda, žádná Popelka, která se dočká svého prince. Systém flashbacků místy ruší, dramaturgický záměr je lehce rozkolísaný, pointování situací se mnohdy nepovede. Rob Reiner si prostě vybral hodně průměrný scénář, herci se snaží, ale sráží je limity jejich dialogů. A také to, že když chceme být dramatičtí, nemůžeme vzápětí na sílu tlačit nějakou veselou příhodu. Slabší tři hvězdy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve městě Santa Clarita v americkém státě Kalifornia. (Terva)

Reklama

Reklama