Reklama

Reklama

S Dennisem (Frederick Koehler) se život nemazlil. Od mala trpí mentální poruchou, takže nemá žádné přátele, a aby toho nebylo málo, každou noc ho pronásledují děsivé noční můry. Svého jediného kamaráda tak najde v obrovském zrcadle, které mu pořídil jeho starší bratr John (Sean Patrick Flanery). Jenže, co John netušil, je to, že stejné zrcadlo je součástí Dennisových snů a jeho stav pouze zhorší. Na tom, že si mentálně postižený chlapec povídá se svým odrazem v zrcadle, by nebylo nic divného, kdyby mu ovšem odraz nezačal odpovídat a nařizovat mu, aby zabil všechny, na kterých mu záleží. (Hernycztek)

(více)

Recenze (44)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Monolog odporného mongoloida a levné animované efekty ala Hermína Týrlová! Netuším, co bylo cílem k natočení tohoto filmu, ale pokud to bylo zhnusení retardů, tak se jim to povedlo. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Divný horor, ale v tom pozitívnom zmysle slova. Mentálne retardovaný hlavný hrdina rozprávajúci sa so svojím odrazom v zrkadle (ktorý ho núti robiť neplechu) nás zavedie do svojho podivného sveta plného všelijakých pekných monštier a výjavov. Najprv sú to len nočné mory, potom je toho omnoho viac. Snová fantasmagória s fajnovými maskami, sem tam nejakým gore, plus parádne vyvrcholenie. Snahu je cítiť, a aj keď je to jeden z tých lacnejších hororov, určite si zaslúži aspoň malú pozornosť. Menšia trpezlivosť je ale aj tu nutná - ten magor so svojimi monológmi je miestami poriadne otravný, stopáž to veľmi neuľahčuje a úplne zbytočne sa to naťahuje. Za mňa medzi 3 a 4, ale Berryman je presvedčivý, a už dlho nič zaujímavé nemal, tak doprajme. A aj režisérovi, ktorý nám už veľa talentu neukáže. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne bizarný film s jedným z najzvláštnejších (anti?)hrdinov, akého som kedy v nejakom filme videl. Výkon Fredericka Koehlera miestami ašpiruje až na nejakú cenu, ale nebudem spoilerovať. Ostatní sú skôr štatisti, snáď s výnimkou obskúrneho Michaela Berrymana. Niektoré scény sú krajne úchylné, znepokojivé, odporné a šokujúce (finálne divadelné predstavenie). Inokedy je to však troška nudné a takým tým čudným spôsobom zvláštne, kedy neviete, čo si o tom máte myslieť. Čo je síce v konkurencii neprekvapivých filmov robených na jedno brdo dôležité, ale tak zas sa nedá povedať, že by to z The Evil Within automaticky robilo kultovku. Určte ale ide o značne atypický projekt ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Postihnutý chlapec menom Dennis trpí desivými nočnými morami. Tie sú stále živšie a prenášajú sa do jeho života. Dennis sa chce týchto zážitkov zbaviť, ale to je možné len tým, že sa vydá na cestu nelútostného zločinca. - Velmi zvláštny zážitok. Na jednej strane nesmierne otravný hlavný hrdina, ktorý začne divákovi liezť na nervy už po niekolkých vetách, ale na druhej strane desivý príbeh šialenstva, ktorý v určitých častiach dokáže vytvoriť nepríjemné pocity. Celú tú podivnosť umocňuje ešte aj to, že to vznikalo 15 rokov a režisér sa ani nedožil dokončenia. Toto sa nedá odporúčať v čistom slova zmysle, ale na druhej strane sa oplatí niečo podobné vidieť, pretože je to netradičný kúsok. + Michael Berryman + Dina Meyer + herec z Saw 3D + herečka z Timber Falls a The Whispers + herec z The Exorcist + herec z House of 1000 Corpses a The Devil's Rejects ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od úvodu podivná forma spracovania ma nijak mimoriadne nenadchla. Možno to bude tým, že mi to celkovo prišlo ako zásterka pred lacným prevedením, kedy tvorcovia očakávané hororové prvky nahradili "onou formou", ktorá zakryje samotné nedostatky