Reklama

Reklama

Blood Quantum

  • Kanada Rouge Quantum
Trailer 1

Obsahy(1)

Dej rozpráva o zombie apokalypse v izolovanej indiánskej rezervácii Mi'gmag. Nakazia sa takmer všetci okrem potomkov indiánov. Tí sú totiž imúnni. Rozhodne však nie sú nesmrteľní, a tak sa pred hordami zombíkov budú musieť brániť. Snímka má okrem množstva zábavy obsahovať sociálno-politickú kritiku historických udalostí, ktoré sa udiali na území Kanady. (dixx)

(více)

Recenze (29)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Koncept se mi líbí, napasovat tímhle způsobem zombie apokalypsu na místní kanadské politicko historicko sociální reálie je fakt dobrej nápad, a mohl by být východiskem pro zapamatování hodný a důležitý film. Realizace se ale teda moc nepovedla, Blood Quantum je pro mě ve výsledku film strašlivě matný, zaměnitelný a především strašlivě nudný. Měl jsem zásadní problém u něj vůbec udržet pozornost. Postavy extrémně nesympatické, vůbec mě nezajímaly, většina z nich mě naopak aktivně srala. Gore vcelku slušné, ale nijak nevybočující z dlouhé řady jiných zombie filmů. Pro mě v prvé řadě promraný potenciál. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek filmu vypadal dobře, skákající mrtvé ryby...Pak 40 minut totální nudy a amatérismus na každém kroku. Víc jsem nevydržel! 💩💩💩💩💩 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neurážející Zombie béčko z Kanady. Příběhově to samozřejmě nepřináší nic nového, ale celkem fajn se na film kouká. Vizuálně je film sice průměrný a herci jsou spíše do počtu, ale film má své kvality jinde a to spočívá v parádním Gore. Tady se maskéři vyřádili a servírují fakt slušné brutální scény ( Scéna, kdy zombie visí vzhůru nohama jen za střeva či motorovka skrz hlavu bylo parádní a hlavně to vypadá opravdu dobře). Potěší i účast indiánů, samurajský meč a jistý grind house feeling. Fanoušci Zombie a gore si na chuť příjdou. Příběh**, Akce***, Humor**, Násilí****, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí**. 6/10. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Solídne "mord" scény zabíjali dlhočizné pasáže bez štipky energie, pritom nebyť práve týchto čiernych dier, "Blood Quantum" by zrejme dosahoval iných mét, než mu bude dopriate. Netrpezlivý divák to na 50 % pošle do "kytek", keďže od filmu ako je tento, sa očakávajú prevažne potoky krve, lietajúce hlavy, či vnútornosti na podlahe. Sám za seba spokojný, ostatní mi úprimne povedané, môžu vyliezť na hrb. A možno zajtra jednu prihodím .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Uáárgh!" „Rrrrrrrrrr!"„Nový řetěz..." Motorovka nikdy nezklame, zde se s ní ale zbytečně šetřilo, i když průřez hlavou je luxusní. Ne zcela špatný zombie snímek, který do podprůměru strhává nevyváženost a množství utahaných scén. Jakoby se tvůrci nemohli rozhodnout, zda chtějí natočit vztahové drama, nebo akční řežbu. Výsledkem je kompromis, který obtížně uspokojí příznivce té či oné podoby. Minusem jsou také postavy, jelikož sympatizovat s nimi je dosti těžké, což vždy znamená, že jejich osud je mi tak říkajíc ukradený. Zákusy fajnové, tahání střev rozkošné, oživlé vykuchané ryby vtipné. Nejvíce se mi líbilo obětování na hřbitově, kdy se zombie hnaly tryskovou rychlostí, by urvaly alespoň kus jater. Divné filmy mám rád, kanadské dvojnásob, ale pokud se místo půlky filmu dívám z okna, je něco špatně. Škoda, tenhle žánr ještě pořád miluji....ufff. 2,5* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi teda nesedlo. Ve filmu nebyla ani jedna postava sympatická natolik abych jí mohl fandit. Příběh mě nezaujal vůbec takže jsem čekal jen na akční pasáže. Na můj vkus je to fakt nuda. Myslím si že jsou daleko povedenější a záživnější zombie snímky. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kanadu ohrožuje zombie nákaza a jediní lidé, kteří se vůči viru zdají být imunní, jsou původní obyvatelé. A těm nezbývá nic jiného než bojovat o přežití. Zadumaný a přesto dost akční hororový snímek, který celkem bizarně operuje na celé škále nálad - od vtipných, téměř grindhousových scén, kde hláškující indiáni usekávají zombíkům hlavy mečem, po těžce depresivní návaly zoufalství a kruté nespravedlnosti k sympatickým postavám. Hodně divákům jistě tahle emocionální horská dráha nesedne, ale je rozhodně nutno ocenit zas tak trochu jiný náhled na příběhy o oživlých mrtvolách, zvlášť v tomto chladném, stylovém a výbornou kamerou nasnímaném filmu. [Sitges 2019] ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborný vizuál, super kamera, slušné gore scény... Vadilo mi však, že dramatická linka bola úplne nezáživná a o ničom. Navyše jeden z hlavných hrdinov (Lysol) bol nielen že ukrutný čurák, ale i svojim zjavom nesympatický chuj a vždy, ked sa objavil na scéne (čo bolo takmer furt), mal som chuť vraždiť. Tiež prítomé tehotné baby (v hociakom filme) sú predzvesť otravného filmového zážitku. Napriek tomuto si to tie tri hviezdičky úplne vpohode zaslúži. P.S. Ak by takto vypadali epizody TWD, ten seriál by bol úplne iný level! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom vám hlavné postavy budú menej sympatické ako zombíci. Indiánska sága o tom, ako prežiť v rezervácii s galónom ohnivej vody. A práve domorodci sú zrejme aj cieľovým publikom. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zombie indiáni to za byl příběh a nápad úplně pro mě, hrozná nuda, další nezáživných několik minut. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pohodové zombie béčko tentokráte z indiánské rezervace kdesi v Kanadě. Trošku horší vizuál vyrovnává skvělé gore, které by člověk v podobném filmu zase tak moc nečekal, herecky je to jakž takž, ačkoliv lidský záporák působí trochu groteskně a nakonec to má i slušné tempo a hluchých momentů je minimálně. Moc jsem nečekal, takže jsem spokojen. 65% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Rok 2019 určite nepatril zombie filmom, niekolko plamienkov tu bolo, ale žiadny nebol mega dobrý a tento je len slabý priemer. Postavy sa chovali ako cistý blbci a sympatie tiež nemala u mna žiadna postava, tolko nesympatických postav na jednom mieste tu už dlho nebolo. Vobec nik sa neunúval objasniť pôvodcu vírusu, ani prečo niekto je voči nemu imúnny a ani, či svet bol alebo nebol napadnutý. Vela otázok, žiadna odpoveď. Film sa sústredil len na vybíjanú a na to aby tu bolo čo najviac gore, ktoré bolo slušne , ale ani taký zombie film sa nedá celý stavať len na krvavej stránke, Avšak na tú jedinu sa dalo v tomto filme pozerať, tak aspoň za ňu, slabá 3*. Nieje to nič prevratne, ale ani celkový brak. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Film so Zeťákmi, ktorí sú fašisti lebo prenasledujú iba domorodcov 😂. Ironický komentár, aby nikoho politicky korektneho neurazil aj s vysvetlením. Filmy so Zeťákmi mám celkom rád ale tomuto chýbalo napätie, humor a kulisy a domorodá (prijemná) hudba to z biedy nevytiahla. Dalo by sa povedať že zbytočný film ktorý zrejme potešil iba najskalnejších fanúšikov zombikov. Tí boli naozaj viac sympatický ako preživší a ich dialógy. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

