Reklama

Reklama

Psychosia

(festivalový název)
  • Dánsko Psykosia (více)
Trailer

Obsahy(1)

Viktorie zasvětila svůj kariérní i osobní život vědeckému výzkumu sebevražd. Díky disciplinovanému přístupu i upjaté viktoriánské uniformě z ní vyzařuje profesionálně chladná odtažitost. Ta se však rozplyne, když ji bádání zavede do psychiatrického ústavu, kde pobývá nezkrotná pacientka Jenny. Léčba dívky je pro Viktorii výzvou nejen z profesního hlediska, nevyzpytatelná Jenny v ní totiž začne vyvolávat fantazie, kterými se za žádnou cenu nesmí nechat pohltit. Čím blíže se však k sobě ženy dostávají, tím více je jasné, že věci nejsou takové, jaké se na první pohled zdají být. Celovečerní debut Marie Grahtø staví na žánrových konvencích gotického hororu a představuje příběh o snaze milostného sblížení, ve kterém se rozostřují jasné hranice mezi realitou a halucinací. Vizuální pocta Bergmanově Personě přitom těží z tradice severské kinematografie a skrze nápaditou práci s vizualitou podtrhuje náklonnost dvou žen. (Mezipatra)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Disk 

všechny recenze uživatele

Psychosia mě bohužel do svého světa vůbec nevtáhla. Obávám se, že jsem ani nepochopil závěrečnou pointu, pokud to tedy byla pointa. Režisérka se snaží hodně experimentovat, žel se jí film rozpadl pod rukama a výsledek vůbec nedrží pohromadě. Těch pár světlých momentů to bohužel nezachrání. Námět zajímavý, ale provedení více než podivné. Škoda. ()

Elilast 

všechny recenze uživatele

Film vypadal opravdu slibně, zklamal ovšem očekávání. Uvítala jsem naznačenou homage Personě i surrealistické pasáže, ale jinak šlo vše pomalu a nezajímavě. Finální pointa byla tak laciná, až mne to překvapilo. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama