Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson má napínáky s paranoidním podtónem rád a přestože nikdy nemá k ruce silný scénář, dokáže přinést za málo peněz hodně tajemné muziky. Roztříštění je v mnohém podobné Mechanikovi, kdy divák, který má trochu nakoukáno, po chvíli tuší, že to co sleduje nebude asi úplně pravda. Sam Worthington bohužel není úplná jistota a nedokáže táhnout tak přesvědčivě, jako takový Christian Bale, ale vzhledem ke scénáři se mu nedá mnoho vytknout. Rozuzlení jako takové, není tak WTF, jak by se mohlo zdát a celkově jede film na půl plynu, ale jako nenáročná atmosférická jednohubka docela funguje a neurazí. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Velice solidní paranoidní thriller, který diváky vrací někam do devadesátých let, kdy byl tento žánr v módě. Brad Anderson v něm znovu dokazuje, že co se budování atmosféry týče, patří k nejlepším, protože od počátku diváka pohltí hutná, nepříjemná a jako by konspirační atmosféra, v níž si nikdo nemůže být ničím jistý a je jasné, že nic nebude mít normální průběh. Pomáhá si v tom i kamerou, která používá speciální filtry, kdy je obraz zahalen do zvláštního "oparu" a společně s nejistotou ohledně psychického zdraví hlavního hrdiny je až hypnotický. Své samozřejmě dělá i zneklidňující hudba. Problém je pak v příběhu, který je rozehrán klasicky a diváka se snaží nechat v nejistotě co nejdéle, což se mu poměrně daří a s indiciemi pracuje hodně opatrně, leč ke konci úplně neuspokojí, protože dost nepochopitelně spoléhá na dvojitý twist, který moc nefunguje, působí zbytečně samoúčelně a zpětně se v něm objeví hned několik nelogičností. Výsledku moc nepomáhá ani Sam Worthington, který rozhodně není špatný, jen je místy hodně toporný a vzhledem k tomu, že určité pasáže by měl odehrát jen svým výrazem, není to pak úplně důvěryhodné. Chybí tu taky nějaká jiná výraznější postava, přitom potenciálu je v tomto smyslu plno. Kdyby se tvůrci rozhodli film ukončit prvním koncem, dojem by byl o něco lepší, jelikož ale zvolili jiné řešení, je Fractured "jen" solidní podívaná na jeden večer, k níž nemá smysl se moc vracet. 70 % ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Pokud chci vidět nějaký opravdu napínavý film, sáhnu po něčem od Brada Andersona. Pokud chci vidět film, u kterého mě naštve neskutečně jednoduchý konec, sáhnu po něčem od Brada Andersona. Prostě je to tak dané, a je mi to líto, protože Anderson fakt umí vybudovat napětí a atmosféru silnou jak prase, ale neumí svoje filmy zakončit. A opět - bylo to napínavé, nenudilo mě to ani na minutu a napadlo mě mnoho možností, jak to celé skončí, ale nakonec z toho vypadlo tak strašně jednoduché vysvětlení, že mě to leda tak naštvalo. Osobně mi celou dobu ten film připadal tak na 4*, ale možná, kdyby to skončilo tou předposlední scénou, tak bych možná těch slabších 5* i dal. I když tím si nejsem tak jistý, připadalo by mi to lehce nedotažené. Takhle bohužel musím jít dolů a vzhledem k tomu, že to sice bylo napínavé, ale Mechanik mě napínal o něco víc, tak to ani na těch slabých 4* nevidím. Na velmi slušné 3* jo, ale na víc ne. Bohužel. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fractured" bude asi pre mňa jedno z väčších prekvapení roku. Nemôžem povedať, že ide o super silný film, no rozhodne ma držal v napätí od začiatku do konca a jeho pointu reálne človek len tak ľahko neodhadne. Podobne ako roky dozadu film "Flightplan" má dobrú atmosféru, vie pracovať s napätím a náš hlavný hrdina je veľmi dobrý. Dokonca musím povedať, že záverečné rozuzlenie bolo dosť silné a efektné. Sam Worthington je skvelý. Lily Rabe je podľa mňa tiež dobrá. Celkovo musím povedať, že všetky postavy mi celkom dobre sadli a priniesli poriadnu dávku napätia. V jednu chvíľu máme odpovede, v druhú chvíľu sa dostaneme k niečomu úplne inému. A pravda bola taká, že je ťažké vedieť, na ktorú stranu sa prikloniť. Ale koniec to nakoniec dostane do trošku novej roviny. A popravde (hoci s tým nemám skúsenosti) si viem predstaviť, že ľudská myseľ vie vytesniť traumu svojim vlastným spôsobom. Mozog sa bráni. A rozumiem tomu. Ako celok je to podľa mňa dobrý thriller so skvelými nápadmi a podľa mňa aj dobre využitými. A podľa mňa rozhodne stojí za to, aby ste si ho čekli. Hodnotenie: B+ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušně vystavěný thriller, ve kterém si až do posledního momentu nejste stoprocentně jistí, co je pravda. Pokud na něčem pokulhává, tak pouze na vykreslení pochybností hlavního hrdiny, když se svého přesvědčení chvílemi málem vzdává. Brad Anderson není až takový mistr, jakým byl kdysi dávno Shyamalan. Ale pořád se s náročným námětem, který stojí na detailech a mimořádné přesnosti vyznění jednotlivých scén, vypořádal důstojně. Worthington dobrý, dostačující. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama