Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po patnáctiletém manželství se Ben a Kattie Jordanovi ocitají před osudovým rozhodnutím. Zdá se, že láska je pryč a každodenní hádky nedávají žádnou naději do budoucna. K rozhodnutí jak chtějí využít toho, že jejich děti, dvanáctiletý syn Josh a desetiletá dcera Erin, odjíždějí na prázdninový letní tábor. Ben, který je spisovatelem, se odstěhuje a pronajme si nový byt, Kattie, která se živí psaním křížovek, se v kursu vaření seznámí se sympatickým rozvedeným zubařem. Oba však na sebe stále myslí a telefonují si pod záminkou různých nedůležitých drobností. Když se však sejdou, skončí společná večeře další hádkou. Během odloučení oba vzpomínají na společně prožité roky. Na to jak se seznámili, na první těžké roky, na vzájemné projevy lásky, ale také na řadu více či méně malicherných sporů a hádek, na různé psychoterapeuty, s jejichž pomocí chtěli řešit prohlubující se krizi manželství, na společnou dovolenou v Evropě, na nemoci dětí. Kattie vyčítá manželovi, že se nestaral o domácnost tak, jak by měl, on se zase zlobí, že se zcela změnila a nedovede se vůbec uvolnit. Při návštěvě dětí v táboře se sice snaží předstírat, že se nic neděje, děti však vycítí, že něco není v pořádku. Každé další setkání manželů končí novou hádkou. Manželům se snaží pomoci jejich nejlepší přátelé. Rachel se snaží přesvědčit Kattie, že i její manžel má občas v něčem pravdu, Stan a jeho žena zase pozvou na večeři Bena. Ten však nedokáže zachovat klid a na řeči o manželství reaguje výbuchem hněvu a odjede za Kattie, aby se s ní usmířil. V domě však najde Martyho a zklamaně odejde. Může jejich vztah dostat i v tomto okamžiku novou šanci? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Možná, když se člověk o podobné téma otře v soukromém životě, lépe porozumí tomu, když si jeden hledá důvody, proč vztah ukončit a jiný, proč ho zachránit. Není správná odpověď a někdy může být argumentem pro pokračování i to, že "vím, kam dáváme náplast". Jestli mi něco vadilo, tak to, že znázornění krize osciluje mezi komedií a dramatem. Jak lze pak s aktéry cítit jejich bolest, když je prokládána samoúčelným tajtrlíkováním? ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis a Michelle Pfeifferová se vypořádali s rolemi na výbornou, ale průměrný scénář nedovolí, aby nebyl snímek více, než lepší televizní inscenací... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Při tomhle filmu jsem si uvědomil, že Bruce Willise jako herce i když jsem s ním viděl bezpočet filmů vlastně vůbec neznám. Byl jsem z jeho hereckého výkonu neskutečně příjemně překvapen, docela bych mu doporučil ať se vysere na akční filmy a zkusí si zahrát nějakou dramaticky naráčnější roli, protože tady mu to po boku tradičně skvělé a krásné Michelle šlo velmi dobře. To téma se mě líbilo a celou dobu jsme si říkal, kurva dejte si už pusu a nechovejte se jak kdyby jste pili vodu vytékající ze Spolany Neratovice. Nelíbil se mě způsob vyprávění šel hodně po dialozích, ale málo po pocitech, ale jinak jsem Benovi s Kattie fandil, protože jim to spolu slušelo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dlouhá nuda s dvěma dobrými herci, který jeden y nejraději všechny postřílel a do filmu se vůbec nehodí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný snímek, s dobrým výchozím nápadem, který je bohužel zcela "zazděn" strašně špatným scénářem. Celé to ovšem vytahuje do vod koukatelnosti vynikající ústřední duo Willis/Pfeiffer v roli manželů, kteří po mnohaletém soužití procházejí těžkou krizí a v době kdy děti odjíždí na tábor ji začínají řešit. Film se utopí v nezajímavých flashbacích z lepších dob vztahu a ani krizová současnost není nijak zajímavá. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tento film úprimne nemám rád. Nápad to bol dobrý - ukázať, ako to so vzťahom ide naprieč oceánom času. Prevedenie je to ale podpriemerne nudné a režijne nezvládnuté. Herci slušní (Willis, Pfeifferová, Reiner), ale snáď to najbližšie uvidím tak za šesť - sedem rokov. Alebo radšej už vôbec. Čo sa to stalo s Robom Reinerom? ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Roztříštěný příběh překypující nudou a prvky, které už jsme všichni několikrát viděli, a většinou v lepší podobě. Fiasko od jindy spolehlivého Roba Reinera. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, od kterého očekáváte velmi málo a on vás nakonec hrozně překvapí. Scénáristicky se snímek celkem vyvedl, líbilo se mi, že se scenáristům podařilo vymyslet konflikt, do kterého pak "flashbackovaly" úryvky z jejich manželství a ne naopak (tedy od začátku manželství až po konflikt). Herecké výkony jsou na úrovni, potěší i pár vtipných hlášek ("Bydlí tu nějaké slavné osobnosti?" "Naproti vám žije bratranec herce, který jeko třetí skočil do zchraného člunu v Titanicu" :). Ale i tak dávám přesné hodnocení 3.5/5 ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Jako jo, i já mám rovněž zálibu v mluvení o divnostech divně s divnými lidmi, ale bože! bože! doufám, že to děláme líp a stylověji než tihle. Film, který mi nemá co říct, leda snad obligátní: dabing je na nic. Díky němu mě to, co tam provádějí jindy snad slušní herci, nemůže vůbec zaujmout a co hůř, soustředím se jenom na negativa. Zbytečný film, toť můj, zcela soukromý a pro jiné jistě nesměrodatný, úsudek. Moje chyba, že jsem se dívala, měl mě odradit ten odporně optimistický plakát. