Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Eli Kohen, úředník přeškolený na tajného agenta, se v 60. letech 20. století vydá do Sýrie na mnohaletou nebezpečnou misi jako špión Mossadu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdyby vlast chtěla, abyste lhal přátelům, rodině, manželce. Uděláte to?" Ne, neudělám. Přátelům určitě lhát nebudu. Já nejsem žádnej pojišťovák, kterej chce nasazovat krk za svoji vlast. Nicméně jsem vděčnej všem, kteří to udělají. A sledovat Eliho alias Kamila v akci mě bavilo. Vetřít se do první strany, pak se překabátit do druhý a přitom být ze třetí, tak to bych si v hlavě nesrovnal. Snad na těch večírcích s děvkama. Tam by se asi dala trochu upustit pára. Eli byl prostě borec, ale na Kamila neměl a pokud by Syřani v sobě měli trochu sportovního ducha, tak by měl Kamil v Damašku sochu v nadživotní velikosti. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Mosad v akci, navíc podle skutečných událostí. Neuvěřitelné jak hluboko se dokáže výzvědná služba zahrabat, aby pak postupnými krůčky infiltrovala vládu nepřítele. Sacha Baron Cohen zde sedl jak pr*el na hrnec, respekt. Na můj vkus trochu zdlouhavé, ale druhá půlka má grády. Konec paráda. Doporučuju pak mrknout na wiki na Šestidenní válku. 85% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

povedené retro postavené na reálném základu,které mi ze všeho nejvíc připomnělo Spielbergův Mnichov (zároveň ve mě evokovalo potřebu si Mnichov po letech zase pustit).Nejde se tu sice nijak extra do historické hloubky,nicméně pro potřeby vyprávěného příběhu je to i tak dostačující.Ohromným plusem je pak Sacha Baron Cohen.Není to sice poprvé co ukázal,že není jen nevyzpytatelným všehoschopným magorem,ale že zvládne i vážnější role,nicméně zde zatím v rámci "seriózního"herectví nabízí nejvíc v jeho dosavadní kariéře...80% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

V životě by mě nenapadlo, že by mohl Sacha Baron Cohen tak bravurně zvládnout vážnou roli izraelského špióna. Role mu neuvěřitelně sedla, hraje opravdu skvostně a na jeho výkony je radost pohledět. Ačkoliv jsem se zpočátku bál délky jednotlivých epizod, nakonec to díky poutavosti a kvalitnímu zpracování nebylo vůbec na škodu, jednotlivé díly utekly jak voda a vůbec nenudily, i když bych upřímně ocenil trochu větší spád. Potěšily mě kvalitní dialogy, výborné herecké výkony, a také realistické prostředí Blízkého východu. Z historického hlediska mi vše přišlo relativně v pořádku, příběh měl pořádné grády, výtečnou atmosféru, silné emoce a velice dojemný závěr. Jediné mínus dávám za ten hrozný šedý filtr, který mi přišel trochu zbytečný, protože poutavé atmosféry tvůrci docílili i bez něj. Jinak ale režie i kamera naprosto perfektní, nemám absolutně co vytknout. Rád jsem se zase dozvěděl něco nového o dění v Sýrii v 60. letech a o životě a činech jednoho statečného agenta. 8/10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Spy se bohužel relativně hodně soustředí spíše na rodinné drama a vztah mezi Kohenem a jeho opuštěnou manželkou, než na špinonážní thriller, kterým mohl být. Gideon Raff není žádný Fincher, takže bohužel i ty pasáže, které jsou věnované "akci" vlastně za moc nestojí. I tak to ale není špatná minisérie, alespoň z edukačních důvodů pro ty, kteří neznají tuto část historie. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Eli Kohen je považovaný za jedného z najväčších izraelských hrdinov. V roku 2005 uskutočnil portál Ynet verejný prieskum s názvom 200 najväčších Izraelcov, kde sa umiestnil na 26. mieste. Bol mimoriadne užitočným špiónom. Mal veľkú zásluhu na víťazstve Izraela v tzv Šesťdňovej vojne (Tretia arabsko-izraelská vojna) v roku 1967 proti koalícii Sýria, Egypt, Jordánsko. Paradoxne jeho úspechy napokon viedli k jeho pádu, pretože ako agent príliš riskoval najmä spôsobom, akým predával informácie. Napokon bol odhalený pomocou sovietskeho sledovacieho zariadenia a verejne popravený na Námestí mučeníkov. (lemonova)
  • Na plakátu k seriálu je pod každým písmenem originálního názvu SPY i označení písmene v Morseově abecedě. V české verzi aplikace Netflix je uváděn název AGENT a písmena opět kopírují znaky Morseovy abecedy. (bearmeedek)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

Reklama

Reklama