Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (76)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Seriál „Marianne“ je ukončený a je to dobře. Ono se i tak místy celkem zdá, že těch osm dílů je docela moc. Je to místy hodně natahované, a to do té míry, že vás to ani nebude bavit sledovat, že vám vlastně bude jedno, jak to dopadne. Pak je tu ale zajímavé odhalení nebo i překvapivý zvrat a vy si znovu řeknete, že to až tak špatné není. A ne, až tak špatné to není. Ale ani skvělé ne. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som bol zo seriálu nadšený. Mal sľubný námet, vynikajúcu atmosféru a netradičné prostredie. Marianne v neskorších epizódach ale skĺzla k nevýraznému príbehu o lovení čarodejnice a miestami si sama zo seba nevhodným, priam až komediálnym spôsobom uťahovala ("vtipné" vskuvky s detektívom), čo niekomu mohlo sadnúť, no mňa to popravde iba otrávilo. SPOILER: Strach z hlavnej záporáčky sa mimochodom po smrti Madame Daugeron bohužiaľ úplne vytratil. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Marianne chvílemi umí být docela nepříjemná, ale ve výsledku, i když řemeslně se jedná o fajn pokoukání, nedokázal seriál úplně držet můj zájem. Poslední díly jsem dokoukával už v podstatě jen proto, že jich do konce příliš nezbývalo. A ne proto, že by mě zajímalo, jak to celé dopadne. Protože ono to nijak zvlášť dějově zajímavé není. Pokračuje se navíc ve francouzské neschopnosti představit jednu alespoň trochu sympatickou postavu. Všichni do jednoho jsou tam nesnesitelní, nesympatičtí, prostě Francouzi. A strašně mě štvalo to "listování" reprezentující časové posuny vpřed a vzad. A občasné komické vsuvky taky nepomohly. Hororově nejsilnější je Marianne ve scénách s posedlou stařenou, ta má ale bohužel o dost míň prostoru, než by bylo záhodno. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dal jsem zatím jen první díl a jestli zvládnu další, je ve hvězdách. Janžurka je sice fajn, ale co naplat, je to prostě Janžurka. Na stará kolena už holt tolik nevyděsí, i když dělá, co může. (A teď vážně: Co chcete napsat k něčemu, co odhaluje demenci, nedostatek ambicí a totální prázdnotu současného filmového / seriálového horroru tak moc, jako Marianne?) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mám zmiešané pocity. A to zo všetkého. Nielen z príbehu ale aj z hlavnej protagonistky Victoire Du Bois. Raz sa mi páčila, raz som ju neznášal, raz bola zlatá, raz som ju mal chuť zabiť. Marianne v tele stareny bola vtipná, zaujímavá, odpudivá a strašidelná zároveň. Akonáhle opustila jej telo, už to nebolo tak dobré. Časti z obdobia detstva hlavných protagonistov v skutku nudili a boli skoro zbytočné. Niektoré strašidelné scény môžem pochváliť, ale i tak ma to hororovo neuspokojilo. Ale to už dlho nič. Neviem či moje neuspokojenie sa dá vysvetliť tým, že bolo cítiť, že je to francúzsky mini seriál, alebo preto, že to bol viac menej teen seriál. Každopádne na zabitie času to nieje tak zlé. Len nečkajte veľkolepé finále alebo nejaké šokujúce zistenie o čarodejnici Marianne. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • V čase 19:30, kdy se děti věší na provazech, zazní ústřední melodie z počítačové hry „Little Nightmares“. (Extrakritik)
  • Písnička, která hraje v epizodě, je „End Title: Film Noir“ od The Texas Chainsaw Dust Lovers. (Duoscop)
  • Seriál se natáčel především v Paříži a Bretani, regionu v severozápadní Francii. Zatímco v Marianne se jmenuje fiktivní vesnice Elden, přístav, ve kterém se seriál opravdu natáčel, najdeme v Doëlanu, což je malé přístavní městečko v Clohars-Carnoët. (Trajektt)

Reklama

Reklama