Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Eli Kohen, úředník přeškolený na tajného agenta, se v 60. letech 20. století vydá do Sýrie na mnohaletou nebezpečnou misi jako špión Mossadu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

hEROic 

všechny recenze uživatele

Mosad v akci, navíc podle skutečných událostí. Neuvěřitelné jak hluboko se dokáže výzvědná služba zahrabat, aby pak postupnými krůčky infiltrovala vládu nepřítele. Sacha Baron Cohen zde sedl jak pr*el na hrnec, respekt. Na můj vkus trochu zdlouhavé, ale druhá půlka má grády. Konec paráda. Doporučuju pak mrknout na wiki na Šestidenní válku. 85% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spy má úžasné hodnocení (84%), já z něj tak nadšený nejsem. V první řadě mě o svém hereckém umění nepřesvědčil Sascha. Udržet vážný výraz od něj vyžaduje nadlidské úsilí. Už nikdy ho taky nepotřebuju vidět v milostné scéně. Pět dílů nebylo nic moc a jen za šestý se nas tím odmítám rozplývat. Ten se ale povedl, o tom žádná. Mám za to, že autoři maximálních hodnocení se jím nechali příliš ovlivnit. ()

Reklama

Ivo 

všechny recenze uživatele

Už jsem pomalu přestával věřit že v dnešních babovřesko-avengerovských časech se někdo odhodlá vrátit ke krásné, poctivé filmařině a hluboce plynoucím příběhům ze skutečného života, bez digitálních poletování, dementních ftípků, samoúčelného strašení a přepáleně nerealistických "akčních" scén. A ejhle - ono to najednou opět přišlo ... A nezbývá než dát všechny klobouky dolů před mistrovským zpodobněním tohoto pohlcujícího příběhu, kdy člověk zapomíná že je to "jen" film a nedokáže se od tohoto díla v plném zaujetí odtrhnout, jako by to on sám všechno naplno prožíval. A samostatný klobouček pak patří Saschovi a jeho hereckému umění bez hranic, jak vidět zdaleka neomezených jen na "přihlouple" veselý Kazachstán ... Přiznám se že jsem to celé prožil najednou během jediného dne (z poloviny v letu nad oceánem) a bylo mi moc líto že to už skončilo. Co si teď počnu ? :) Chtěl bych pokračovat ... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby vlast chtěla, abyste lhal přátelům, rodině, manželce. Uděláte to?" Ne, neudělám. Přátelům určitě lhát nebudu. Já nejsem žádnej pojišťovák, kterej chce nasazovat krk za svoji vlast. Nicméně jsem vděčnej všem, kteří to udělají. A sledovat Eliho alias Kamila v akci mě bavilo. Vetřít se do první strany, pak se překabátit do druhý a přitom být ze třetí, tak to bych si v hlavě nesrovnal. Snad na těch večírcích s děvkama. Tam by se asi dala trochu upustit pára. Eli byl prostě borec, ale na Kamila neměl a pokud by Syřani v sobě měli trochu sportovního ducha, tak by měl Kamil v Damašku sochu v nadživotní velikosti. ()

cinefob 

všechny recenze uživatele

Naprostá ztráta času. Seriálový Eli Cohen působí na uživatele ČSFD zřejmě stejným dojmem, jako ten skutečný na Syřany. Natolik okouzluje svým úsměvem, že si nikdo nevšimne, jak naprosto duté to je. Filmařsky, kromě ne zrovna obvyklého kamerového filtru, rovněž nula bodů. Kdo čeká, že alespoň trochu pronikne do historie izraelsko-arabských konfliktů, že se snad objeví nějaký zajímavý pohled na věc, ať od tohoto seriálu v tomto směru nic nečeká. Nejvtipnější scéna: v pátém dílu přiběhne k muži jménem Mohammed bin Ládin dítě, obejme ho, otec ho oslovi Usámo, dítě následně bez jediného slova odběhne pryč… U The Spy se mi opět potvrdilo, že Netflix produkuje v drtivé většině hloupé a prázdné seriály, které nemají jiný cíl, než pomoct divákovi jakkoliv zabít čas. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Na plakátu k seriálu je pod každým písmenem originálního názvu SPY i označení písmene v Morseově abecedě. V české verzi aplikace Netflix je uváděn název AGENT a písmena opět kopírují znaky Morseovy abecedy. (bearmeedek)
  • Eli Kohen je považovaný za jedného z najväčších izraelských hrdinov. V roku 2005 uskutočnil portál Ynet verejný prieskum s názvom 200 najväčších Izraelcov, kde sa umiestnil na 26. mieste. Bol mimoriadne užitočným špiónom. Mal veľkú zásluhu na víťazstve Izraela v tzv Šesťdňovej vojne (Tretia arabsko-izraelská vojna) v roku 1967 proti koalícii Sýria, Egypt, Jordánsko. Paradoxne jeho úspechy napokon viedli k jeho pádu, pretože ako agent príliš riskoval najmä spôsobom, akým predával informácie. Napokon bol odhalený pomocou sovietskeho sledovacieho zariadenia a verejne popravený na Námestí mučeníkov. (lemonova)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama