Reklama

Reklama

Mosul

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Irácká jednotka odpadlíků zachrání život mladému policistovi, který se pak přidá k jejich boji proti Islámskému státu tam, kde kdysi bývaly ulice Mosulu. (Netflix)

Recenze (126)

Fr 

všechny recenze uživatele

„ČLENOVÉ SWAT TÝMU PŘED SEBOU MAJÍ POSLEDNÍ ÚKOL. MUSÍ SVOU MISI SPLNIT DŘÍV, NEŽ DAEŠ NAVŽDY ZMIZÍ…“ /// Návštěva Iráku se spoustou bojůvek a mrtvejch. Nejvíc v paměti utkví autentický prostředí. Bohužel scén, kdy by si jeden řekl – „ty vole, dobrý!“, moc není… Vlastně ani jedna. Jednotka Iráckejch SWAT jde za svým úkolem. Tady střílí, tady taky, tady vyšmelí náboje, tady zase střílí a jejich stavy se zmenšujou… Fajn je i ta autentická kamera. Dává tomu víc akce, než jí ve skutečnosti je. Odhalení, že bojovníci Daeše byli hajzlové, trocha tý „osobní“ lidskosti (jakože rodina)… je to celkem málo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1. Jedu jen kusy podle skutečnosti. 2.) Článek „Zoufalá bitva proti ISIS“, kterej vyšel v The New Yorker, jsem nečetl. 3.) Thx za titule „Nih“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Militaristický akčňák bez západních hereckých hvězd. Natočen (evidentně) v autentického prostředí ruin poválečného iráckého města. Celý čas jsme s jednotkou místních válečníků, kteří jako jediní navzdali boj s ISIS. A sledujeme jejich misi s utajovaným a docela překvapivým cílem. Mírný ponor do její postav, ale jinak pouze stroze realistická, zaprášená pěšácká akce, vykoupená duchaplnějším, emocionálnějším závěrem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě věrohodně, šla z toho deprese a beznaděj, ale vypadalo to docela lacině. Akční scény nebyly špatné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Arabáši si kosí Mosul. Exteriéry a akce byla hodně slušná, ale když šlo do diskuzí, tak jsem měl pocit, jak kdyby všichni mluvili jak Sascha Baron Cohen v Diktátorovi. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silný priírácky působící americký válečný film. Autentická mizanscéna, dobrá kamera, přímočarý příběh a na konci silný rozměr lidskosti. Tohle se Netflixu hodně povedlo. Na konci jsem měl chuť vstát a salutovat. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný Mosul od bratrů Russoových z Netflixu je pro mne lehkým zklamáním a možná za to může i seriál Fauda, který jsem dosledoval včera. Mosul se odehrává v Iráku a sledujeme jednotku Swat Team, která prochází nepřátelským územím, kteří mají za úkol osvobodit jedno dítě. Vadilo mi, že ani jedna z postav Swat není zajímavá, už teď si nepamatuji ani jedno jméno, všechny postavy jsou zaměnitelné, žádná nevyčnívá a to filmu podráží nohy. Po úvodní akční střelbě filmu spadne řetěz ( Opravdu musíme sledovat Swat team sledující telenovelu v TV, kteří přitom hulí vodní dýmku?) a mění se spíše ve Drama, které mě překvapivě vůbec nebavilo sledovat. Akce je na můj vkus hodně málo a ikdyž na ní dojde, tak není příliš zajímavá, málo brutální, málo intenzivní a jediné, co mohu pochválit, že se škrtaly postavy i ve vlastních řadách. Mrzelo mne, že zde není ani žádný záporák, o ISIS se zde nic nedozvíme a slouží tu jen jako pěšáci a taky mi moc nesednul divný konec. Natočeno je Mosul slušně a kdo nemá moc velké nároky, tak se třeba bude bavit víc, ale na mě to vůbec nezapůsobilo. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Napriek vcelku znesiteľnej minutáži to nemá konca-kraja. Najmä ku koncu som čoraz častejšie pozeral na hodiny. Paradoxne, po vlažnom rozjazde, kedy neviete, kto je kto a o čo mu ide, práve v druhej polovici Mosul získa hĺbku, pretože si dovtedy anonymné postavy obľúbime, prajeme im, aby im ich plány vyšli a zaujíma nás, kto prežije... a kto nie. Scenár zdĺhavý, réžia statická. Ak budete čakať inferno á la Čierny jastrab zostrelený, zostanete prudko sklamaní. Nejaká akcia tu je, ale nie je jej veľa a neodrovnala ma. Oceňujem charizmatického veliteľa komanda a napínavú scénu s „Robom Opatovským“. Upotené 3*. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rozhodně se dá říct, že jsem viděl mnohem lepší válečné filmy, nicméně stejně mě Mosul na konci překvapil svou lidskostí a tíhou okamžiku (stejně jako pro hráče až notoricky známý příběh Spec ops - the line). Rozhodně bych pak neřekl, že ten film vypadá nějak levně a nestojí za moc...ano, je to víceméně malé levné béčko z produkce Russoových, jež zúročili zkušenosti z velkolepějšího akčňáku Extraction, nicméně zvlášť v téhle době sucha mohu doporučit, ačkoliv jsem se osobně nebavil po úplně celou stopáž...70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nabitý a přímočarý akční film. To tempo z úvodu mě strhlo a vypadalo to na poctivý čtyři hvězdičky, ale časem se to stává trochu fádním a