Reklama

Reklama

The Burnt Orange Heresy

  • Kanada The Burnt Orange Heresy (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Charismatický umělecký kritik James Figueras (Claes Bang) se zaplete s provokativní a svůdnou Američankou Berenice Hollisovou (Elizabeth Debicki). James je klasický antihrdina využívající šarm, který maskuje jeho ambice, zatímco Berenice je nevinná turistka cestující po Evropě, těšící se ze svobody být takovou, jakou se jí zachce. Noví milenci přijedou do honosného a opulentního sídla u jezera Como, patřícího proslulému sběrateli umění Josephu Cassidymu (Mick Jagger). Hostitel jim prozradí, že je patronem Jeroma Debneyho (Donald Sutherland), samotářského a podivínského umělce, a má jednoduchou prosbu: aby James ukradl mistrovské dílo Debneyho z umělcova ateliéru, ať to stojí cokoli. Když James a Berenice přijedou k legendárnímu Debneymu a stráví s ním nějaký čas, začnou si uvědomovat, že nic z toho, co věděli o umělci i o cíli svého úkolu, není takové, jaké se zdálo být. Ale James je muž s vysokými, dobře skrývanými ambicemi a pro pokračování své kariéry udělá cokoli, od žhářství a vloupání až po vraždu… (mac000)

(více)

Recenze (4)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Plytké, ako to v dnešných akčných či thrillerových kúskoch často býva. Hneď na začiatku tam drbnime čo najviac zo sexuálnej scény, aby si aj úchyl v karanténe užil. Po odsledovaní filmu si poviete aha, takže Elizabeth Debicki dostala tú rolu len na to, aby ukázala kozy a vztýčené prsty na nohách? Hm, aké dôstojné a feministické! ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

jakoze Claes Bang jako zaporak je neco uzasnyho. nadherny prostredi, myslenka..nasli se tam ale i casti, ktery me hodne nudili a zdali se mi zbytecny; nicmene konec byl opravdu povedeny. ❝𝘞𝘩𝘦𝘳𝘦’𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘧𝘭𝘺? 𝘚𝘩𝘰𝘶𝘭𝘥𝘯’𝘵 𝘵𝘩𝘦𝘳𝘦 𝘣𝘦 𝘢 𝘧𝘭𝘺?❞ ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Na tento film určitá skupina divákov, veľkí fanúšikovia Elizabeth Debicki, si budú spomínať hlavne preto, že E. Debicki išla do odvážnej erotickej scény. (Jej umiestnenie do filmu však nie je úplne najlepší.) Samotný film má pomalý príbeh a viac priestoru v ňom dostanú filozofické a umelecké myšlienky. Záver vo mne nechal niekoľko otázok a som o tom presvedčivý, že nebudem jediný, kto s výsledkom nebude spokojný. („Muchy“ na konci však zapôsobili.) Claes Bang v roli hlavnej anti-hrdinu ma úplne nepresvedčil. Film na pleciach nesie D. Sutherland, ktorý v roli J. Debnyeho je fakt dobrý. Kvôli nemu tri malé hviezdičky. P.S.: Mick Jagger blízko k ôsmemu X vypadá fantasticky. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Reklama