Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Falešné zprávy, zavádějící titulky nebo neuvěřitelné a přesto nečekaně pravdivé fotografie. To vše komentují Halina Pawlowská a Aleš Háma v novém zábavném pořadu České televize. Každý týden se k nim připojí dvě známé osobnosti a společně se pokusí rozpoznat smyšlené od skutečného. Pořadem provede moderátor Tomáš Měcháček. To se ví, že na tom asi něco bude, když k tomu existuje fotka. To se ví, že je to pravda, když to píšou na internetu. Nebo není? Falešné zprávy, dezinformace nebo i fámy jsou tu s námi už dlouho. Kdysi se věřilo, že je země placatá. Dnes se tomu smějeme. Pojďme se pobavit i nad zprávami, mýty a drby, které kolují bulvárními médii, sociálními sítěmi nebo prostřednictvím emailů dnes. Poznáte, jestli je fotografie skutečná nebo byla upravená fotomontáží? Odhalit manipulace mají za úkol i dva soutěžní týmy, které budou v několika kolech rozlišovat pravdivé zprávy od falešných. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Stumbleine odpad!

všechny recenze uživatele

Další propagandistický sračkoidní úlet eurohavlistů a kosmopolitních "pravdoláskařů" za peníze všech daňových poplatníků. Stejný úlet, jako když se Zemanovy a Babišovy "lži" snaží vyvracet skvadra Zemana a Babiše k smrti nenávidějících mladých "uvědomělých" liberálně-levicových eurosvazáckých studentů pražských VŠ, prostřednictvím svých projektů typu "demagog.cz, financovanými ziskovkou Open society fund strýčka Sorose😏💩 ()

Kokutek odpad!

všechny recenze uživatele

Trapnej pokus o satiru a k tomu recyklace dávno vyvrácenejch drbů a nesmyslů. Kdo má internet a pohybuje se na sociálních sítích, se bude lochat a brečet. Idiotovina pro idioty. Čekal jsem vyvracení nebezpečnějších hoaxů, čehož je poskrovnu. Koho, do prdele, zajímá, jestli má Dáda Patrasová falešnej profil? Cílová skupina? Nevím... ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Upřímně nechápu tu až takovou vlnu nevole od místních intelektuálů. A vysílací čas je asi zřejmě nastaven kvůli občasným sprosťárnám, které jsou součástí našeho virtuálního i reálného světa. Tomáš Měcháček to celkem pěkně s uvolněných přednesem moderuje a co všechno ještě neznám a poznám jako kokotiny, na které se spousta z nás nachytá jsem docela zvědav. Zatím s rezervou.. S dalším dílem mi trochu začíná vadit neměnnost kapitánů Haliny a Aleše. Vystřídal bych to ať na sebe prozrazují další. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Občas mám potřebu si vnitřně analyzovat, kde přesně se v tvůrčím procesu stane chyba. Kdy ten úctyhodný záměr, který se vydal k realizaci, narazí na svůj „breaking point“, a nenávratně se odepíše ještě dříve, než doopravdy začne. Alternativní pravdomluvci v čele s J. O. pak prožívají extázi a v mohutných výronech zaplavují socnety výpověďmi o tom, co se to za jejich 135 korun českých měsíčně zase vyprodukovalo. Vidím v tom vodu na mlýn těmhle otrokům mediálního ega, pro které je výslunní v podobě pokrouceného vidění světa, mantrou jejich životů. Ať už je původní formát jakýkoliv, tak moderátor i s hosty sedící za stolkem je pasé už asi 20 let. A to pojmenovávání pravd a lží směrem k bulváru je jak z přednášky na základní škole. Ten bod zlomu vidím v chabé dramaturgii, která se bojí ostřejšího našlápnutí směrem k opravdovému bordelu mediálního prostoru. Kdy vyzobat tu profesionálně zpracovanou debilitu, která hladí srdce konspirátorů, a konfrontovat ji, bez obalu popsat a označit jako opravdovou debilitu, musí dát minimum práce, ale chce pořádný koule. Stojí za tím schopný tvůrčí tým, svým jménem to ale zastřešuje jedna z nejkonzervativnějších institucí u nás. Vykašlete se na humor, Háma i Pawlovská mají zenity dávno za sebou, tohle musí sklouznout do férové publicistiky, jinak se tomu budou lidi jenom smát. Hrozně mě to mrzí, byť tomu ještě šanci dám. Ale ode dna se to bude odlepovat hrozně blbě. ()

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Když už ČT bojuje proti dezinformacím, tak by měla především bojovat sama proti sobě, protože ta "česká televize" i "český rozhlas" jsou největší dezinformátoři šířící fake news a nenávist. Jen by to chtělo asi ještě přitalčit (to očekávám s příchodem dalších dobře zaplacených nýmandů z pissšoubyznysu), aby se dezinformátoři placení z Kremlu doopravdy polekali a přestali s těma fejkama, pár těch zlosynů by měli dovézt rovnou na Kavky a Halina Obrovská by je tam mohla proplesknout těma svýma obříma dudama kterýma si podpírala bradu. Jednostraně zaměřený (správně politicky orientovaný), štvavý, trapný a ubohý lascivní bulvární škvár.. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama