Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pojďme se znovu zaposlouchat do nesmrtelných písniček jako „Šššš, Pátá, Včera neděle byla, Náhrobní kámen, Hvězda na vrbě, Stín katedrál, Já budu chodit po špičkách, Řekni, kde ty kytky jsou, Mně se líbí Bob, Oliver Twist…“ v úspěšném retromuzikálu Zdeňka Zelenky a Filipa Renče. Přenesme se zpět do času prosluněného léta roku 1968, kdy ještě všechno dýchá novou nadějí a hrozbu sovětské okupace si nikdo nedokáže představit ani v tom nejčernějším snu. Tři půvabné dívky – Tereza (Z. Norisová), Bugyna (B. Stanková) a Julča (A. Veselá) – z malebného pohraničního městečka se chystají k maturitním zkouškám, tři spolužáci – Olda (M. Kubačák), Tuřín (O. Šípek) a Drmola (P. Burian) – jim neobratně nadbíhají a tři záhadní cizinci – Šimon (J. Révai), Bob (J. Nosek) a Eman (Ľ. Kostelný) právě vystupují z vlaku, aby rozvlnili ospalou hladinu místních poměrů a očekávané obrátili v nečekané. Tak začíná příběh velké lásky, plný tance, splněných i nesplněných nadějí, a především melodií, které nelze snadno vymazat z paměti… (Česká televize)

(více)

Recenze (524)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Filip Renč je opravdu český režisér na úrovni, který se nebojí riskovat a vsadit na novou tvář Zuzany Norisové. Povedlo se ve všech směrech. Nejen hudebně, ale i herecky. Veselý komediální muzikál je prošpikován nejznámějšími songy. Závěr = 85% ()

Daniela._._. 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že Rebelové se nedají nazvat hlubokomyslným filmem.To co Vám film dá, je spousta oblíbených i neoblíbených písniček, pár bláznivých, vtipných komentářů, tanec jehož choreografie se dá nazvat zábavnou,ale nikoli úžasnou a chuť dát si cukrovou vatu. :o) (aspoň u mě) Je to zábavné, i když ne dokonalé..A možná to je to lákavé. ()

Makadan 

všechny recenze uživatele

Mám pro tenhle muzikál prostě slabost. Miluji starší písničky a velice ráda se dívám na to, jak kdysi žili rodiče. Proto se nebojím dát tomuhle dílu Filipa Renče pět hvězdiček! ()

Pucmeloud 

všechny recenze uživatele

Plytký příběh, trochu vykrádání ze Starců na chmelu, ale hezky barevné, pěkná choreografie, slušné coververze hitů té doby....docela dojemná vzpomínka na dětství. Možná pro ten sentiment dávám čtyři hvězdičky...prostě mně se to líbilo. ()

Niki3 

všechny recenze uživatele

Nevim, co říct víc, než že je to dokonalé! Svěží, skvělí herci, nádherné písničky. Naivní? A nekopíruje to věrně tehdejší dobu? A nebyli lidi i když naivní tenkrát spokojenější? Závěr filmu je pro mě pokaždé naprosto zdrcující - prostě úžasnej počin, hold všem, kteří měli s tímhle projektem co dočinění!!! ()

Lucie505 

všechny recenze uživatele

Sympatizuji s módou a hudbou 60.let. Film byl mile romantický, přesto nepřeslazený, role skvěle obsazené (Betka Staňková je pro retro role jako stvořená, moc jí to slušelo!). Pan Hanák coby výčepní? Okouzlující! Konec filmu nepřekvapil, nepotěšil, neurazil. Za mě pět hvězdiček. ()

Jezinho95 

všechny recenze uživatele

Nejlepší český muzikál. Film táhnou povedené písně a zajímavý námět z dob socialismu. Příběh sice trošku horší, ale i tak i díky skvělé režii Filipa Renče jde o nadprůměr... 70%! ()

Kikaa_B 

všechny recenze uživatele

Výborný český retro film, výborný příběh, výborné herecké obsazení, výborné písničky.... určitě si zaslouží 5 hvězdiček...! ()

vixina 

všechny recenze uživatele

Vlasy po česky(: Len menej hulení a móda 60.tych rokov. Pesničky, choreografie, štylizácia a vyváženosť bezstarostného a závažnejšieho pasuje dobre, len to nesediace karaoke (hudobné aj dialógové) mi dosti prekážalo, v kombinácii na Révaiovým otravným kukučom, ktorého herecký "výkon" nezakamufluje ani pán strihač. ()

mzop 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdičky za písničky, kostýmy a výtvarné provedení. Ale jinak hrozná blbost. Renč klesá a klesá... Kdy se konečně zvedne?! ()

Maky18 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený český film. Něco originálního a má to něco do sebe. Výběr herců je taky bezvadný. Jen mě mrzí ten konec, i když všechno v životě nekončí happyendem, tady by se mi líbil. ()

wendy221 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle muzikál bych se mohla dívat pořád dokola. Úžasné písničky, působivý, zábavný a nikdy ne nudný děj, barvy... Pět hvězd :) ()

cartouche 

všechny recenze uživatele

Příběh je poměrně jednoduchý. Ale Zuzana Norisová, ty barvy a hudba - to dělá své. Pro mě jednoznačně jeden z nejlepších českých filmů natočených po roce 2000. ()

mimca77 

všechny recenze uživatele

Je to čudný, preexponovaný, gýčový, farebný film s chabým scenárom, a ja ho cez to všetko zbožňujem :-) Najmä Betka Stanková a Ľuboš Kostelný boli výborní, pesničky sadli takmer dokonale, dokonca rada pozerám aj film o filme, a vždy po zhliadnutí Rebelov si ešte niekoľko týždňov spievam. Holt, šedivá je teorie, zelený strom praxe :-) ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Povedená muzikálová podívaná po všech stránkách jak hereckým obsazením tak hudebními songy ale i režijně a příběhově jsem byl spokojen.Při hudebních scénách se povedla animace,Z.Norisová předvedla skvělý jak herecký tak i pěvecký výkon. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Navzdory snaživému závěru film hloupý a nepoctivý - pro režiséra, který je zjevně schopen slušně zvládnout řemeslo, vstupenka do filmařského předpeklí. ()

prokys12 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkem příjemný film z české produkce. Písničky, které zde zazněly jsou krásné. Děj může být pro někoho trochu všední, ale opravdu ta hudba a velmi drásající konec zůstane (určitě pro někoho ano) v hlavě dlouho nezapomenutelný. Film znázorňující imigraci, jak může být mládí překažené soc. režimem vložené do pěkné doprovodné atmosféry. ()

Reklama

Reklama