Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (76)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní žánrovka, u které je zatraceně cítit, že francouzský tvůrce se u duchařských hororů zvolna jen inspiroval, ale v podstatě si toho hodně natočil po svém. To je ale samozřejmě dobře, protože přináší do žánru konečně i nějaký ten humor. Navíc má i snahu o crossover a někdy v půlce seriálu jsem měl až pocit, jak kdyby ze seriálu nejraději udělal hororové Stranger Things. I když těžko soudit, jestli Stranger Things nejsou hororoví už sami o sobě. Nicméně Marianne je další seriálovou, hororovou a navíc Netflixovskou bombou, která se této internetové televizi povedla. Má nápad, má atmosféru, neotřelé herce, originální bretaňský venkov podobný skandinávské ponurosti a hlavně nápady, které si coby fanoušek duchařiny chcete prostě užít. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„Marianne vypadá jako ty nebo já. Je to čarodějka. Nemá tělo, proto cestuje. Vstoupí ti do duše, uchvátí tvoje tělo. Ovládne tě. Posedne tě. Jediné, o čem Marianne nemůže lhát, je její jméno. Může se vyhýbat otázce, měnit téma... Ale nemůže o jméně lhát. Je to žena démona....“ /// Začátek navnadí. Čarodějka bez těla, co si vezme to vaše… Postupně se mi ale zdá hlavní hrdinka čím dál víc nesympatická a ještě k tomu blbá. Vůbec – ten casting není nic moc. Dějou se tady děsivý věci, ale když si o někom myslím, že je píča… A čekám, jestli to nabere nějaký tempo. Celkem později ano, ale zjišťuju, že nemaj co vyprávět. A zjišťujou to i tvůrci (7. epizoda má jen 37 minut). Dokoukám to, protože …prostě finále zajímavý celkem je, ale že bych nadšeně očekával pokračování… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Matka je strašidelná. 2.) Trochu píšu. A pronásleduje mě to. 3.) Thx za titule „lokeš“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

První díl mě dost navnadil a já po dlouhé době zase zkusil dát nějaký seriál. Bohužel ani hlavička 'Netflix' nezabránila tradiční seriálové chorobě, která u něj postupně propukla. Ano, i Marianne trpí obvyklou seriálovou rozvláčností. Scénář (hlavně v druhé půli) je naprosto zbytečně naředěný a vyvatovaný tak, aby se z něho dalo uvařit aspoň těch osm ubohých dílů. A přitom podstaný děj by se v pohodě vešel do jednoho delšího celovečeráku. Ovšem první tři díly jsou příjemně temné a vzbuzují očekávání něčeho výjimečného, maman Daugeron má fantastickou tlamajznu i grimasy a maman Larsimon zase pěkná prsiska. A mínusy? Kromě postupné rozbředlosti mě ještě samozřejmě znechucoval povinně nám vnucovaný multikulturalismus (ano, i v bretaňské díře musí být černoch a rybaří tam Arabáči) a ani nesympatická a šeredná mužatka pro hlavní ženskou roli nebyla šťastnou volbou. Jediný důvod ke sledování zjevně plánované druhé řady je pro mě zvědavost, jestli Emmino bejby bude míšenec prvního stupně nebo ne, protože jeho otcovství je poněkud nejisté. Ale je to hodně slabý důvod a myslím, že případné další řady se odehrají bez mojí divácké účasti. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Tak francúzska netflix tvorba prekvapila a ponúkla ozaj dobrú osem dielnú sériu. Seriál bol dostatočne temný a hororový. A trochu aj pripomínal hru Alan Wake. Ale tá 5 epizoda bola dosť odveci, opäť sranda z katolíkov, farár si zapáli v spovednici alebo odseknuta hlava Krista bola úplne cez čiaru. Posledná epizóda ma presne názov dňa ktorý som to dopozeral, žeby náhoda ? Sklamalo finále ale o trochu lepšie ako The Haunting of Hill House. 3,5* ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkně nablýskaný seriál o mladé spisovatelce. Trochu to připomíná 80 sátková klišé jako třeba hrátky se satanismem, motiv stěhování příšery do různých těl, hrdiny vyrovnávající se s traumaty minulosti. Moc se mi nedařilo sžít s hrdiny. Nablýskaných scén je zde spousta . Jsou samy o sobě často působivé, ale neskládají dohromady žádný souvislý celek. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody hraje píseň „Hey“ od Pixies. (Duoscop)

Reklama

Reklama