vizualizácie. Škoda, že sa tvorcovia rozhodli vsadiť všetky karty na stránku byť "iní", lebo bohužiaľ, napriek toľkým obetiam, mi proste "The Evil Within" z hororového hľadiska (aj keď pár nápadov nebolo zlých a záver celkový dojem zlepšil!) nič mimoriadne neponúkol. Tak pardon "kolegovia" .... - 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dennis je momentálně zaostalý. Ale proč? Narodil se tak? Odpověď se nalézá uvnitř filmu. A aby to nebylo málo, tak Dennisové jsou dva! Tedy trochu to připomíná Gluma. Surrealistické drama, kde se prolíná sen a skutečnost nejen hlavní postavě, ale i divákovi. A když druhý Dennis poradí prvnímu, že by měl začít zabíjet kočičky a pejsky, protože jen tak se stane chytrým, je brzy jisté, že nezůstane jen u zvířeny. Taxidermie. F. Koehler se role zhostil tak, že toho retarda mu prostě věříte. A jakmile Dennis zjistí, jak moc se podobá pavoukům, kteří nemají žádnou rodinu, jelikož i nejbližší příbuzní jsou pro ně jen jídlo, pak začínají padat veškeré zábrany. Solidní masky, vrtání hlavička a obří pavouk. Triky působí místy nedokonale, což jen podtrhuje divně snovou atmosféru. Temná hudba, temný příběh. Já mám tyhle divnosti směrem do artu rád, ale snímek ocení spíše jen okrajové publikum. K původním 4* musím jednu přihodit za konec - bizarní panoptikum a skládání účtů vyšly na výbornou. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Silno zaváňajúca béčkovina a nízky rozpočet mi pri sledovaní filmu akosi vôbec nevadili, naopak som mal pocit, že mu dodávajú takú ťažko opísateľnú psycho atmosféru. Frederick Koehler zahral mentálne narušeného Dennisa skutočne na jednotku a jeho príbeh dotiahol do veľmi zdarného konca. Pozornosť žánrovej základne si The Evil Within určite zaslúži. Treba ale dodať, že bizarnosť snímky bude pre vás bud veľkým plus alebo veľkým mínusom. V prvom prípade si túto hororovú jazdu užijete tak dobre ako ja. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Uznávam, niektoré hororové prvky boli zaujímavé, hlavne na záver, no celkovo tento film moc strachu nenaženie. Väčšinou sa pozeráme na vnútorný boj hlavnej postavy a jej postupnú zmenu na zabijaka. No jednotlivé vraždy neboli na obraze, takže ani z tohto pohľadu nemá čo snímok ponúknuť. Navyše ako psychologický horor to funguje iba chvíľkovo a to najmä zo začiatku. Potom už len väčšinou bola nuda, ktorá až na záver skončí niečím zaujímavejším. No nepopieram, pár ľakačiek, ktoré som nečakal sa tu našlo. Len keby to celé bolo trochu zaujímavejšie a ešte s nejakým pridaným nápadom, ktorý by tú častú nudu odohnal. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! K tomuto snímku mě přivedla stejnojmenná hra. Bohužel jsem se chvíli po legálním zakoupení DVD v legálním obchodě s legálními DVD dozvěděl, že má snímek se hrou společný opravdu jen název. Po přečtení obsahu už jsem měl na snímek podstatně menší chuť. Nicméně když už jsem ho měl, tak jsem se na něj rozhodl kouknout. Musím říct, že v rámci originality to tvůrci vytáhli opravdu vysoko. Bohužel sami sobě naházeli klacky pod nohy nezajímavým zpracováním. Ani druhý den po zhlédnutí mi není jasné, zda tento jejich počin mám brát vážně. Celý snímek protínala jakási groteskní atmosféra. Naprosto všechny postavy se chovaly maximálně zvláštně. Celý díl se točí kolem retarda, kterému začne krásně hrabat. Jeho milující bratr mu dá do jeho dětského pokojíčku doprostřed místnosti odporné zrcadlo. Retardovi tudíž začne hrabat ještě více. Divák v podstatě sleduje, co se děje v jeho zvrácené mysli. Při vraždění pejsků, kočiček a dětí rozhodně netroškaří. Vždy uloží k odpočinku rovnou tři exempláře. Věčná škoda, že se vše odehrává výhradně mimo zorný úhel kamer. Koncept rozhodně zajímavý. Zpracování bohužel těžce pokulhává. Navzdory přátelské atmosféře snímek působí nekonečným dojmem. Monology retarda mi tu narozdíl od početné části komentujících přišly na filmu nejvíce zajímavými. Za hovno z mého pohledu stálo celých 100 % dialogů. Zřejmě je měl na svědomí nějaký další mongoloid. Tentokrát ovšem skutečný. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Podivný film s príšernými trikmi ako zo začiatku 80-tych rokov. Nápad bol možno kdesi na začiatku dobrý, len to chcelo scenáristu a režiséra, ktorý má aj nejakú ambíciu, nielen peniaze na natočenie filmu. Herecký výkon Fredericka Koehlera je však na slušnej úrovni. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ten surrealistický začátek je naprosto úžasný a hlavně fakt děsivý. Opravdu nápaditý film, plný skvělých záběrů a scén. V nejpozitivnějším smyslu slova divný. Hlavní hrdina je fakt divný a strašidelný. Až mi z něj běhal mráz po zádech. z Michaela Berrymana ještě nešla taková hrůza. Plus stále krásná Dina jako bonus. Tohle bylo fakt milé a nečekané překvapení. Jsem rád, že někdo takovéhle kousky ještě točí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celovečerák s patinou televizní inscenace a se scénářem a triky na úrovni průměrného dílu nějakého softhorrorového seriálu, ale coby fanoušek levných, divných a nestandardních filmů jsem nakonec vcelku spokojený. Protivný koktavý retard je více než dostatečně vyvážený spoustou příjemně bizarních a halucinačních momentů, evidentně nestárnoucí Meyer & Flanery jsou oba sympaťáci (i když jejich postavy trochu pitomé), zápletka se schizofrenií zajímavá (i když neoriginální), ale o třetí hvězdě mě definitivně přesvědčila až scéna s vyfouknutím mozku z hlavy po vzoru vyfouknutí žloutku z velikonoční kraslice. Jeden z nejnekomerčnějších a divácky nejnevstřícnějších horrorů za posledních x měsíců, jaký jsem viděl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě by se ta forma do určité míry i líbila, ale nesměla by být tolik nadužívaná. V některých chvílích mi snaha být za každou cenu divný lezla dost na nervy a momenty, ke kterým naopak podivnost seděla, tak ztrácely na působivosti. Sice se těmhle soudům obyčejně bráním, ale tady byla podle mě víc než kde jinde vidět režisérova náchylnost k drogám. Do průměru tak film tahá předevší Koehler, který je tu famózní a baví i zbytek povedeného castingu. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „The Evil Within“ rozhodně stojí za pozornost především těm, komu nevadí brutalita, jež se v hororových filmech objevuje. Tady ta brutalita docela dobře graduje, navíc je obalena v hněvu hlavní postavy, který je celou dobu cítit. Není to dílo, které by bylo veselé, ale o to lépe ve svém děsu vyniká. A navíc je to místy skutečně hnusné, což mě překvapilo, a to v dobrém smyslu slova. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za Koehlera který toho mentálně postiženýho týpka hrál opravdu znamenitě. Film sám o sobě nemá špatnou myšlenku, ale natočený je to strašlivě nezajímavě a nezachrání to ani již zmíněný Koehler ani Berryman. Drtivou část filmu jsem se nudil natolik, že jsem měl chuť si jít taky radši pokecat sám se sebou před zrcadlo, bavilo by mě to víc. ()

Miseet odpad!

všechny recenze uživatele

Obsazení jednotlivých rolí se ovšem tvůrcům hodně povedlo. Ale to je tak jediné. Neskutečně jsem u toho trpěla. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně nechutné, odporné a dementní. Na straně druhé je to celkem geniální a propracovaný. Záleží na úhlu pohledu a jak se s tím určitý jedinec popere. U mě to prochází průměrem. Doporučovat to známým ale určitě nebudu! 50% ()

Reklama

Reklama