Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy o sériových vrazích, které jsou jedinečné. Tak jako Henry: Portrait of a Serial Killer. Potom jsou filmy o sériových vrazích, které neohromí téměř ničím. Přes (a nebo pro) neustálé vraždění jsou ve výsledku monotónně ubíjející. Těch prvních je strašně málo - ostatně, proto jsou jedinečné. Těch druhých je bohužel mnohem víc, a tento film je zrovna jedním z nich. Pokud znáte story Teda Bundyho, klidně se na tohle zpracování vykašlete. Je totiž docela možné, že i vy byste je natočili invenčněji. I když... zase byste tam asi neměli Toma Saviniho v pidiroličce trochu znuděného policajta. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1,2miliónaTržby USA $6,073Tržby Celosvetovo $72,000║ Výzorom ako TV produkcia. /35%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

LOL to bylo mega. Možná jsem divnej, ale ve chvílích kdy tam hrála skvělá hudba ze 70. let a Ted Bundy souložil s mrtvolama a řval "MRDEJ, ŠUKEJ TY KURVO, TY KURVO MRDEJ" tak jsem měl takovou pohodovou náladu, a když udělal na ňákou ženskou "hele koukni tam" a z druhý strany jí dal hasákem po držce, tak jsem se i gebil. Jinak Michael Reilly Burke předvádí úžasný herecký koncert, nebudu kecat a dělat že ho znám, protože do tohohle filmu jsem o něm nikdy neslyšel a přitom je to prvotřídní herec. Nechápu, že se neprosadil. Všechny ty jeho úchylný držky jsou hyper a hlavně díky němu tento film hodnotím tak jak ho hodnotím. No prostě MRDEJ TY KURVO... :-))))))))))) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že hodnotím česky dabovanou verzi a ta je místy opravdu příšerná. Sice nevím jistě, zda je to čistě vina dabingu, ale některé hlášky jsou neuvěřitelně stupidní a dodávají jinak vážným scénám nefalšovaně parodický opar. Při scénách, kde Ted vodí naivní slečinky do svého Brouka a taky občas při jeho legračních knockoutech se člověk nemůže nesmát a to asi není ten úplně žádoucí efekt u tohodle typu filmu. Myslím, že tohle šlo zkrátka zpracovat, když už ne vážněji, tak jednoduše lépe. Jediné, co musím vystihnout je závěrečná scéna popravy, při které skutečně tuhne krev v žilách... 4/10 ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě by nebyl ničím zajímavý, kdyby byl podle fantazie scenáristy. Tím, že je podle skutečné události, či některé události ze skutečného světa popisuje, se dostává do úplně jiného ranku pocitů a hodnocení. Kdo se případem Teda Bundyho alespoň okrajově zabýval, nasolí tomu pět bez mrknutí oka a zcela blaženě a radostně si to pustí znovu. Kdo si myslí, že Ted Bundy je postavou seriálu Ženatý se závazky, tak... mávnutí rukou stačí. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Theodore Robert Bundy. Údajně první člověk, který byl označen termínem "sériový vrah" a tím se tak definoval rozdíl mezi masovým a sériovým vrahem. Vysoce inteligentní chlapík, který dokonale využil své inteligence a pohledného vzhledu pro započetí svého vražedného tažení. Studoval na právníka a u soudu se dokonce sám obhajoval. Michael Reilly Burke ho pro mě naprosto věrohodně ztvárnil, včetně vzájemné podoby a ukázal nám, jaký Ted zřejmě asi byl. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět, ale příliš mdle zpracovaný, což už nedokáže plně vynahradit ani vynikající M. R. Burke. Lepší tři hvězdy, čtvrtá na dosah. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Tam vonku som možno nikto. Ale tu mám moc JA". Príbeh jedného z najväčších sériových vrahov žien, ktorý v 70' rokoch vyčíňal v Amerike. Spočiatku príležitostný lupič sa po krátkom čase mení na beštiálne zvrhlé monštrum. Ted Bundy bol elegán, ktorý na verejnosti pôsobil milým, inteligentným dojmom. Opak bol však pravdou. Nech je to už s touto kreatúrou akokoľvek, snímok je natočený biedne. Niekoľko scén bolo ozaj pritiahnutých za vlasy. Omnoho horšie ale vyznejú totálne bez emócii vyobrazené Bundyho skutky. Ako keby si dal režisér za úlohu zobraziť kvantitu a nie kvalitu. Neviem ako iný divák, ale toto je normálny, dokonca slabšie natočený TV snímok, ktorý potrebuje remake ako chleba s masťou - soľ. Až na pár zábleskov a autentické záberov, som tomuto film "neuveril" a zanechal vo mne pocity sklamania. Bohužiaľ, nestačí len pracovať s faktami. V závere, tesne po poprave "Katom", potešila irónia osudu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O Bundyho případu mám lecos nastudované, takže mě film nijak extra nepřekvapil, snad až na tu nečekaně detailně natočenou scénu popravy, ale to nevadí, protože je to solidně zrežírované a více než slušně zahrané od představitele hlavní role. Takže na podobný skromně pojatý kousek určitě nadprůměrná záležitost, která se navíc nebere po celý film úplně vážně a dokáže občas celé téma odlehčit i přesto, že sledujeme snímek o jednom z největších vrahounů v Americký historii. Já jsem celkem spokojen.65% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celkem solidně zpracovaný pohled na osud jednoho masového vraha. Možná dělané až příliš odlehčeně než by si zasloužilo. M.R. Burke v hlavní rolï je velice uvěřitelný. Mě osobně zážitek trochu kazili to že jsem vifěl pouze s cz dabingem. Věřím že v originále mohlo být mnohem působivější. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