opakujícím se. Akce je určitě kompetentní a zručně natočená, ale s osudy postav které mi postupem času už byly těžce ukradené je to horší a tak dám jen lepší trojku.65% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Akční scény jak z paintballovejch kulis v režii amatérskýho nadšence do válečnejch filmů. Stojí to hlavně na občas povedený atmosféře ruin, chaosu a zmaru v ulicích Mosulu, a taky na odbočkách do malejch dramatickejch příběhů lidí, který sou nucení v tom bordelu žít. [Netflix] ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre filmy z tohto bezútešného prostredia. Hneď ako ho Netflix zaradil do ponuky som sa na neho chystal. Zázrak som nečakal, ale dokonalý vizuál a atmosféru dosť poškodil nefunkčný príbeh. Celý čas sa iba presúvame z jedného miesta na iné, ale tá konečná stanica je pre diváka, ale aj filmové postavy v nedohľadne. Mladík medzi neznámymi postavami mi pripomínal nedávne Sicario. Neviem, kde sa natáčalo, ale tie ruiny a zničené domy pripomínali Irak dokonale. Akčné scény sú realisticky podané a zručne natočené, ale ako som spomenul filmy sú hlavne o príbehu a tu som nič moc nenašiel. Je to škoda pretože potenciál tu bol veľký. 60%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Sústredí sa to viac na atmosféru než na postavy alebo príbeh. Dosť pomáha autenticita (celé to je v arabčine) a nepredvídateľnosť. No adrenalín aj emócie to doluje dosť ťažko. Hore film dvíha záverečná pointa, ktorá tomu celému zmysel a pôsobí krásne ľudsky. Porovnávať to s Black Hawk Down alebo aspoň 13 hodinami je nepatričné. Slabších 7/10 ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Válka v urbanizovaných oblastech je vždycky ošklivá záležitost, zejména, když je vašim nepřítelem islámský stát, který se chystá zdrhnout a na síle jejich odhodlání zemřít se vůbec nic nemění ani tváří v tvář jisté porážce. Atmosféra beznaděje, deprese, trvalého napětí a stresu, kterým vojáci ninivského týmu SWAT prochází je všudypřítomná. Nejasná je hranice přítel, nepřítel, zrádce, případně spojenec, kterého byste raději nepotkali. Týmu majora Džasema budete držet palce v jejich úsilí, byť munice málo, a nepřátel hodně, včetně dalších těžkostí. Na režijní debut velice povedená práce, hudba na minimum, aby více vynikla reálná atmosféra, technické provedení více, než slušné, když je za kamerou kouzelník jako Mauro Fiore. Je to divácky náročný a pro někoho asi až příliš drsný zážitek, ale takové pocity má realisticky pojatý válečný film přinášet. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Irácká jednotka speciálních sil - so called SWAT - se snaží splnit misi, která je možná jako jediná v té válce s isisem na blízkém východě oduševnělá. Celé to vyvolává písečné deprese, divné pochmurno mrtvých měst a teskno po životě. Doneste mi vodu, z tohohle filmu člověku vyprahne. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další výplachový akčňák od Netflixu, ale další Vyproštění se bohužel nekoná. Film, který vypadá, jako airsoftový turnaj za více peněz si moc akčních fandů nezíská a při pohledu na něj věřím, že spousta odpůrců Hemsworthova akčňáku, ho vezme na milost. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Mosul je nakonec "jen" průměrný akčně-válečný film, po kterém by pravděpodobně ani neštěkl pes, pokud by nebyl na Netflixu a pokud by nebyl kvůli angažovanosti bratrů Russoových poslední měsíc propagovaný v komunitě filmařů. Komando jednotka v městě zamořeném ISIS teroristy. Tečka. Nic víc a nic míň. Líbila se mi vyváženost děje/akce a ačkoliv není žádná víceméně odrovnávající, všechny jsou dostačující, jednotka mě sama o sobě celkem bavila i přesto, že jsem k žádné z postav vyloženě nestihl vytvořit vztah a taky potěší autentická arabština. Drsné prostředí, dobrá kamera a dostatečně poutavý obsah, ale finále pro mě bylo vyloženě nudné a nezapadlo mi do celkového obrázku předchozích 90minut. Takhle na jeden zátah dobrá válečná jednohubka, ale moc odvařený z toho teda nejsem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ten mustr je 100x viděný. Zelenáč se musí za pochodu učit, aby přežil ve speciální jednotce během mise. Přidanou hodnotu tomu dodává rozbombardovaný Mosul, kde členové týmu nenaráží jen na členy IS, ale třeba i na ozbrojence pod vedením íránského plukovníka a mě celkem potěšili neokoukaní herci, kteří se sice svými výkony nezapíší do filmových dějin, ale rozhodně působili důvěryhodně a to tady stačí. Akce, o které to mělo být především, je slušná, ale je tu až příliš velká snaha působit autenticky, což se ukazuje především při práci s kamerou. Trocha statiky by neuškodila. Samotný konec dokáže vzít za srdce, takže i když se nejedná o kdovíco. Carnahanovi jeho režisérský debut docela vyšel. 70% ()

Reklama

Reklama