Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inženýr Alberto Colombo je nervózní, ušlápnutý zaměstnanec blíže nespecifikované velké společnosti, která se ke svým zaměstnancům nechová zrovna dvakrát citlivě. Ač jsou všichni, včetně vedoucího, Italové, nutí je v práci mluvit pouze anglicky, vyžaduje přísnou kázeň a poslušnost a v pravidelných intervalech snižuje stavy velmi neotřelým způsobem. Posílá své lidi do chudé země kdesi v Jižní Americe, kde mají nešťastníci najít fiktivní zdroj ropy. Je to ale jen záminka, jak se vyhnout vyplacení odstupného. Tento osud potká i Colomba. V malém městě, kde je cíl jeho cesty, ho však čeká velké překvapení. Krajina je sice naprosto vyprahlá, po ropě ani památky, zato krásné obyvatelky městečka, ze kterého dávno odešli všichni muži, jsou z nového návštěvníka přímo u vytržení. Colombo, ač spořádaně ženat, se tak dostává rázem do pořádného maléru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

dakarin 

všechny recenze uživatele

Jednoduše milá komedie, zvláštní úhel pohledu na běžné pracovní a vztahové situace, je zde cítit velký cit režiséra a také jakýsi italský filmový fenomém --- tento druh humoru je v různých obměnách v italské produkci k vidění --- celkem by nemuselo být bez zajímavosti dopíditi se ke kořeni tohoto jevu - možná hovoří o italské kultuře, snad i mentalitě --- během filmu mi samo přicházelo, že posledních nejméně sto let se jim např. vojenské umění zcela (obloukem) vyhýbalo, ale jejich citlivé vnímání rozměrů života na ně naopak nepřehlédnutelně ukazuje ;-) U tohoto filmu jsem se nenudil, na lehkých vlnách dobrodružství Colomba se pobavil.... zvláštní, kreativní dílko... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Hodně milá komedie, u které nám nevadí jasný průběh a předvídatelný vývoj událostí, jenž je snad ještě idyličtější, než bychom po prvotním seznámení s námětem předpokládali. Vyskytuje se zde mnoho vyloženě dobrých komických míst, jedno z nejlepších je možná už začáteční malorámcová jízda po živých "stěračích". Poté, kdy se přesuneme do Eldorada snad všech mužů, je vysoko nastavená laťka komičnosti většinou atakována marně, ale zase je film mnohem více dějový a rozhoduje se o tom, kterým směrem se bude dál ubírat. Závěrečná idylizace je takřka absolutní a ani velice vtipná pointa ji nedokáže zastínit. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Maurizio Nichetti je svérázný samorost, opakovaně přichází s autorskými projekty, které sice jsou z hlediska mainstreamu hodně ujeté, ale v každém případě originální. A sympatické je, že se obvykle jedná o komedie. Tenhle film patří k takovému řekněme průměru jeho tvorby, není to film, který by měnil pohled na filmové dějiny nebo který by se mohl ocitnout v top žebříčcích uživatelů, ale obsahuje řadu vtipných scén, které utkví v paměti spíš než film jako celek. Scénář je slabší než samotná režie. Každopádně nápad umístit jednoho nešťastníka do vesnice obývané pouze ženami je zajímavý a myslím, že nejeden divák mužského pohlaví Nichettimu upřímně záviděl. Potěší menší role Jeana Rocheforta v roli sexuálně přetíženého obyvatele osady. Celkový dojem: 60 %. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Trochu nechápu hodnocení tohoto filmu v šedých sférách, já osobně jsem se výborně bavila. Ale záleží na každém, jak mu tento druh humoru a ztřeštěnosti sedne. Trochu mi to připomnělo příhodu Sira Galahada ze Svatého grálu, ale některé části byly spíše okopírovány z různých "zombie" filmů, i když pravda, s trochu jiným druhem osazenstva. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná a zábavná komedie, trochu bláznivá a trochu lechtivá svým obsahem a průběhem. Inženýr Alberto Colombo (sám režisér, zábavný Maurizio Nichetti) je svým zaměstnavatelem odstraněn na odlehlé místo v Jižní Americe, kde nachází ráj snad všech mužů. Ze stresu soužití se svou ženou v evropském velkoměstě a nervózního pracovního poměru, se dostává do mužského ráje: do města plného žen. Splňují se mu všechny jeho skryté představy, když je doslova pohlednými ženami uháněn a znásilňován. Svoji naivitou a touhou pomoci však o svůj ráj přichází, a po opětovném návratu je tu ráj pouze pro jeho manželku. Z dalších rolí: Albertova manželka Margherita (Maria de Medeiros), která z určité partnerské krize nakonec vychází jako absolutní vítěz, šarmantní Francouz Cri Cri (příjemný Jean Rochefort), Albertův souputník ve městě žen, půvabné dívky a ženy z města žen Marilda (Paulina Gálvez), Cleusa (Marian Aguilera), Flor (Susana Lazaro), Marianna (Marta Gil), Cida (Johara Farley) a Gabriela (Giulia Weber), Albertovy domácí souložnice, Albertův nadřízený doktor Anselmi (Renato Scarpa), a jeho přísná sekretářka (Dorotea Brandin). Zábavné, vtipné, lechtivě dráždivé. Originální vypořádání se s určitou životní krizí, ze které se stává triumfální vítězství a poté krutá prohra, když se vysněné město žen promění v město mužů. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama