Reklama

Reklama

Krev pelikána: Z lásky k dceři

  • Německo Pelikanblut - Aus Liebe zu meiner Tochter (více)
Trailer

Obsahy(1)

Wiebke (Nina Hossová) je trenérka koní a adoptivní matka Nicoliny. Matku s dcerou, které vedou poklidný život na venkově, pojí silné citové pouto. Společně se rozhodnou rozšířit rodinu a přijmout do ní Rayu. Záhy odcestují do Bulharska, aby si přivezly pětiletou dívku domů. Wiebke však brzy po návratu zjistí, že její druhá adoptovaná dcera trpí poruchou citové vazby a není schopna navázat důvěrné vztahy s lidmi kolem sebe. Kromě toho začíná vykazovat známky násilí a extrémní nespolehlivosti a své chování ospravedlňuje tím, že je poháněna temnými silami. Poté, co odborník matce sdělí, že se Raya potýká s těmito problémy celý život, protože necítí empatii, musí se Wiebke rozhodnout, zda je ochotna si své nové dítě ponechat a riskovat tak bezpečnost Nicoliny. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (7)

-marti- 

všechny recenze uživatele

Začátek je dobrý, děj i napětí postupně graduje. Matka dělá vše pro uzdravení raného traumatu své přijaté dcery, tak do dvou třetin filmu je to poměrně dost reálné, i s vysvětlením důvodů. Pak už to začne být dost creepy... Konec to bohužel celé shodil, takhle to nefunguje. Svým přijatým dětem (teď už dospělým) to nepustím ani jako kuriozitu. Přesto se mi film jako takový líbil svým námětem i dynamikou. ()

NikiVai 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jako u většiny německých filmů, mi i tento přišel takový chladný, emočně plochý i když podle námětu by měl emocemi přímo třískat. Zpočátku to vypadalo jako velmi zajímavé drama. Ale celé se to podivně táhlo a ztrácelo se to kamsi do nemastné neslané duchařiny. Vůbec jsem nebyla vtažená do děje nebo do emocí hlavních hrdinů. Během filmu jsem spíš přemítala, jak ohromně těžké pro ženu musí být dostat se do podobné situace jako Wiebke. Ale s ní jsem to neprožívala. Škoda. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

30%, tohle byl pěkný průšvih. Jedna hvězda za sem tam herecké výkony a za původní nápad. Jinak to bylo rozvleklé a povětšinou nudné, přešel jsem k mírně zrychlenému shlédnutí. Doporučuji se filmu vyhnout obloukem. SPOILER : Z dramatu udělat exorcismus nebyl v tomhle případě vůbec dobrý nápad, prostě se to nehodilo a celkově to nefungovalo. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu slibuje zajímavý příběh náročné výchovy nezvladatelné 5leté holčičky. V průběhu děje se však z filmu stává přízemní duchařina, která film posouvá téměř až k odpadu. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama