Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dám si to co ona !!" ;) Skvostná replika z úst mámy Reinerové v jedné z nejvtipnějších filmových scén vůbec.. Rob byl pyšný, naprosto oprávněně.. A může být i na celý tenhle výtečný biják, žánrový klenot, který se může směle řadit vedle té naprosté klasiky, dnes už vlastně rovněž klasikou, na kterou se odkazuje, které vzdává hold.. Životné a nesmírně zábavné konverzační ephrondiziakum filmové romantiky.. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Konečně vím, kterým filmem si Meg Ryan otevřela cestu k dlouhé řadě romantických komedií. Pouze její krása bych však k dosažení špičky žánru nestačila. Tam film posouvá až skvěle napsaná postava Harryho. Ten ze sebe sype jedno vztahové moudro za druhým a každý divák s ním dříve či později musí začít souhlasit. Těžko najít pravdivější příběh, který zároveň tolik pobaví. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdysi při premiéře filmu na mě emočně tahle romantika udělala velký dojem. Líbily se mi vzájemné dialogy i setkávání a neustálé míjení obou hrdinů. Líbily se mi do té míry, že jsem jim nadělil 5*, ale když jsem se po letech setkal s jeho divadelní verzí, už to nebylo to pravé ořechové, a totéž můžu říct o filmu, ke kterému jsem se s velkou přestávkou vrátil. Co zůstalo, je slušné herectví Billyho Crystala, pro kterého je postava Harryho asi nejlepším filmovým výstupem vůbec, stejně jako Meg Ryan, která navíc může přidat svůj nesporně sympatický kukuč, přitažlivý úsměv a celkově vnadný zevnějšek. Narozdíl od spousty svých žánrových sourozenců se nesnaží Rob Reiner o humor za každou cenu a laciné žánrové zvraty. Je to spíš takové skoro ze života. Sympatický, ale nikoliv špičkový film. Je vůbec zvláštní, že populární Meg Ryan, která vůbec není špatnou herečkou, za svou profesní dráhu nedokázala vytvořit víc zásadních rolí. Je to typická oběť žánrové škatulky, kdy je herec nucený opakovat stále tutéž šablonu. Celkový dojem: 65 %. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože si člověk říká u každé romantiky, že je otázkou času kdy se do sebe ti dva zamilují, tady to nebude vůbec tak jednoznačné. Meg Ryan je totiž hrozná netykavka. Billy Crystal se hrozně moc zapotí s jejím dobýváním, které vlastně po většinu času ani dobývání není. Rob Reiner umí tyto dialogově přemýšlivé filmy prodat jako málokdo. Zkrátka jsou filmy, které vám o životě řeknou trošku víc. 75% ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Krásná Meg, krásný Chicago - i když jen asi 2 minuty na začátku... ale pak krásnej New York, krásný osmdesátý léta, krásnej a tolik opravdovej příběh "napsáno životem" a dojemně krásnej, ač od začátku jasnej, protože pravidly žánru danej, konec. 90% (no kuwa, co jsem to poslední dobou za ufňukanou babu?!) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (42)

  • Na začátku před zastávkou v restauraci rozebírají Harry (Billy Crystal) a Sally (Meg Ryan) slavnou scénu z filmu Casablanca (1942). (Toneil)
  • Hlas, který na oslavě říká: „Hej všichni, deset vteřin do Nového roku,“ je hlas Roba Reinera. (HellFire)
  • Billy Crystal (Harry) se schválně držel v izolaci od celého štábu na hotelovém pokoji, aby si navodil náladu čerstvě rozvedeného muže. (Baltazzar)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama