Reklama

Reklama

Asistentka

Trailer 1

Obsahy(1)

Film Asistentka sleduje jeden den v životě Jane (Julia Garnerová), čerstvé absolventky vysoké školy a začínající filmové producentky, která nedávno získala vysněnou práci asistentky vlivného magnáta působícího v zábavním průmyslu. Den tráví podobně jako ostatní asistentky – vaří kávu, mění papír v kopírce, objednává jídlo, rezervuje letenky, vyřizuje telefonní hovory a předává vzkazy. Čím hlouběji ale zabředává do své každodenní rutiny, tím více si začíná uvědomovat zneužívání, které záludně ovlivňuje každičkou stránku jejího pracovního dne. Když toto nedůstojné zacházení přesáhne únosnou mez, Jane se mu rozhodne vzepřít. Objeví však skutečnou sílu systému, do něhož vstoupila. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

castor 

všechny recenze uživatele

Kávovar, kopírka, telefon. Vyhoření po americku. Julia Garner má svěšená ramena i často stažený žaludek, kousá se do rtu, tu a tam něco šeptne a stojí za spoustou neviditelné práce. Čerstvě pracuje jako asistentka, kolegové ji přehlížejí či využívají, hlavně je pak svědkyní permanentně probíhajícího (ne)viditelného sexuálního zločinu. Jedná se totiž o velkou produkční společnost a není těžké pochopit, na koho se tu celou dobu ukazuje. I za jejím neustálým napětím stojí právě obávaný šéf, ač pro diváka vlastně celou dobu nepřítomný. A právě zlo – on samotný i to, co dělá – je skryto za zavřenými dveřmi. V místnosti, kde je ten velký chlapský svět i pořádný gauč, na který se nesedá. Řešení je v nedohlednu (rodiče na dálku a přes telefon nic „nepoznají“ a rozhodně ani nevyřeší, personalista potřebu změny systému necítí, respektive jen tiše přihlíží), celé je to nicméně úsporné, přehledné, pomalé a svým způsobem nervózní. Australská režisérka a scenáristka Kitty Green má za sebou už několik angažovaných dokumentů, tady se strefuje do korporátního kolosu, kdy každý řeší jen to své, za roh se nechce dívat a na ta mizerně placená místa přeci čekají desítky dalších zájemců. Víc pro kritiky než diváky. Přesto silné tři hvězdy. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5  Spočiatku som sa pýtal sám seba: Je naozaj nevyhnutné zobrazovať všetky tie rutinné činnosti asistentky až do takých podrobností? K dokonalosti mi tam chýbalo snáď už len podrobné zobrazenie použitia toalety. Ale práve tento spôsob sa mi postupne dostával pod kožu a ja som celé to dianie začal veľmi intenzívne vnímat ako niečo veľmi skutočné. Začal som pociťovať to znepokojivé napätie, ktorého hlavný pôvodca je pred divákom rafinovane ukrytý. A toto napätie pretrváva počas celého filmu, hoci sa rozhodne nejedná o žiadny hitchcockovský thriller a na pohľad sa nič takého závažného nedeje. Ako to len tí tvorcovia dokázali? ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Asistentka“ je jedným z tých malých „veľkých“ filmov. Takmer zo všetkého, čo má k dispozícii (napr. prostredie), sa uskromní z minimom. Ale ten minimum využíva veľmi dobre a efektívne. Atmosféra a hudba sú v rezonancii – spoločne vytvárajú dostatočnú „depku“ pre príbeh a pocit frustrovanosti. To, že mnohý z nás sa totožní s príbehom a pocitmi Jane, nie je náhoda. J. Garner v roli asistentky je celkom presvedčivá. Záver, ktorý „príde len tak“, naznačuje to, že niektoré veci sa nemenia (prípadne len ťažko a veľmi pomaly). Škoda absencie skutočne údernej scény (stačila by jedna) – inak by boli jasné štyri hviezdy. Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Téma je silná a spoločensky závažná. Takže tých 5-10 minút, keď sa jej to venuje je dosť dobrých. A zvyšok? Zvyšok NIČ. Hra na každodennú atmosféru je šialená nuda. Takže tu máme ďalší film zo života, kde sa nič nedeje, nič sa nevyrieši a prospešný je akurát k rýchlejšiemu zaspaniu. Weinsteinovské bububu (fakt nie všetci producenti sú úchylné prasce) si zaslúži omnoho lepšie spracovanie aby mohlo spoločensky rezonovať. Zbytočný film s celkom dobrou herečkou. 4/10 ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Jeden den v kanclu s uťáplou myškou, aneb cesta do hlubin kancelářské duše. Ta cesta je hodně kritická a hlavně jiná než jsem čekal. Přesto tím, že divákovi nic nevysvětluje, k ničemu se nevrací, jen si jede ten svůj další běžnej den, udělala filmu skvělou službu. Řekl bych, že film upletl z hovna bič. Jo a trailer je docela zavádějící. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen za 18 dní. (SONY_)

Reklama

Reklama