možno trošku neuvážene a nekriticky dávam 4 *, ale toto bol prekvapivo svižne, vtipne, zručne a originálne zrežírovaný film - v rade skutočných príbehov, navyše o masových vrahoch - ktorých je skutočne veľa, padne tento film, navyše o najznámejšom masovom maniakovi, naozaj ako príjemne vytŕčajúci z radu; mrazivý, miestami hororový, no s istým nadhľadom a odstupom natočený, takže miestami dokonca pôsobiaci ako čierna komédia - veľmi mrazivá, o to viac, ak si uvedomíte, že sú to skutočné udalosti, ale práve preto pozoruhodná (veď aj Fargo je čierna komédia o skutočných udalostiach a tam to je ešte brutálnejšie miestami). Veľmi milé prekvapenie. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ted je slušňák a elegán ale čosi z jeho vnútra sa pýta na svetlo a ja začínam mať zlý pocit, že niekomu pôjde o život... Filmy takéhoto štýlu proste môžem a niekedy sa pri nich desím viac ako pri béčkových hororoch. Realita je proste drsná, ale aj Ted zmäkne keď má vatu v zadku :) ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Po všech těch intersoňáckých sériových vrazích docela příjemné překvapení... Největší uspokojení jsem cítil, když se té jedné holce podařilo ubránit, dala mu pěkně po tlamě a podařilo se jí utéct. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Totálně zjednodušený pohled na řádění Teda Bundyho. A tak lhostejný, až je hloupý. Jedno se tomu ale upřít nedá - téměř v každém záběru se něco děje. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Z početného zástupu filmů zabývajících se sériovými vrahy patří tenhle určitě k těm lepším. Zpočátku se zdál snímek poněkud rozvláčný až nudný (asi hlavně díky linii s Tedovou přítelkyní a její dcerkou), ale postupně se tempo vyprávění (stejně jako frekvence Bundyho řádění) zvyšuje, ve scénách vraždění se víc tlačí na pilu a chvílemi (jako třeba ve scéně, kdy Ted poučí přítelkyni, co si představuje pod pojmem "úplné sexuální odevzdání se") je celý film kupodivu i dost černohumorně zábavný podobným způsobem, jako před lety třeba "Henry: Portrét masového vraha". Rozhodoval jsem se mezi 3 a 4 *, zajímavý a nekompromisní popis posledních chvil sériového zabijáka nakonec převážil ve prospěch vyššího hodnocení. Mimochodem, Ted Bundy byl odsouzen k smrti v červenci 1979, ale trest byl vykonán až v lednu 1989. Téměř 10 let se Bundymu dařilo různými odvoláními odkládat popravu. Jeho právnickým kvalitám se dostalo uznání dokonce z řad soudců a po dobu svého věznění spolupracoval s FBI na vypracování psychologických profilů několika dalších sériových vrahů. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Burke je víc Ted Bundy, než sám Ted Bundy. Brutální, zvrhlé a až černohumorně precizní. Naprosto neprávem opomenutý klenot. ()

Reklama

Reklama