Reklama

Reklama

Když rozkvétá kamélie

(seriál)
  • Jižní Korea Dongbaekggoch pil muryeob (více)

VOD (1)

Epizody(20)

Dongbaek je svobodná matka, které do života vstoupí nová potenciální láska a která hledá způsoby, jak překonat všudypřítomné sociální stigma. (Netflix)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho fanoušků mimo Jižní Koreu uznalo skvělý výkon představitele hlavní role Kang Ha Neula, ale stále nevěděli, proč téměř všechna ocenění za hlavní mužskou roli v seriálu na mnoha gala-večerech, kde se udělovaly ceny, vyhrává právě on a proč oblíbené hvězdy jako Park Seo-Joon ze seriálu Itaewon Class (od r. 2020) nebo Hyun-Bin z obrovsky populárního hitu Crash Landing on You (od r. 2019), téměř vždy ostrouhají. Vysvětlení podali právě fanoušci a diváci v Jižní Korei, kteří k výbornému hereckému výkonu Kang Ha Neula dodali, že zahraniční divák nedokáže plně ocenit hercův skvělě zvládnutý „vesnický“ přízvuk, který je pro podobné přímořské maloměsta provincie Severní Kjongsang typický. (Roby)
  • Na nejprestižnějším udělování cen v Jižní Koreii Baeksang Arts Awards, které sdružuje filmy a seriály všech televizních a filmových společností, vyhrál Kang Ha-Neul cenu pro nejlepšího herce v seriálu za rok 2019. Podle informací webu Koreaboo se porota až do posledního kola rozhodovala mezi právě Kang Ha Neulem a Namgung Minem ze seriálu Seutobeuligeu (od r. 2019), přičemž se nakonec rozhodli pro Kang Ha Neula i kvůli velmi vysoké věrohodnosti jeho postavy a širokému portfoliu emocí, které předvedl a které jsou u mladší herecké generace před třicítkou velmi vzácné. Seriál si z večera odnesl ještě další tři ocenění, a to pro nejlepšího herce ve vedlejší roli, kterou získal Oh Jung-Se, dále ocenění za nejlepší scénář Im Sang-Choon a posledním oceněním byla velká cena tzv. Grand Prize, kterou získal celý seriál, jelikož se tato cena může udělit jednotlivci nebo celému seriálu či filmu. (Roby)
  • Představitel hlavní role Kang Ha-Neul dostal otázku, jaká byla jeho první myšlenka po přečtení scénáře k seriálu. Herec odpověděl, že ho to dojalo. (Roby)
  • S natáčením tvůrcům významně pomáhali i místní obyvatelé města Guryongpo. (Roby)
  • Dorama se natáčela v přímořském městečku Guryongpo, které se nachází východně od města Pohang v provincii Severní Kjongsang. Natáčelo se 6 měsíců. (Roby)
  • Na předávání cen KBS Drama Awards 2019 si herci a tvůrci seriálu odnesly rekordních 11 cen. Herečka Kong Hyo-Jin získala hlavní velkou cenu večera, Kang Ha-Neul zvítězil v kategorii nejlepší herec, získal cenu fanoušků a spolu s Kong Hyo-Jin zvítězil v kategorii nejlepší pár pro rok 2019. Herec Oh Jung-Se a herečka Yum Hye-Ran zvítězili v kategoriích nejlepší herec/herečka ve vedlejší roli a také byly vybráni jako nejlepší pár roku 2019. Cenu pro nejlepší novou herečku obdržela Son Dam-Bi a jako nejlepšího mladého herce vyhlásily desetiletého Kim Kang-Hoona. Za své herecké výkony v seriály získali ocenění i herec Kim Ji-Suk a herečka Lee Jung-Eun. Pro cenu za nejlepší scénář si přišel scenárista Im Sang-Choon. (Roby)
  • Herec Kang Ha-Neul se domnívá, že láska na první pohled je možná, ale osobně si spíše myslí, že přichází až po určité době, kdy se dva lidé už chvíli znají. Tohle jeho tvrzení je přinejmenším zajímavé, jelikož v seriálu hraje postavu, která smýšlí úplně opačně než jeho představitel. (Roby)
  • Herec Kim Ji-Suk si vybral tento seriál proto, že již dříve spolupracoval s hercem Kang Ha-Neulem a také si chtěl zahrát s představitelkou hlavní role herečkou Kong Hyo-Jin. Také se mu líbil scénář, který mu přišel velmi zábavný. (Roby)

Reklama

Reklama