Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nekompromisne akčný biják o parte bývalých policajtov na tom "správnom brehu" v boji s islamským štátom. Ale keď niekoho z tých magorov poriadne nezabijú, tak týpka nechajú chrčať "Nechaj ho, nech len trpí, padáme..." a napriek tomu tej bande fandíš. Ku príkladu za opustené decko, ktoré zavesia za obrovský štos bankoviek nejakej rodine "Ale keď ho niekde necháte, dozviem sa o tom." Tento moment na mňa obzvlášť zapôsobil. Morálka v čase cholery... Ale záver a plottwist ma posadil na riť. Celý čas vieš, že týmto prepnutcom ide o niečo. Vystrieľať všetkých padouchov a pritom ich cieľ a poslanie bolo v zásade niečo úplne iné. A oveľa jednoduchšie. Pozri to. Ale odporúčam nemať potom v pláne robiť nič min.hodinu. ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6/10). Další akční nářez bratří Russových. Jako třeba v Extraction, tak i tady se děj odehrává v Iráku. Nešetří se kulkami ani mrtvými. Ale po shlédnutí výše zmiňovaného filmu jsem byl teda více nadšený než tady. I odhalení poslání celého SWAT týmu mě nechalo chladným. Možná to bylo nedostatečnou kontrukcí postav, nebo prostě chladná režie, ale řežba to byla kvalitní a žádná z postav tady neměla plot - armour, takže jste se báli každou minutu, že někdo vyběhne zpoza rohu a někoho kuchne. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Islámský stát se pomalu hroutí a ustupuje z Mosulu. Stále však není poražený a dál kouše jako vzteklý pes zahnaný do kouta. Film svým začátkem připomíná trochu Fury Davida Ayera. Máme tady zelenáče, který je bez varování vhozen do masomlýnku. Parta ostřílených harcovníků mu nedá nic zadarmo. Je na něm, jestli se dokáže vyrovnat s chaosem a krveprolitím. Adaptovat se je zásadním klíčem k přežití. Po většinu čas nebudete přesně vědět, o co se hlavní skupina pokouší. Takhle část by mohla být propracovaná o něco líp. Není ani šance poznat jednotlivé postavy. Přestože se jedná o docela zkušené bojovníky, jejich počty se každou minutu nebezpečně krátí, což na jednu stranu také nahrává všude přítomnému pocitu zmaru. Film ve vás dokáže vyvolat pocity napětí, neklidu. Nevíte, komu se dá věřit. Kdo je váš přítel a kdo vás hned za rohem podrazí. Tísnívá atmosféra je hlavní devizou snímku. Nehraje se na přílišný patriotismus ala Murika. Pokud přistoupíte na tuto hru, dočkáte se solidní válečné epizody v kulisách zničeného města, které si prošlo peklem. Příběhově to není zázrak, ale takový Extraction stejného producenského týmu (bratři Russo) to poráží dost jistě. Pravda, není to kdovíjak nesnadná meta. Pokud přistoupíte na tuto hru, budete výsledkem potěšení a jestli ne, dostanete alespoň zajímavou válečnou jednohubku. 70% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se na tento počin z prostředí války s Islámským státem těšil, produkce bratří Russoových naznačovala jistou úroveň kvality, dále pak Carnahan patří mezi zručné scénáristy. Ve výsledku jsem spokojen, to dozajisté, ale na úplnou top kvalitu filmu pár atributů scházelo. Velmi jsem si oblíbil hlavního hrdinu, majora Džasema, z toho herce na každém kroku vyzařovalo charisma, jednoduše se zde kasting vyvedl na jedničku. Ostatní členové kromě mladého policisty nedostali moc prostotu, neboť dost příslušníku írácké SWAT jednotky v průběhu filmu zemřelo (postavy se vyškrtávaly jako na běžícím páse). Jinak akce dost komorní, na druhou stranu realisticky podaná. Vybombardované okolí města Mosul, ty porozpadlé budovy, to vše přidávalo na nesmírné atraktivitě samotnému snímku. Ten jediný, ale slušný zvrat s nastraženou bombou mě fakt překvapil. Úplný závěr nezklamal. Řemeslně precizní záležitost, ale na ten pomyslný piedestal fakt něco chybělo. Za mě silné tři hvězdy. 7/10 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sústredí sa to viac na atmosféru než na postavy alebo príbeh. Dosť pomáha autenticita (celé to je v arabčine) a nepredvídateľnosť. No adrenalín aj emócie to doluje dosť ťažko. Hore film dvíha záverečná pointa, ktorá tomu celému zmysel a pôsobí krásne ľudsky. Porovnávať to s Black Hawk Down alebo aspoň 13 hodinami je nepatričné. Slabších 7/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Již od počátku natáčení bylo členům štábu, ponejvíce hercům Suhail Aldabbach (velitel) a Adam Bessa (policista), vyhrožováno smrtí z řad ISIS. Šlo o videa a různá zlá vyjádření. Film se tedy natáčel za přítomnosti bezpečnostní agentury a byla použita přísná bezpečnostní opatření, například ze scénáře byly vyjmuty všechny zmínky o ISIS. Zdroj výhružek na adresu Adama Bessa byl vypátrán v Turecku. (mnx)
  • Název filmu se objeví až na jeho konci. (Duoscop)
  • Film je natočen dle skutečných událostí, které se staly během velké operace „We Are Coming, Nineveh“ v roce 2016. Byl to právě Nineveh SWAT Team, který jako jediný Mosul neopustil z důvodu obav o jejich rodiny, které ve městě žily. Trvalo 4 roky, než byl Mosul osvobozen a během celé té doby bez přestávky bojovali proti Islámskému státu. (UncleMorty)

Reklama

Reklama