Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Od skoro začiatku som rozmýšľal, či hlavný hrdina je len duševne chorý alebo zato naozaj môže nemocnica a príbeh to krásne zahmlieval až do konca. Vobec tu nehrozí nuda, je to svižne, miestami akčne i vo viacerých scénkach vypäté. Sam hra ako o život a všetko strhol na svoju osobu. Nepáčilo sa mi, jedine, keď prišla Psychologicka a hned všetko vedela, ako? Lem klam alebo reziser chcel aby divák viac rozmýšľal? Tak či onak, s policajtov spravila babrákov a ona vedela i to, čo nemohla. Takže príbeh troska niekedy zakolísal, ale i tak to bol solídny thriller s prijemne mrazivým rozuzlením. Za mna prekvapujúco silné 4*. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Povedená paranoia. Napínavá až do samého závěru, herecky primárně ve vedlejších rolích dobře odvedená práce, velice uvěřitelná atmosféra a sice tak nějak od poloviny se dá tušit možná alternativa šokující pointy, stejně se tam divák dostane chytře vystavěným příběhem s napínavými momenty, bez zbytečných oslích můstků a berliček. Worthington žřejmě na hranici svých hereckých možností předvádí z 90 procent úctyhodný výkon. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděná, překonstruovaná jakože hra na to jestli protagonistovi jebe, nebo všichni okolo jebou s ním.. Worthington i Rabe jsou herecky naprosto zoufalí, scénář nenabízí žádnou přidanou hodnotu... Takže to divák vydrží až do konce zase jen ze zvědavosti jak že se to ve finále rozlouskne... No, a ono se to rozlouskne pěkně debilně, takže za mě dost provar.. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Atmosféra budovaná za pomocí temného obrazu, klaustrofobní kamery využívající close-upy a nervozního brnkání na klavír je lahůdková. Jenže právě ona psycho atmosféra od začátku dává dost průhledně najevo, jak se věci doopravdy mají a spíše jsem čekal, že očekávané klišé vyústění tvůrci otočí v nějaký super mindfuck. No a vono ne. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když má divák od začátku trochu tušení, k jakému vyústění celý příběh směřuje - jelikož už má něco málo nakoukáno - tak i přesto se tvůrcům podařilo až do samotného závěru zamlžit hranici mezi skutečnou a alternativní realitou. Jde o spiknutí okolo nelegálního prodeje orgánů nebo u úplné vyšinutí mysli (ne)vyléčeného alkoholika? Divák si není až do závěrečných titulků úplně jistý tím, co se vlastně událo u benzínové pumpy a v nemocnici. Scénář umně manipuluje s divákovou myslí - střídavě mu servíruje důkazy o té či oné realitě. Ke všudypřítomné a nadmíru znepokojivé atmosféře přispěl přesvědčivý herecký výkon Sama Worthingtona a nepříjemně znějící hudba, která skvěla dotvářela prostředí nemocnice. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)
  • Při rvačce ve výtahu se mění umístění věcí na podlaze. (Duoscop)
  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)

Reklama

Reklama