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Hlavně je to film o životě, takový on opravdu je, že není všechno tak růžové, romantické, plné růží a nošení na rukou jako to bylo na začátku. Ten kdo má za sebou dlouhodobý vztah nebo v jednom žije, ví o čem píšu. Je jasné, že na vztahu se musí usilovně pracovat jinak to dopadne tak jak jsme viděli ve filmu ... toliko teorie .... Michelle je úžasná herečka a spolu s Brucem vytvořili sympatickou, koukatelnou a zajímavou podívanou. A taky co všechno dokážou vzpomínky každého z nich na celou minulost strávenou se svým partnerem, dokázat se vcítit do toho druhého ... oba ve filmu hráli jedno normální, všední manželství procházející krizí. No a protože jsem správně romanticky založená bytost, tak jsem si na konci musela samosebou i romanticky poplakat .... "Jsem stále ta stejná holka na kole blik blik" :-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tady se soudruzi z USA kapánek přepočítali. Jak vrcholila 90. léta, už nebylo tak snadné řešit dospělácké romantické komedie založené na manželské krizi a proto došlo na hodně podivný liebespaar Michelle a Bruce. Teoreticky si lze ty dva představit jako fungující dvojici, ale ne v tak neudržitelném filmu jako je tento. Formální stránka je tak agresivní a nepřijatelná, jako málokdy. Všechny ty vševědoucí promluvy do kamery, nefungující flashbacky a špatná dramatická stavba, to pokazilo i to málo, co mohlo fungovat. Na druhou stranu si dokážu představit, že pokud se na film dívá někdo, kdo řeší podobný problém, mohl by díky němu svést sám se sebou zajímavý dialog. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zlatým písmem se to do romantického žánru nezapíše, ale zase to berme tak, že se podíváme pod pokličku tehdy, kdy už manželství po letech nemá co nabídnout. Žádná limonáda, žádná Popelka, která se dočká svého prince. Systém flashbacků místy ruší, dramaturgický záměr je lehce rozkolísaný, pointování situací se mnohdy nepovede. Rob Reiner si prostě vybral hodně průměrný scénář, herci se snaží, ale sráží je limity jejich dialogů. A také to, že když chceme být dramatičtí, nemůžeme vzápětí na sílu tlačit nějakou veselou příhodu. Slabší tři hvězdy. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Takřka lineárně sestupná úroveň vrcholící obskurním koncem s příšerným českým vzlykajícím dabingem pro postavu Michelle Pfeiffer z toho nakonec udělala vcelku průměrnou záležitost. Ale z počátku to vypadá na jeden z naprosto neprávem podceněných snímků, který je docela komediální, romantický i dramatický. Časem se to sice zhorší, ale přesto je Bruce Willis (jako vždy) skvělý, flashbacky celkem povedené a dotvářejí obraz o celé minulosti. Ale jak jsem již naznačil, tomu konci by...by....eee....ach jo....a to si vemte, že jsem celý den četl a na slovní zásobu to nemělo pražádný vliv... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když jsem před svátky koukal na kočkující se Michelle a Bruce, bylo mi ještě do smíchu. Dneska máme předsilvestří a i mě čeká v čase odpolední kávy psychologické sezení v pokojíčku na téma Druhá šance. V mém případě už sice číslovky ztrácí význam, no ale co už... Nezlobil bych se, kdyby to posezení dopadlo o něco lépe, než jak dobrý byl film, protože i když bylo fajn vidět Willise taky v něčem jiném než v bílém tílku, moc inspirace si z toho do boje neodnáším. ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis je veľmi dobrý herec a tu len potvrdzuje, že okrem akčných hrdinov vie zahrať aj trochu inú rolu. Samotný film je rozvláčny príbeh o tom, ako sa dvaja rozídu a potom si k sebe znovu hľadajú cestu. Má to byť aj komédia, ale bolo tu veľmi málo momentov na zasmiatie. Jednu hviezdičku som pridal za peknú "spomienkovú" scénu, podfarbenú Classical Gas, ktorá krásne zachytáva celý vzťah. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Hezký film, takovej trochu Woody Allen v komerčnejšim a pozitivnějšim duchu. Možná to mohlo bejt o něco delší, aby to nepůsobilo tak uspěchaně. Chemie mezi hlavními herci tu funguje na jedničku, jen Pfeiffer, ačkoliv je tu nádherná, hraje takovou tu permanentně protivnou manželku, který furt něco vadí, takže sem fandil Willisovi. Ti jejich kamarádi mi přišli trochu až moc přes čáru, spíš takové karikatury, ale dalo se to přežít. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie obvykle končí tím, že si on a ona (nebo např. on a on) skočí do náruče a budou navěky šťastni. O mnoho let později začíná tento příběh plný slabší filmařiny, ale také životních zkušeností. Žádné navěky totiž netrvá déle než tři roky (nechal jsem tam rezervu) a sílu hledat druhou šanci v sobě nemá každý. Tohle hledání mě asi kvůli oblíbencům v hlavních rolích docela bavilo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nečekal bych, že z toho vznikne takový plytký film. Willis se do podobné role vůbec nehodí, Pfeifferová sama film neutáhne a Reinerova tápající režie je jen pověstným hřebíčkem do rakve. Nic tu nefunguje, jak má, ale potenciál to mělo. Výsledek je ovšem zoufalý. ()

Reklama

Reklama