gorefest hororovej - stale len priemernej zabavy ? Niekotore horory su blbe, niektore  su spatne filmy ale zabavne. tento film nie je spatny - mrtve ryby - je to rezisersky rutinne natocene, no  da sa pri tom bavit   : 65 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, film napodobňuje neschopnosť mnohých svojich žánrových bratov premeniť sľubný začiatok na solídne druhé dejstvo. . . . aj keď gore-fest v závere je fajn, film to nezachráni. 3/10 ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Koncept a myšlenka filmu je poměrně svá a zamlouvá se mi, ale vzhledem k neznalosti souvislostí si člověk některé věci ve filmu neužije a nechápe proč, takže po první třetině a přesunu v čase film ztratí na spádu. A dobré gore jej nezachrání. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Popravdě, jediné, co tento snímek nabízí, co mě skutečně oslovilo, bylo těch pár gore efektů, které mají jednak v rámci možností poměrně docela vysokou úroveň zpracování a jednak jsou vážně docela efektní, nekompromisní a nejednou i fakt explicitní, což já ve filmech rád. S ničím dalším jsem se ovšem v této podívané již nedokázal příliš ztotožnit, a především z toho důvodu není mé hodnocení kdovíjak vysoké. Zápletku tu snad za zápletku nelze ani považovat, jelikož děj tu má prakticky nulový vývoj a celé je to skutečně spíš jen podmíněno, jak je ovšem i tvůrci avizováno, sociálně-politické agitce, která se alespoň u mě ovšem vůbec nesetkala s úspěchem, s či nějakou přesvědčivostí, navíc je prakticky zcela bez spádu, tlačení na emoce mezi jednotlivými postavami pak též vůbec nefunguje, nečekaný zvrat je sice nečekaný, ovšem nikterak nápaditý, či působivý, a ne úplně happyendový závěr jinak částečně potěší, ale že by něco zachránil, tak to ani náhodou. Jednotlivé postavy pak nikterak nezaujmou, nejsou výrazné, ani zajímavé, a to i kvůli jejich hereckým představitelům, z nichž zhruba asi tak polovina nejsou ani herci, takže to v tomto ohledu působí i krapet amatérskou produkcí. Prostředí pak sice určitě lze považovat určitě za minimálně neobvyklé, že by ho ovšem tvůrci nějak zásadním způsobem dokázali využít ve prospěch filmu, či příběhu, to se bohužel rozhodně tvrdit nedá, nicméně se ale díky němu alespoň podařilo navodit působivou atmosféru, která tu společně se zmiňovaným gore patří k tomu povedenějšímu. Mě zkrátka tato zombie podívaná příliš nenadchla, a oslovit tak může skutečně snad jen zaryté příznivce otevřeného násilí a krvavých efektů, i když ani v tomto ohledu vzhledem k jejich počtu to není žádný důvod k jásání. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Nejako mi uniká myšlienka tohoto filmu. Dobré masky, krvou nešetrili, malo to sem tam aj tú atmosféru a dokonca som rád, že to bolo zamerané primárne na Indiánov, ale všetko okolo tohoto mi prišlo akési nie nedotiahnuté, ale doslova vynechané, uponáhľané, bez nejakého jasného zmyslu. Ak to mal byť "len pohľad" do života Indiánov počas Zombie apokalypsy, tak ok, ale nejako takto ten film nebol prezentovaný. Škoda premárnenej príležitosti. Mohlo to stúpať ďaleko vyššie. Slabý priemer, ktorý drží nad vodou len exotika v podobe Indiánov a technické spracovanie. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Solidní gore a ne úplně hloupý opevnění a taktiky hlavních postav zde utápí naprosto nesmyslná a nevysvětlená dějová linka točící se kolem zázračný imunity všech přítomných indiánů vůči viru a naprosto nelogická msta jedný z postav za ukousnutý péro. Je to velká škoda protože vzhledově film připomíná Stake Land a stejnej road movie koncept by tomuhle slušel víc. I tak to mohlo bejt mnohem horší. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Kvalitna zombie jazda z Kanady ma potesila,sice to nejako neoslnuje super pribehom,ale v ramci tohto zanru vyborne gore efekty,dostatok krvi,fajn atmosfera,aj herci obstali,vizualna stranka tiez do pohody,skoda len,ze sa trosku tvorcovia filmu nepohrali s maskami zombikov,ale to nevadi,som spokojny...:-) ()

Reklama

Reklama