Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Slavnou autorku hororů přiláká k návratu její rodné město, kde zjistí, že zlý duch, který ji trápí ve snech, teď dělá pořádnou spoušť ve skutečném světě. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (76)

bari68 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda tohto seriálu sa vyvýjala a rozbiehala tak, že som bol nadmieru spokojný a čakal ďalší ,,Haunting of Hill House,,. Bohužiaľ mi tento optimizmus dlho nevydržal a s pribúdajúcim časom sa z toho stala zbytočne naťahovaná a nechcene úsmevná rozprávka pre dospelých, ktorá bola navyše plná nesympatických hlavných postáv. Je veľmi zlé, keď diel trvajúci niečo málo cez pol hoďky dokáže aj nudiť. Samozrejme záver scenáristicky otvorený pre druhú sériu ( ktorú už asi sledovať nebudem ). ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Marianne chvílemi umí být docela nepříjemná, ale ve výsledku, i když řemeslně se jedná o fajn pokoukání, nedokázal seriál úplně držet můj zájem. Poslední díly jsem dokoukával už v podstatě jen proto, že jich do konce příliš nezbývalo. A ne proto, že by mě zajímalo, jak to celé dopadne. Protože ono to nijak zvlášť dějově zajímavé není. Pokračuje se navíc ve francouzské neschopnosti představit jednu alespoň trochu sympatickou postavu. Všichni do jednoho jsou tam nesnesitelní, nesympatičtí, prostě Francouzi. A strašně mě štvalo to "listování" reprezentující časové posuny vpřed a vzad. A občasné komické vsuvky taky nepomohly. Hororově nejsilnější je Marianne ve scénách s posedlou stařenou, ta má ale bohužel o dost míň prostoru, než by bylo záhodno. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy jsem se netajil tím, že nemám k francouzské filmové a seriálové tvorbě blízký vztah, občas se ale i francouzští filmaři blýsknou natolik, že je musím pochválit. A právě seriál Marianne se jim velice podařil, téměř po celou dobu jsem si užíval bezútěšnou, tísnivou atmosféru, slušné napětí i fungující příběh. Opravdu jsem nečekal, že by mě mohl hororový seriál (nota bene francouzský) takhle bavit, počítal jsem spíš s nějakou téměř slabomyslnou záležitostí, kterých je teď všude tolik. Spokojenost. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na hodnotenie som čakal určite niečo lepšie. Odhliadnuc od toho, že mi bola hlavná hrdinka nesympatická, čo by ani nebol taký problém, tak obsahovo ma to vôbec nechytilo. Také bubákovanie o čarodejnici bez čarovania. Príbeh mal síce hlavu aj pätu, no bolo to predvídateľné a nezaujímavé. A záver mi už prišiel úsmevný - hrozný problém, fakt.... len aby sa pre pánajána vymyslelo niečo na pokračovanie. Strašenie nebolo zlé, miestami aj atmosféra bola fajn, hlavne keď ľudkovia boli na tom ostrove s majákom, no to je asi tak jediné pozitívne. Veľmi slabý priemer, ani poriadne neviem prečo som taký štedrý. 50/100 ()

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Po neklidném začátku neklidný konec. Od moderního hororu s vymítáním či posednutím už stabilně moc neočekávám a v prvních 52 minutách jsem se neklidně vrtěl na fleku s očima upřenýma k obrazovce. První díl byl totiž, řekl bych, dost solidně natočená znepokojivost a od toho se až do konce neupustilo. Až na pár výjimek bylo docíleno výsledného efektu skvělou filmařskou prací a nikoliv lacinými triky, na které jsem velice alergický. Frantíci Samuel Bodin a Philip Lozano se na netflixu teda ukázali v dobrém světle. A jejich tvorbu budu sledovat i nadále. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Na konci epizody hraje píseň „Hey“ od Pixies. (Duoscop)
  • Seriál se natáčel především v Paříži a Bretani, regionu v severozápadní Francii. Zatímco v Marianne se jmenuje fiktivní vesnice Elden, přístav, ve kterém se seriál opravdu natáčel, najdeme v Doëlanu, což je malé přístavní městečko v Clohars-Carnoët. (Trajektt)

Reklama

Reklama